Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Energetskaučinkovitost

Velika Gorica i Zaprešić nude do 37, odnosno 35 tisuća kuna za toplinsku obnovu kuća

08.04.2013., Bjelovar - Gradjevinski djelatnici nakon zimskog razdoblja imaju pune ruke posla s obzirom da je u tijeku obnavljanje derutnih procelja zgrada, ali i krovista koje su od derutnosti pocela prokisnjavati. Photo: Damir Spehar/PIXSELL
02.08.2014.
u 11:30

Detaljnije informacije o uvjetima za prijavu mogu se pronaći na službenim stranicama grada

Za ukupno 33 kućanstva na području Velike Gorice sufinancirat će se ugradnja energetski učinkovite stolarije i fasada, pa je Grad jučer raspisao javni natječaj koji traje 45 dana.

Pojedini korisnik može ostvariti sufinanciranje u maksimalnom iznosu od 37.500 kuna. Za detaljnije informacije, kao i način slanja prijava, koje se šalju isključivo kao preporučena pošiljka, može se vidjeti na stranici www.gorica.hr.

Sličan natječaj i za žitelje Zaprešića gdje će Grad u suradnji sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost subvencionirati projekate povećanja energetske učinkovitosti u zgradarstvu te pomoći pri korištenju obnovljivih izvora energije.

- Pod spomenutim mjerama smatra se postavljanje toplinske zaštitne ovojnice zgrade, zamjena postojeće energetski neučinkovite stolarije, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja, hlađenja, ugradnja uređaja za povrat topline ventilacijskih sustava - pojasnili su iz grada Zaprešića.

Dodali su i kako je subvencioniranje moguće ostvariti do 50% ukupnih troškova ili maksimalnog novčanog iznosa subvencije od 35 tisuća kuna po korisniku za povećanje energetske učinkovitosti u zgradarstvu te 15 tisuća kuna za Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije.

Komentara 1

GL
gigi.lamorozo.9
08:17 03.08.2014.

Ali morate biti član Hdz-a da bi prošli na natječaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije