Novosti Sport Događanja

Jeličić opet ima Mrzljaka, ali nema Pršira: Svemu jednom dođe kraj pa će tako završiti i naš negativan niz, vjerujem već sad protiv Rijeke

11.02.2024. / Damir Žbulj

Malo manje od tri tjedna prošla su od onog 'zaostalog' dvoboja Gorice i Rijeke na Gradskom stadionu. Isti suparnici će se na istom mjestu sastati i u 22. kolu SuperSport HNL-a, a u domaćim redovima nadaju se drugačijem ishodu i prekidu negativnog niza u kojem je turopoljski prvoligaš u posljednjih šest susreta osvojio tek jedan, jedini bod, a posljednju pobjedu ostvario još krajem studenog prošle godine protiv Rudeša.


Travnjak ovaj put neće biti okovan snijegom i ledom, ali će sasvim izgledno biti poprilično natopljen. Kiša je neumoljivo padala u noći sa subote na nedjelju, a nove padaline očekuju se i u popodnevnim satima, baš u vrijeme utakmice, koja će početi u 17.10 sati.

Uvjeti za igru ponovno će biti daleko od idealnih i bit će jako važno kako će se ekipe priviknuti na te okolnosti.

Trener Dinko Jeličić neće imati na raspolaganju Juru Pršira, koji pauzira zbog žutih kartona, a neće biti niti ozlijeđenih Ndockyta, Majstorovića i Vujnovića. No, u sastav se vraća kapetan Filip Mrzljak, koji je 'pocrvenio' na kraju prošlog okršaja s Riječanima te je odradio dvije utakmice suspenzije. Treneru Jeličiću bit će na raspolaganju i Gabriel Rukavina, mlada nada Dinama, koji je u Goricu stigao na posudbu do kraja sezone.

Prošao je pripreme s Dinamom, a Jeličić kaže da je u dobrom stanju i da će biti u kadru za dvoboj s Rijekom

Na posudbi iz Dinama je i mladi Marko Soldo, koji je zbog ozljede propustio protekli dvoboj sa Sopićevom Rijekom.

"Teško je bilo gledati tu utakmicu, pogotovo jer je to bila utakmica s puno duela, puno kontakta, što meni osobno odgovara. Sada ću igrati i na meni je da pokažem ono što treba. Protiv Rijeke nam i energija, stav i gard moraju biti na 100 posto, a ostalo će doći..."

"Trebamo gledati sebe, trebamo se bolje postaviti i trebamo biti agresivniji u svakom segmentu igre. Stvorit ćemo mi svoje šanse u svakoj utakmici. Rijeka je mlada i borbena ekipa, rastrčana, ali imamo i mi svoje kvalitete. Svaki suparnik u ligi je težak i mi smo ti koji trebamo biti na pravoj razini. Ne treba nas previše interesirati tko je protivnik," istaknuo je veznjak aktualnog hrvatskog prvaka na posudbi u Gorici

No, ove sezone Plavi nisu ni približno toliko uvjerljivi, nakon novog posrtaja protiv Lokomotive trenutno su tek na trećem mjestu, a na vrhu poretka je upravo Rijeka, koju maestralno vodi Željko Sopić.

Njegov nasljednik u Gorici, Dinko Jeličić, nada se kako može zaustaviti negativan niz svoje momčadi upravo protiv lidera prvenstva.

"Očekujem drugačiju utakmicu. Bit će nešto drugačiji njihov sastav, nešto drugačiji naš sastava, Nemamo puno prostora za kalkulaciju, nama je svaki bod bitan da izađemo iz negativne serije i očekujem jako dobru reakcije ekipe. Napravit ćemo sve da uzmemo bodove."

"Svaka utakmica nosi svoje specifičnosti, znamo svi o svima sve, a vratit ću se na segment trenutnog raspoloženja i ispunjavanja zadataka na terenu, ali i stanja u protivničkoj momčadi. Puno detalj usmjerava utakmicu u jednom smjeru," smatra Jeličić pa dodaje:

"U prošlom dvoboju imali smo fenomenalan početak, imali smo dobru energiju, poveli smo 2:0, ali su nas poremetile te neke, reći ću, nesretne situacije i koje su vratile Rijeku u igru. Uslijedila je dekoncentracija i izgubili smo bodove. Sve moramo napraviti da nam se to ne ponovi!"

"Rijeka u nekim segmentima ima visoku razinu dominacije, treba biti koncentriran od prve do zadnje minuta na svaki detalj. Kad ih analiziram, ne može se naći previše slabosti..."

Stalno se govori o dobroj atmosferi u momčadi, bez obzira na rezultate, no, možda bi bilo bolje da su igrači malo više 'pogođeni' ovom neugodnom serijom poraza.

"Momci od prvog dana od kada sam došao ovdje imaju taj dobar stav. Naravno, nikome nije drago kad izgubiš, a pogotovo kad ste u ovakvoj seriji slabih rezultata. Ali ta pozitivna atmosfera mi daje jednu silnu vjeru. Svemu jednom dođe kraj. Kao što je došao kraj našem fenomenalnom nizu, tako će doći kraj i ovom negativnom nizu. Na nama je da to isprovociramo što prije. Energija, to raspoloženje i taj duh momčadi daje mi vjeru da ćemo to napraviti već sad protiv Rijeke," poručio je Jeličić pa se dodatno osvrnuo na povrata Mrzljaka:

"Svi znamo koliko nam je on bitan, a samo je važno da bide 'stabilan' i da ne uđe u fazu 'prenabrijanosti', kao što je to nažalost bilo na kraju prve utakmice s Rijekom. Uvjeren sam da će sve odraditi na pravi način i da će predvoditi momčad do pozitivnog rezultata."

 

 

Podijeli