Novosti Sport Događanja

Na Aktualnom satu o autobusnom kolodvoru, klizištu u Šiljakovini, domu u Buševcu i drugim gradskim temama

29.02.2024. / Ivana Ćurić

Gradski vijećnici jutros su se satali na sjednici Vijeća koja je otpočela u 9 sati. Na samom početku prisutno je bilo 22 od 27 gradskih vijećnika, a ista je počela i bez gradonačelnik Krešimir Ačkara zbog obveza u Hrvatskom saboru.

Prije predviđenih točaka vijećnici su imali prilike pitati što ih zanima na Aktualnom satu kojeg je otvorila vijećnica MOST-a Karmen Rak uputivši pitanje o uređenju autobusnog kolodvora u Velikoj Gorici te o sanaciji klizišta u Šiljakovini.

-Projekt je u završnoj fazi i očekujemo sutra da će biti dovršen, arhitektura je gotova,čeka se strojarstvo i elektroinstalacijske radove, onda će se predati zahtjev za građevinsku dozvolu koja se očekuje kroz tri mjeseca. S postupkom ćemo ići i u postupak za javnu nabavu i najesen bi mogli dobiti ugovornog izvođača. Predviđena je cijena 3-4 milijuna eura, naravno možda će biti i manje, a godina dana je rok za izvršenje radova-odgovorio je pročelnik Dubravko Katulić za planirane radove na autobusnom kolodvoru.

Vijećnici je pročelnik dao odgovor i o klizištu u Ulici Fiketi.

-Što se tiče Ulice Fiketi, tamo su se aktivirala klizišta ali problem je što su na strmini, razgovarali smo sa stručnjacima koji će dati savjete kako to odraditi zbog velikih strmina, ili će moći ići na jednostavnije rješenje s pivotima ili slično. Klizište je stabilno, ali da se ne pogorša to moramo spriječiti. Kolege su bile prije dva tjedna vani na teren, za sad nemamo način kako ćemo to odradit, ali morat ćemo-poručio je pročelnik.

Završetak izgradnje doma u Buševcu tema je o kojoj je više zanimalo vijećnicu Ivanu Belošević (HDZ).

Pročelnik Dražen Bačurin odgovorio je što je sve do sada napravljeno na vatrogasnom domu u Buševcu, te kako jeu tijeku priprema dokumentacije za završetak pa da će kroz desetak dana biti natječaj za završetak radova jer je još potrebno napraviti električne vodove, instalacije,unutarnje uređenje, fasada i uređenje okoliša.

-Procjenjuje se da je vrijednost radova oko 600.000 eura i da će radovi biti gotovi do proljeća sljedeće godine-kazao je Bačurin.

Stela Dragica Svračak (GLAS) upitala je za autobusnu stanicu koja nedostaje mještanima Petine i Selnice je uz njihova naselja prolazi linija Zagreb Kvaternikov trg-Zračna luka-Gl.Kolodvor, Velika Gorica

-Kad je prometnica uz Zračnu luku rađena nije bila predviđena autobusna stanica, već promet željeznicom, to je u ingerenciji Hrvatskih cesta. Dobili smo peticiju mještana, problem postoji, pokušali smo ga riješiti uputivši zahtjev HC-u, i naći rješenje da možda stajalište bude u tom križanju, napravili elaboraciju, ali smo dobili odbijenicu od Hrvatskih cesta i policije zbog sigurnosti. Ne vidimo tu drugog rješenja osim nekog linijskog povezivanja tih mjesta.

Svračak je upitala ima li Grad u planu asfaltirati Ulicu Popovke u Ščitarjevu.

-Što se tiče Ulice Popovke dosta se tamo izgradilo, jako je prometna, problem je širine ulice da bi mogli staviti pješačku stazu. U više navrata smo o tome razgovarali, jednostavno nemamo sad čarobni štapić kojim ćemo to riješiti, ali imamo to u glavi i budemo, jedino da umirimo promet i donekle smanjimo pritisak na tu ulicu-odgovorio je pročelnik.

Vijećnik Stipo Duvnjak (HDZ) pitao je kada se može očekivati nastavak radova na Vatrogasnom domu u Novom Čiču.

-Natječaj je završen i sklopljen je ugovor 690.000 eura bez pdv-a, sljedeći tjedan bi trebalo doći do uvođenja izvođača u posao i rok je 300 radnih dana-odgovorio je Dražen Bačurin.

Damir Slojšek (MOST) pitao je u kojoj fazi je reciklažno dvorište u Kurilovcu, jesu li mještani obaviješteni o svemu i jesu li počeli radovi.

-Postojeće reciklažno kraj sajmišta nije na gradskom zemljištu i dobili smo od privatnika obavijest da se moramo iseliti s te lokacije do kraja godine. kroz 2-3 tjedna će biti gotovo reciklažno u Kirinčićevoj, bilo bi i prije ali ploče nisu mogle biti betonirane zbog vremenskih uvjeta. Koliko znam stanovnici su bili obaviješteni o tome, bilo je pitanja hoće li biti kakvog smrada koji će se zbog toga širiti, no na reciklažnom se ne odlaže takva vrsta otpada koja bi izazivala neugodne mirise i stvarala nelagodu-odgovorio je direktor VG Čistoće Ivan Rak.

Vijećnik Vedran Zobec (HDZ) upitao je što je s rekonstrukcijom Ulice Bratstvo.

-Ove godine jedan od većih zahvata u centru grada su upravo Ulice Bratstvo I. i Ulica Eugena Kvaternika. Što se tiče Bratstva u fazi je ishođenje građevinske dozvole i očekujemo da će biti gotovo kroz mjesec dana da možemo u postupak javne nabave. Procjena je nešto manje 1,5 milijuna eura i očekujemo početak radova ove godine. Sanirat će se postojeći kolnik da sa svake strane ima pješački kolnik, da se uredi oborinska odvodnja i saniraju postojeća i izgrade nova parkirališna mjesta koja nedostaju. Što se tiče Kvaternikove ulice u tijeku je izrada glavnog projekta i ishođenje građevinske dozvole što očekujemo da će biti do svibnja, a procjena je radova nešto više od 800 tisuća eura.

Ivo Jelušić (SDP) upozorio je da duže vrijeme kabel viri iz stupa javne rasvjete na Tržnom centru

-Dobro ste pretpostavili, građani su nezadovoljni stanjem na Tržnom centru, Grad je nezadovoljan, već tri godine pokušavamo nešto riješiti, kontaktirali smo i vlasnika za kojeg, svi koji ga znate, znate da je s njim teško razgovarati i pregovarati, a što se tiče sanitarnih inspekcija u zadnjih godinu dana smo slali nekoliko puta inspekciju, tu je riječ nažalost o privatnom vlasništvu i moramo biti oprezni-odgovorio je Neven Karas.

Anri Targuš (HDZ) upitao je za rekonstrukciju Šenoine ulice te u kojoj je fazi izgradnja nove montažne sportske dvorana u Rakarskoj ulici.
Pročelnik Katulić odgovorio je za Ulicu Augusta Šenoe:

-Jedna od današnjih točaka je kreditiranje između ostalog i za Šenoinu ulicu. Predviđamo da ćemo građevinsku dozvolu dobiti do kraja idućeg mjeseca, već pripremamo dokumentaciju za javnu nabavu, krenut ćemo prvo s javnim savjetovanjem drugi tjedan, a potom slijedi proces javne nabave-rekao je pročelnik Katulić.

Za novu dvoranu zamjenik gradonačelnika Neven Karas odgovorio je kako nova polivalentna sportska dvorana u Rakarju pred postupkom javne nabave koji se očekuje kroz desetak dana, a radovi bi trebali biti izvedeni u roku 200 radnih dana. Procijenjena je vrijednost oko 1.400.000 eura, a namjera je bila da prvenstveno služi mlađim dobnim kategorijama.

Vijećnik Igor Horvačić upitao je li Grad što učinio po pitanju poboljšanja usluge Hrvatske pošte žaleći se da u našem gradu pošta kasni i do mjesec dana ili uopće neke pošiljke ne dođu.

-Poznata je činjenica da Hrvatska pošta ima problema s radnom snagom, kao i drugi poslodavci, ali ne vidim koja je tu nadležnost Grada Velike Gorice, ali upozoreni smo na takvu situaciju pa da možemo poslati upit.

Vijećnika Ivana Bekavca zanimale su informacije o projektu kojim su se utvrdile nepravilnosti u provedbi ugradnje razdjelnika više zgrada kojima je upravitelj GSG Velika Gorica dodavši kako su "zajedničke instalacije centralnog grijanja nepravilno balansirane i sustav je time neučinkovit", a zbog čega je tvrtka Brunata, kao partner GSG-a, izgubila više tužbi.

Hoćete li se kao direktor uhvatiti u koštac s ovim problemima-upitao je Bekavac direktora GSG-a Leona Lukinića.

Odgovor vijećnik MOST-a na ovo pitanje nije dobio te mu je rečeno kako će ga dobiti pismenim putem.

Galerija slika

Na Aktualnom satu o autobusnom kolodvoru, klizištu u Šiljakovini, domu u Buševcu i drugim gradskim temama Na Aktualnom satu o autobusnom kolodvoru, klizištu u Šiljakovini, domu u Buševcu i drugim gradskim temama Na Aktualnom satu o autobusnom kolodvoru, klizištu u Šiljakovini, domu u Buševcu i drugim gradskim temama Na Aktualnom satu o autobusnom kolodvoru, klizištu u Šiljakovini, domu u Buševcu i drugim gradskim temama Na Aktualnom satu o autobusnom kolodvoru, klizištu u Šiljakovini, domu u Buševcu i drugim gradskim temama Na Aktualnom satu o autobusnom kolodvoru, klizištu u Šiljakovini, domu u Buševcu i drugim gradskim temama Na Aktualnom satu o autobusnom kolodvoru, klizištu u Šiljakovini, domu u Buševcu i drugim gradskim temama Na Aktualnom satu o autobusnom kolodvoru, klizištu u Šiljakovini, domu u Buševcu i drugim gradskim temama Na Aktualnom satu o autobusnom kolodvoru, klizištu u Šiljakovini, domu u Buševcu i drugim gradskim temama Na Aktualnom satu o autobusnom kolodvoru, klizištu u Šiljakovini, domu u Buševcu i drugim gradskim temama Na Aktualnom satu o autobusnom kolodvoru, klizištu u Šiljakovini, domu u Buševcu i drugim gradskim temama Na Aktualnom satu o autobusnom kolodvoru, klizištu u Šiljakovini, domu u Buševcu i drugim gradskim temama Na Aktualnom satu o autobusnom kolodvoru, klizištu u Šiljakovini, domu u Buševcu i drugim gradskim temama

Podijeli