Novosti Sport Događanja

Vikend rekorder "pao" u Kurilovečkoj, drugi vozač odbio testiranje na droge

19.02.2024. / Redakcija

Velikogorička policija je tijekom proteklog vikenda, od 16. - 19. veljače 2024., provela akciju pojačanog nadzora vozila i vozača.

Utvrdili su čak 53 prometna prekršaja, od kojih najviše 31 prekršaj prekoračenja brzine.

Pod utjecajem alkohola vozila su tri vozača, a oni koji nisu zadržani do triježnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa.

Zbog težih prekršaja uhićena su dva vozača i uz optužni prijedlog ispraćeni su na prekršajni odjel Općinskog suda. Jedan je vozač odbio vađenje krvi i urina radi analize na droge jer mu je preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu, dok je drugi uhićeni vozač imao zabranu upravljanja vozilom.

Rekorder u zabranjenim promilima bio je 51-godišnji muškarac koji je u petak u večernjim satima zaustavljen u Kurilovečkoj ulici kod kućnog broja 5. On je upravljao osobnim vozilom s 1,38 promila alkohola u krvi pa mu je na mjestu događaja oduzeta vozačka dozvola na 12 sati i isključen je iz prometa uz dobivanje prekršajnog naloga.

Iz policije navode kako su se dogodile i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Ovoga puta bez težih posljedica. Najčešći uzroci prometnih nesreći s najtežim posljedicama su alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Sigurnosni pojas za vrijeme vožnje nije imalo sedam vozača. U prekršaju je bio i vozač kojemu je istekla prometna dozvola. Iz policije još jednom apeliraju na vozače da prilagode brzinu kretanja vozila na prometnicama, koriste sigurnosni pojas te da nikako ne sjedaju za volan pod utjecajem alkohola.

Uz ove smjernice i nekorištenje mobitela za vrijeme vožnje smanjio bi se broj prometnih nesreći, zaključuju.

Podijeli