Brojne uspješne akcije su iza njih

Rotary klube Velika Gorica obilježio 20-tu obljetnicu osnivanja

Gorički rotarijanci poznati su kao jedna od najaktivnijih humanitarnih organizacija na velikogoričkom području, ali i šire
384996643_699622158859206_4729808077553199945_n

Rotary klub Velika Gorica obilježio je u četvrtak 20. obljetnicu osnivanja. Svečanost je održana na Ranchu Kurilovec, a nazočili su joj, među ostalima, članovi Rotary kluba Velika Gorica na čelu s predsjednicom Majom Leder, prva predsjednica RC Velika Gorica Ružica Rašperić, guvernerka Distrikta 1913 Sunčica Bulat Würsching, članovi Rotaract kluba Velika Gorica, brojni rotarijanci iz Hrvatske i inozemstva, prijatelji i članovi obitelji goričkih rotarijanaca.

-Želim izraziti svoju duboku zahvalnost svim dragim gostima, uzvanicima i prijateljima koji su se pridružili našoj proslavi i učinili je nezaboravnom. Vaša podrška i prisutnost su nas ispunili radošću i ponosom. Kroz proteklih 20 godina, Rotary klub Velika Gorica je rastao i razvijao se zahvaljujući vašoj podršci, predanosti i povjerenju. Bez vas, naših dragih članova i prijatelja, ova zajednica ne bi postigla sve što jeste danas. Nastavit ćemo raditi zajedno kako bismo donosili pozitivne promjene u našem gradu i okolini. Hvala vam što ste dio naše priče i što nas podržavate u svim našim naporima. Neka budućnost bude ispunjena uspjehom, srećom i još mnogo godina zajedničkog rada i slavlja– istaknula je Maja Leder, predsjednica Rotary kluba Velika Gorica.

Biranim riječima skupu su se obratile i prva predsjednica RC Velika Gorica Ružica Rašperić i guvernerka Distrikta 1913 Sunčica Bulat Würsching.

Gorički rotarijanci poznati su kao jedna od najaktivnijih humanitarnih organizacija na velikogoričkom području, ali i šire. U brojnim akcijama koje su obilježile 20 godina njihova rada zasigurno se ističe veliki projekt višegodišnje obnove kuće obitelji Črnko u Čičkoj Poljani. Ta je kuća uništena u velikoj poplavi 2010. godine, a gorički su je rotarijanci u potpunosti obnavljali više od dvije godine. Isto tako RC Velika Gorica pomogao je da niz mladih Velikogoričanki i Velikogoričana ode na kratkoročne i dugoročne razmjene u inozemstvo. Mladi koji su sudjelovali u tim razmjenama bili su jezgra rotarijanskog podmlatka – Rotaract kluba Velika Gorica. Taj klub je i danas jedan od najaktivnijih u Hrvatskoj.

Za poseban doprinos u humanitarnim aktivnostima posljednjih godinu dana posebnu zahvalnicu dobio je Siniša Drobnjak, gorički rotarijanac i poduzetnik. On je, među ostalim, otrčao i humanitarni maraton početkom ove godine. U 48 sati svakih četiri sata trčao je po četiri milje. U tom iznimno napornom ritmu, u kojem je bilo jako malo vremena za odmor, vodila ga je misija pomoći goričkom Judo klubu osoba s invaliditetom Fuji.

Događanja
Velika Gorica