Novosti Sport Događanja

Goran Beus Richembergh u Gradskoj knjižnici predstavlja knjigu o njemačkim adventskim običajima

12.12.2023. / Maja Peranić

U organizaciji Gradske knjižnice Velika Gorica i predstavnika njemačke nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji održat će se predstavljanje knjige Gorana Beusa Richembergha “Njemački adventski običaji : baština suvremenog svijeta”.

Promocija knjige održat će se u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebačkoj 37 u četvrtak, 14. prosinca u 18 sati.

-Godinama držim predavanja o ovoj temi pa sam došao na ideju da ih uobličim i u knjigu. Najvažnije što je u njoj zapisano jest paradigma svetkovanja Božića. Zašto se i od kada slavi Božić, kada je prestao biti isključivo liturgijski blagdan i postao šira, obiteljska baština- o svojoj knjizi kaže Beus, a ona je puna podataka, "štikleca" i anegdota.

O knjizi će govoriti Katja Matković Mikulčić, knjižničarka i leksikografkinja, dr.sci. Boris Beck, novinar, publicist i književnik te Goran Beus Richembergh, autor knjige.

U programu će nastupiti i Pjevački zbor Sindikata umirovljenika Hrvatske „TUROPOLJSKA ZVONA“, a nakon predstavljanja knjige bit će priređen i slatki adventski domjenak, uz kuhano vino.

Podijeli