Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virtualno

Razgledajte turopoljske znamenitosti uz aplikaciju

23.04.2013., Donja Lomnica  -  Kurija Modic - Bedekovic u Donjoj Lomnici. Kuriju je 1806. godine sagradio turopoljski asesor Petar Modic. Kurija je trenutno u fazi sanacije koja bi trebala biti gotova do jeseni.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
06.08.2014.
u 10:30

Turistička zajednica Velike Gorice predstavila je virtualni vodič kroz stotinu turopoljskih točaka

Virtualni turistički vodič odnedavno putem mobilne aplikacije vodi turiste i kroz Turopolje. Aplikacija "Touropolje", koju je predstavila Turistička zajednica grada Velike Gorice, tako kroz glasovni vodič donosi priču o turopoljskim znamenitostima, različite fotografije, karte te informacije o događanjima, smještaju, gastronomskoj ponudi i novostima iz turističkog ureda.

Vodič je u prvoj fazi obradio pet najprepoznatljivijih turopoljskih znamenitosti: Arheološki park Andautoniju, drvenu kuriju plemenitaške obitelji Modić-Bedeković, stari grad Lukavec, drvenu kapelu sv. Barbare u Velikoj Mlaki te Muzej Turopolja, a uz svaku ide i tekst o njihovoj povijesnoj ulozi. Ponuđena su i izletišta Ključić brdo u Vukomeričkim goricama, gdje se može vidjeti i ZOO park s uzgajalištem divljih svinja, konja, muflona, srna, jelena i divljih patki, te Odranski ribič u Novom Čiću, okružen stoljetnom turopoljskom šumom.

Putem aplikacije turisti mogu saznati i kako doći javnim prijevozom. Kako bi se sve znamenitosti jednostavnije pronašle, vodič koristi Google Maps, kartu u koju je upisano gotovo stotinu turopoljskih točaka, podijeljenih prema kategorijama.

– Mobilni turistički vodič dostupan je na stranici www.touropolje.com, a uskoro će se pojaviti na GooglePlayu i iTunesu kao zasebna aplikacija za preuzimanje za prijenosne uređaje – objasnili su iz TZ Velike Gorice. Sav sadržaj virtualnog vodiča besplatan je, a dostupan je na hrvatskom i engleskom jeziku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije