"Pomorac" s "Goricom"

Butorac: Favoriti uvijek ne pobjeđuju

Denis Frančišković

»Pomorci« su u prva tri kola poraženi od »Imotskog« 2:0 te od »Zeline« i »Lučkog« po 1:0. »Goricu«, koja uoči prvenstva ima velike ambicije, dodatno su snimili



RIJEKA » Iza kostrenskih »pomoraca« još je jedan turbulentan tjedan i još izazovnija nedjelja. U četvrtak je s kormila odstupio Marijan Bloudek, a vruću klupu preuzeo njegov pomoćnik Vito Butorac. Sve u situaciji kad momčad nakon tri kola bez boda drži »fenjer« ljestvice, bez postignutog pogotka. I kad danas (17 sati) stiže jaka »Gorica«.


   Zlatko Petričević, prvi čovjek kluba i Bloudekov veliki prijatelj, kaže kako je trener uzeo predah (!?). A ima i važne poslovne i obiteljske obveze u Sloveniji. Možda se i vrati, no sve to graniči s rubrikom »vjerovali ili ne«. Bilo kako bilo, momčad će danas voditi Butorac koji je već svojevremeno bio prvi trener »Orijenta«, »Crikvenice«, »Vinodola«, »Lokomotive«…


   – Igrači su prihvatili situaciju takva kakva je. Okrenuli smo se isključivo utakmici – kaže Butorac. – Kad čovjek izabere poziv trenera mora biti spreman na sve. Ne može birati trenutak za neke stvari, mora se jednostavno prilagoditi. Imam sličnih iskustava s Krimeje kada je situacija bila dosta nezavidna, ekipa mlada… Bilo je svega i svačega, ali najvažnije je izvući maksimum.




   »Pomorci« su u prva tri kola poraženi od »Imotskog« 2:0 te od »Zeline« i »Lučkog« po 1:0. »Goricu«, koja uoči prvenstva ima velike ambicije, dodatno su snimili.


   – Ekipa su koja ima glavu i rep i prvoligaške ambicije. Možemo reći da su favoriti, ali nisu i nepobjedivi. Da su bolja momčad to će tek morati pokazati na travnjaku – dodaje novoustoličeni strateg Kostrenjana, koji vjeruje da će momčad znati odgovriti izazovnom trenutku.


   – Naše šanse? U dobrom pristupu, maksimalnom angažmanu i kompaktnosti. Bitno je da se nadopunjavamo u linijama. Ako tako uđemo u susret doći će i rezultat i golovi. Idemo odigrati dobru, pravu mušku utakmicu. Trebat će nam puno trke, agresivnosti, ali i pameti. Ovi igrači imaju za to kvalitetu. Moraju vjerovati u sebe. Ja vjerujem u njih – zaključuje Butorac koji je lišen usluga Načinovića (crveni karton), dok nakon registracije pravo nastupa ima Bjelkanović.