U subotu, 30. rujna, DVD Šiljakovina je svečanom sjednicom obilježio 70. godišnjicu osnutka društva.

U 17 sati bilo je postrojavanje svih društava koji su došli na sjednicu i blagoslov nove zastave DVD Šiljakovina.

Postrojavanje

Kum nove zastave bio je zamjenik gradonačelnika Neven Karas.

Kum zastave DVD Šiljakovina - Neven Karas

U 18 sati započela je svečana sjednica u prostorijama novog društvenog doma u Šiljakovini. Otvarajući sjednicu predsjednik DVD Šiljakovina Ivan Rak zahvalio se glavnom pokrovitelju obljetnice Vatrogasnoj zajednici Grada Velike Gorice te Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije, Zagrebačkoj županiji te svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima koji su uplatili donaciju i olakšali domaćinu organizaciju obljetnice. Posebno se zahvalio i Nevenu Karasu što je prihvatio kumstvo jer je poznato kako je u današnje vrijeme jako teško naći kuma.

Hrvatsku i vatrogasnu himnu na početku svečanosti izveli su članovi FA Šiljakovina.

FA Šiljakovina - DVD Šiljakovina

Tajnik društva pročitao je povijesni pregled djelovanja i rada DVD Šiljakovina i naglašeno je kako postoji gorući problem spremišta, vozila se nemaju gdje spremiti, a niti oprema se ne čuva u odgovarajućim uvjetima.

Tajnik DVD Šiljakovina

Zamjenik gradonačelnika Neven Karas u svojem govoru spomenuo je kako su svjesni problema spremišta i da se čeka rješenje imovinsko-pravnih odnosa i zahtjeva grada prema Republici Hrvatskoj.

Neven Karas, Ervin Kolarec

Dalibor Mrakovčić je posebno napomenuo da se očekuje rješenje problema vatrogasnog doma spomenuvši staru narodnu izreku kako selo nije pravo selo bez crkve, birtije i vatrogasnog doma. A DVD Šiljakovina je jedino društvo u Vatrogasnoj zajednici koje nema svoj vatrogasni dom.

Priznanje DVD-u

Na kraju svečane sjednice podijeljene su nagrade i priznanja članovima DVD Šiljakovina, a poseban emotivan trenutak bilo je posthumno priznanje Željku Gašparcu koji je svojim radom ostavio neizbrisiv trag u društvu.

70. godišnjica DVD-a Šiljakovina

70. godišnjica DVD-a Šiljakovina

70. godišnjica DVD-a Šiljakovina

70. godišnjica DVD-a Šiljakovina

70. godišnjica DVD-a Šiljakovina