Novosti Sport Događanja

Miran vikend na cestama: Jedna prometna, devet prekršaja, najpijaniji ispod jednog promila

02.10.2023. / Redakcija

U nedjelju u 00,20 sati, muškarac starosti 34 godina, upravljao je osobnim vozilom kretajući se ulicom Rudolfa Fizira, dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom je zaustavljen u nadzoru proimeta. Alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 0,88 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa, a za navedeni prekršaj na mjestu događaja mu je također uručen Obavezni Prekršajni nalog.

Tijekom vikenda zabilježena je i samo jedna prometna nesreća s materijalnom štetom koja se dogodila na raskrižju Avenije Ivana Pavla i istočne obilaznice. 

U redovnoj akciji "Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda" utvrđeno je pet ciljanih prekršaja i to po jedan prekršaj vožnje vozilom pod utjecajem alkohola, prekršaj prekoračenje brzine kretanja vozilom, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje te prekršaj isteka važenja prometne dozvole. Utvrđeno je još 4 prekršaja iz domene prometa.

Podijeli