Prva nedjelja poslije zaštitnika sela Sv. Petra i Pavla tradicionalno je rezervirana za "Petrovo u Šiljakovini".

Vjernici su u procesiji krenuli od kapele Sv. Petra i Pavla do križnog drva prema Lučanima. Sveta misa je počela malo poslije 11 sati i vodio ju je župnik Siniša Blatarić koji je najavio i svoj oproštaj od župe.

Breška liga započela je u 16 sati na vrućem asfaltu pokraj društvenih domova. Igralo se 5. kolo lige koja je ove godine zanimljivija i neizvjesnija kao malo koja prije jer nema slabih, bilo koja ekipa može pobjediti bilo koga.

25. folklorni susreti su počeli u 18:20 u novom društvenom domu. Bilo je pomalo vruće pa su cijenjeni uzvanici sažeto rekli što su imali za reći kako bi što prije započeo program.

Cijenjeni uzvanici

U programu su uz domaćina, Folklorni ansambl "Šiljakovina", sudjelovali i gosti KUD "Stari grad" Lukavec i KUD "Velika Mlaka". Domaćini su nastupili sa svim skupinama, s cijelim nizom nagrađenih točaka s kojima su nastupili na gradskim i županijskim smotrama, a program je zaključio stariji pomladak kojeg nakon 1. mjesta na gradskoj smotri u listopadu očekuje i nastup na županijskoj smotri. Gledateljstvo nije štedjelo dlanove i burnim su pljeskom pratili sve sudionike folklornih susreta.

FA Šiljakovina

FA Šiljakovina

FA Šiljakovina

KUD "Velika Mlaka"

FA Šiljakovina

KUD "Stari grad" Lukavec

FA Šiljakovina

Nakon smotre navijači su požurili da podrže ekipu MNK Šiljakovine, koja je nakon osvajanja Breške liga u prošloj godini, malo neuvjerljivo krenula u novu sezonu. Ipak domaći asfalt i podrška brojnih navijača su otklonili nesigurnost i čvrstom i odlučnom igrom savladana je ekipa Novog Brda s rezultatom 2:0.

MNK Šiljakovina

Breška liga

Posljednji sučev zvižduk označio je i da može početi fešta uz Total band, a noć je i donijela malo svježine za vesele plesače.

Vanjske galerije

Procesija

25. Folklorni susreti

5. kolo Breške lige