Počinje izgradnja najmodernijeg distribucijskog centra HAVI grupe

Autor: Promo , 12. prosinac 2023. u 15:58
Foto: Promo

CBRE je savjetovao HAVI u ulaganju u centar u Velikoj Gorici.

Započinje izgradnja najmodernijeg distribucijskog centra unutar HAVI grupe. Novi distribucijski centar u Velikoj Gorici prostirat će se na površini od 8.300 četvornih metara , a tvrtka HAVI proces odabira lokacije i izvođača radova povjerila je najvećem globalnom i regionalnom konsultantu na području nekretnina – tvrtki CBRE.

Novim distribucijskim centrom, HAVI, globalna tvrtka usmjerena na inovacije, optimizaciju i upravljanje lancem opskrbe vodećih hrvatskih i slovenskih brendova koji uključuju tvrtke poput McDonald’sa, svojim će klijentima osigurati najviše standarde u industriji.

Nova investicija omogućit će nam da podržimo rast poslovanja i da postojećim i budućim klijentima pružimo usluge na najvišoj razini, u skladu s načelima održivosti, što je jedan od prioriteta HAVI-ja,“ rekao je Bojan Žganec, direktor HAVI-ja za područje Hrvatske i Slovenije.

Ponosni smo što smo još jednom klijentu pružili punu podršku tijekom cijelog procesa, od pronalaska lokacije do odabira izvođača, kao i dogovaranja uvjeta suradnje, čime smo klijentu omogućili jednostavan i siguran proces. Sektor logističkih nekretnina u Hrvatskoj ostvario je značajan rast u kvaliteti samog prostora, čime se nastavljaju rekordne aktivnosti zabilježene tijekom prethodne godine, a nastavak tog trenda predviđamo i u budućnosti,” rekao je Boško Tomašević, generalni direktor za jugoistočnu Europu u CBRE.

Novi distributivni centar gradit će tvrtka LogExpert po modelu ‘build-to-suit’ u okviru industrijskog parka Meridian 16, koristeći najnovije tehnologije u izgradnji skladišnih prostora i u skladu sa standardima održivosti. Sam skladišni prostor imat će tri temperaturna režima. Dio potreba za električnom energijom osiguravat će solarni paneli, a kako bi se dodatno povećala energetska učinkovitost objekta, centar će višak topline koji nastane kao rezultat hlađenja skladišnog prostora koristiti za grijanje poslovnog prostora objekta.

Proces odabira lokacije za novi distribucijski centar započeo je prije više od godinu dana, a CBRE je odabran kao partner u tom projektu.

Kao i kod svih projekata koji se grade prema unaprijed određenim tehničkim specifikacijama od strane klijenta, postoji mnogo elemenata koje je potrebno unaprijed dogovoriti kako bi sam prostor bio izgrađen točno prema zahtjevima zakupca. Iako ovaj proces traje dulje, smatramo da je idealno pristupiti razvoju novih logističkih nekretnina na ovaj način kako bismo osigurali da sve tehničke specifikacije budu u skladu s potrebama klijenata“, izjavila je Sonja Lončarević, Associate Director, A&T Industrial & Logistics, u CBRE, koja je bila zadužena za ovu transakciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close