Da je netko nakon prva 4 kola rekao da će Šiljakovina u Dubrancu biti u poziciji da obrani titulu vjerojatno bi mu svi rekli da je lud. Ali proročanskim se pokazao odgovor na Facebook stranici lige kad je jedna navijačica pitala drugu "jel budu i nama usponi i padovi?" pa joj je druga odgovorila "a znaš da budu", a ja sam to začinio citatom starog Gundulića.

"Kolo od sreće uokoli

vrteći se ne pristaje:

tko bi gori, eto je doli,

a tko doli gori ustaje."

Gore-dolje

I tako je i bilo, iz kola u kolo su se redala iznenađenja, neočekivani ishodi i na kraju je u tom vlaku Šiljakovina uspjela prije zadnjeg kola biti za bod ispred drugih.

Šiljakovina - Markuševec 1:1

(Gol: Rak Josip Jožin)

Šiljakovina je u prvom kolu bila slobodna, a u drugom kolu, na Kozjači, igrala je protiv Markuševca. U tvrdoj tekmi, a takve su sve protiv Kauboja, Šiljakovini je nedostajalo samo malo okomitije i odlučnije igre da bolju igru začini i pobjedom, a onda je Brebrić Tomislav u stilu Livaje postigao gol s igračem na leđima. I to je nogomet. Smiješno je bilo gledati jednog domaćeg koji se zapjenio zbog remija i bio izrazito negativan prema našim dečkima. Kao "mi smo nekad bili bolji". Stari, oni su osvojili ligu, vi niste i tu svaka diskusija prestaje. Točka.

Šiljakovina na Kozjači

Donji Hruševec - Šiljakovina 1:0

Domaćini su bili nabrijani, derbi je odlučio jedan brzi pogodak Zvonimira Matušina. Nisam bio na utakmici ali iz izvještaja vidim da je bilo napeto, da su iskre frcale i da je zaključak da je Šiljakovina zaslužila barem bod.

Šiljakovina - Opatija 1:1

(Gol: Rak Marko Gefo)

Najgore su ovakve utakmice koje "moraš dobiti", a na Breškoj ligi dok se dobro ne pomučiš ne možeš dobiti nikoga, pa ni ekipu kojoj svi prognoziraju dno tablice. Najveći problem za Šiljakovinu je bio na golu Opatije. Duba je branio sve moguće i nemoguće i odigrao svoju najbolju utakmicu sezone.

DSC_8999.JPG

Novo Brdo - Šiljakovina 0:2

(Golovi: Vuković Dražen 2)

Nekada su naši imali tremu na Petrovo, pred svima našima, ali zadnjih par sezona to više nije slučaj. Tu smo na svojem i pobjeđujemo, bez obzira protiv koga se igra. Novo Brdo je bolje ušlo u sezonu, ali uspjeli su doći do prvog poraza. Čvrsta, dobra tekma, Panki je neutraliziran, svi su se trudili, a onda je Dražen podsjetio na prošlu sezonu i sa svoja dva gola donio prvu pobjedu.

Šiljakovina - Strezojevo 3:0

(Golovi: Rak Nikola, Rak Josip Jožin, Rak Ivan Rakič)

Ako je u prošlom kolu Novo Brdo ušlo u sezonu kaj onda reći za Strezojevo koje je u prvih par kola izgledalo kao jedan od najvećih favorita za osvajanje prvenstva? Ipak Šiljakovina je odigrala odličnu tekmu, čvrstu, Nikola je bio odličan, Joža je odradio svoje, obrana je zatvorila puteve prema golu.

Šiljakovina

Gornja Opatija - Šiljakovina 1:0

Gornja Opatija ima odlične pojedince i kad se poslože onda ih je teško dobiti. Ovdje je odlučio jedan gol, ali ne zbog toga jer su bili bolji već sretniji za jedan gol.

Šiljakovina na Kravarščici

Šiljakovina - Dubranec 4:2

(Golovi: Rak Nikola 2, Rak Marko Gefo, Lučan Robert Koki)

Gornja Opatija je kao i inMusic festival u Zagrebu, možeš se kladiti da će padati kiša i dobiješ u 4 od 5 slučajeva. Na kišom načetom terenu naši su se bolje snašli, zabili 3 brza gola i nakon toga je trebalo održavati stečeno. Nikola je pri tome odigrao najveću ulogu i naprijed i natrag.

Pokupsko - Šiljakovina 2:3

(Golovi: Rak Nikola 2, Rak Jakov)

Još jedna od onih "malih" utakmica i kao što je jedan naš reprezentativac rekao "utakmice se dobivaju na malim prvenstvima". Došlo se do tri razlike, a onda je slijedilo malo opuštanje, ali "panika nije popustila". To kolo na Strezojevu bilo je najtipičnije za cijelo prvenstvo. Od 6 prvih ekipa s tablice poraze je doživjelo njih 5. Jedino Novo Brdo nije izgubilo, ali oni su bili slobodni.

Šiljakovina - Velika Buna 3:4

(Golovi: Rak Nikola 2, Lučan Robert Koki)

Nesretan poraz u kojem je Šiljakovina bila bolja, Nikola se trudio, ali presudila je nervoza, golovi koji bi se inače obranili ali su eto ušli i živciranje zbog nekih sudačkih odluka. I malo prljave igre od strane Velike Bune, hvatanje s dvije ruke naših igrača dok sudac gleda u drugu stranu i onda izvlačenje na šalu, pucanje u gol prilikom vraćanja lopte.

Lučelnica - Šiljakovina 1:4

(Golovi: Vuković Dražen 2, Rak Josip Jožin 2)

Lučelnica je povela, ali nije bilo nervoze, nastavilo se igrati, strijelci su bili raspoloženi, obrana isto.

Šiljakovina - Kozjača 1:0

(Gol: Rak Josip Jožin)

Dosta tvrda utakmica u kojoj je Kozjača bila dosta nabrijana jer Šiljakovina nije htjela odgoditi utakmicu za idući dan. Bilo je dosta prilika za gol, ali nije išlo, a onda je Joža iskoristio jedan na jedan s golmanom.

Šiljakovina na Markuševcu

Ostala je još utakmica s ekipom Kravarskog i pobjeda donosi obranu titule. Zanimljivo je da Kravarsko ima najmanje poraza ove sezone, samo dva, ali im je presudio veliki broj neodlučenih utakmica.

Navijače pozivamo da dođu bodriti našu ekipu, a njima poručujemo samo smireno i bez nervoze. Sve ostalo bude došlo samo po sebi.