U 2015. novih 266 metara Radničke, ali i nadvožnjak

Autor: Agencija VLM , 27. listopad 2014. u 11:20
Photo: Daniel Kasap/PIXSELL

Za proširenje cijele avenije do Domovinskog mosta preostaju još tri faze, za treću se čeka dobivanje lokacijske dozvole.

Za mjesec dana u Gradskoj skupštini zastupnici će odlučivati o proračunu za 2015. godinu u kojem bi se trebao osigurati novac i za nastavak radova na proširenju Radničke ceste.

Tako je barem najavljivao gradonačelnik Milan Bandić otvarajući u proljeće ove godine proširenu Radničku od Koledovčine do nadvožnjaka iznad željezničke pruge Velika Gorica – Sesvete u dužini 1,5 kilometara.

Postupno izdizanje

Tada je Bandić najavio da će proširenje Radničke biti prioritetno u ovom mandatu najavivši do njegova kraja čak da će njome proći i željeznica do Zračne luke. Da bi se radovi mogli nastaviti 2015., svjedoči informacija kako je Grad ovih dana pokrenuo natječaj za izradu projekta treće faze radova koja obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju nadvožnjaka te prilaznih rampi u duljini od oko 500 metara, a koji bi poslužio radi dobivanja lokacijske dozvole.

U toj fazi izgradilo bi se 266 metara Radničke do nadvožnjaka i sam nadvožnjak. Plan je da se cesta na visinu nadvožnjaka postupno podigne nasipavanjem terena i betonskim zidovima kao na križanju Slavonske-Haleuševe i Lj. Posavskog u Sesvetama.

Trasa za pješake i bicikliste

Izgradio bi se i nadvožnjak od tri dijela (za svaki smjer te buduće tračnice). Istodobno će se urediti i 192 metra novih prometnica za parcele koje se nalaze s jugozapadne strane na kojima se očekuje izgradnja.

– Kolnici Radničke na ovom potezu bit će široki po sedam metara te po 4,5 metara za pješake i bicikliste, dok će u sredini ostati 15 metara širok pojas za željeznicu – objasnili su iz Ureda za promet.

Dodali su da je predviđeno vrijeme za ovu fazu Radničke deset mjeseci, no da sve ovisi hoće li se novac osigurati u gradskom proračunu. Nakon ove faze preostaju četvrta faza, od nadvožnjaka do raskrižja s Čulinečkom i Petruševec I. u duljini od 600 metara, te peta faza, odnosno samo spajanje na postojeći dio Radničke koji vodi do Domovinskog mosta gdje treba izgraditi i pješački podvožnjak.

Komentirajte prvi

New Report

Close