Vijesti

2024 / Dani karijera – predstavljanje tvrtki i ustanova, radionice i panel rasprava

Dani karijera – predstavljanje tvrtki i ustanova, radionice i panel rasprava

21.03.2024

Tijekom ovoga tjedna i trajanja Dana karijera pripremili smo doista brojne sadržaje. U utorak su studenti imali priliku čuti odličnu poduzetničku priču o nastanku optičke tvrtke Promize Eyewear, naše bivše studentice očne optike Ire Žurić kao i sudjelovati u radionici „Komunikacijske vještine u poslovnom svijetu“.
Dan kasnije, u srijedu, našim je studentima predstavljena Cisco akademija, koja djeluje u sklopu Veleučilišta kao jedna od mogućnosti cjeloživotnog obrazovanja. Organizirano je niz predstavljanja ustanova, tvrtki, agencija i udruga za studente svih studijskih programa.
Studenti UKU-a i KM-a imali su priliku poslušati iskustva predstavnika Hrvatske vatrogasne zajednice, Ravnateljstva civilne zaštite (MUP RH), Hrvatskog Crvenog križa i Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa.
Studentima Logističkog menadžmenta predstavljena je tvrtka Orbico Group, dok su studenti Motornih vozila upoznati s radom Gašparić Grupe i Udruge Formula Student Alpe Adria. Za polaznike studija Održavanje zrakoplova organizirano je predstavljanje dvije velikih tvrtki Croatia Airlinesa i Zrakoplovno-tehničkog centra.
Na kraju svega, organizirana je vrlo uspješna panel rasprava na kojoj su svoj doprinos dali predstavnici Croatia Airlinesa, Zrakoplovno-tehničkog centra, Gašparić auta, Razvojne agencije Ve-Go-Ra i Udruge Formula Student Alpe Adria, ali i studenti koji su napunili dvoranu F te se aktivno uključili u raspravu na temu vještina i znanja potrebnih za svijet rada.

Kako niti jedan segment ne bi bio zapostavljen, jučer je organizirano i predavanje o Erasmus iskustvu naše studentice Tee Poljak.
Danas u 13 sati Dane karijera nastavljamo radionicom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na temu pisanja životopisa, zamolbi i intervjua za posao.

Na Danima karijera ove godine sudjeluje tridesetak ustanova, tvrtki, agencija.
Zahvaljujemo svima na doprinosu i odličnoj posjećenosti svih naših događanja.

Skip to content