Povežite se s nama

Vijesti

Crveni križ poziva na travanjsku akciju darivanja krvi, spasite nečiji život

Trodnevna akcija počinje sutra, a nastavlja se u ponedjeljak i utorak.

Objavljeno

na

Iz Crvenog križa Velika Gorica pozivaju sve građane da se pridruže velikoj obitelji heroja koji malom gestom spašavaju ljudske živote. A to možete učiniti da se priključite trodnevnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Krv možete darovati sutra 26. travnja, od 9 do 14 sati, u ponedjeljak 29. travnja od 12 do 18 te utorak 30. tavnjaod 13 do 19 sati.

– Za učiniti dobro djelo dovoljno je imati 18 godina, biti dobrog općeg zdravlja, prije darivanja krvi pojesti lagan obrok, uzeti dovoljno bezalkholne tekućine i obavezno ponijeti osobnu iskaznicu – ističu iz goričkog Crvenog križa.

Akcija se odvija u prostorijama goričkog Crvenog križa na adresi Cvjetno naselje 16.

Sport

Pobjeda za kraj! Rezultat bolji od igre na oproštaju od sezone

Nogometaši Gorice rezultatom 2-0 pobijedili su Istru 1961 u posljednjoj utakmici sezone i stigli do sedmoga mjesta u konačnom poretku. Do teško izborene pobjede Goričane su poveli strijelci Pršir i Soldo

Objavljeno

na

Objavio/la

Korak po korak, i tako 36 puta, nogometaši Gorice došli su do kraja svoje šeste prvoligaške sezone. Od nje su se oprostili pobjedom u utakmici u kojoj nisu blistali niti oduševili, ali u utakmici u kojoj su napravili sve što je bilo potrebno da dođu do posljednja ovosezonska tri boda, preskoče svog današnjeg protivnika i zauzmu sedmo mjesto na koncu jedne turbulentne i u svakom smislu zahtjevne sezone.

– Na kraju, kad sve zbrojimo, zaslužena pobjeda i zasluženo izboreno sedmo mjesto. Znali smo da nas čeka izuzetno teška utakmica protiv jako dobre Istre. U prvom poluvremenu svjesno smo prepustili posjed protivniku i tu moram čestitati svojim igračima što su se držali dogovora, budući da nam Istra u tih prvih 45 minuta nije napravila neke ozbiljne situacije. U drugom poluvremenu dogovorili smo se da krenemo malo više, da se dignemo, pokušamo napraviti pritisak, što nam je uspjelo tek nakon isključenja Čuića. Nakon toga smo zasluženo zabili golove, zasluženo pobijedili i zasluženo završili na sedmome mjestu – analizirao je svoju devetu utakmicu na klupi Gorice trener Rajko Vidović.

Kako se sezona bližila kraju, problema u kadru bilo je sve više, da bi se uoči ove posljednje utakmice Vidović našao u situaciji da ne može ni izbliza popuniti klupu. Uz onih 11 igrača koji su započeli susret, u zapisniku su se tako našla još i dva rezervna vratara te samo petorica igrača, među kojima su bila i tri juniora. Nesvakidašnja situacija, trenutak u kojem je zapravo najbolja vijest da je sezona gotova, ali i takva Gorica pronašla je način kako doći do svoje jedanaeste pobjede u sezoni.

Dominirala je Istra u prvom dijelu, stvarala i neke opasne situacije pred golom Bože Radoševića, dva-tri puta ozbiljno zaprijetila, no gorička mreža ostala je netaknuta. S druge strane terena sve se svelo na jedan relativno bezopasan pokušaj Ante Mateja Jurića, pa je tih 0-0 zapravo bilo najbolje što se Gorici moglo dogoditi.

Već na otvaranju nastavka, u 50. minuti, Istra je uspjela i zabiti, učinio je to Mateo Lisica, ali intervencija iz VAR sobe dovela je do pregledavanja cijele te situacije, a onda i do poništavanja gola. U začetku akcije, naime, nije dosuđen očigledan prekršaj na Majstoroviću, što je sudac Erceg i sam shvatio nakon što je vidio snimku, pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Novi ključni trenutak dogodio se u 66. minuti, kad je Mario Čuić startao na kapetana Gorice Filipa Mrzljaka i dobio drugi žuti karton, što je potpuno preokrenulo utakmicu. Gorica je konačno došla do daha, postala puno opasnija, a povela je iz prve prave prilike na utakmici. Jurić je lijepim dodavanjem pronašao Juricu Pršira u kaznenom prostoru, a on je iz okreta naciljao i pogodio mrežu Istre za vodstvo domaćeg sastava i veselje nekoliko stotina gledatelja okupljenih na tribinama Gradskog stadiona.

Nije Istra bila bezopasna ni nakon toga, ni s igračem manje, no Gorica je i dalje uspješno čuvala svoju mrežu, da bi nekoliko sekundi uoči posljednjeg sučeva zvižduka priču zaključio Marko Soldo. Veznjak Dinama na posudbi u Turopolju, od nove sezone igrač Osijeka, zaključio je svoju jednosezonsku epizodu u Gorici golom za konačnih 2-0 i tako uljepšao kompletan dojam.

– Igra nije bila na nekom nivou, ali tri boda su tu. Sezona je završena na najbolji mogući način, uzeli smo to sedmo mjesto i to je u cijeloj priči najvažnije. Hvala svima u klubu na prilici i na dobroj sezoni za mladog igrača poput mene, želim Gorici da u svakoj sljedećoj sezoni bude u što je moguće boljoj poziciji – pozdravio se Soldo i zaključio sezonu.

Sljedeće pitanje je “što sad?”, a odgovor na njega ćemo pričekati još neko vrijeme. Problema ima, poteškoća ima, planova i ideja također, ali za početak je najvažnije dobro se odmoriti. I što spremniji ući u sedmu prvoligašku sezonu, bogatiji za sva iskustva stečena u sezoni iza nas…

Nastavite čitati

HOTNEWS

‘Vatru gasi, brata spasi’! U DVD-u Hrašće tako je već 80 godina, a na veliko slavlje stižu posebni gosti sa svih strana!

Zlatko Križanić, predsjednik DVD Hrašće, otkrio nam je program velike proslave, te zašto je upravo to naselje autentični dom obiteljskog vatrogastva. Zabilježite datum – subota, 25. svibnja, od 16 sati, svi ostali detalji u članku! Vidimo se u Hrašću!

Objavljeno

na

Objavio/la

Ove subote, 25. svibnja, bit će veliki, veliki dan za čitavo Hrašće, ali i za zagrebačke vatrogasce! Dobrovoljno vatrogasno društvo Hrašće slavi svoju vrlo značajnu obljetnicu djelovanja – 80 godina im je već (tek)! No, sutra će s njima slaviti i njihovi kolege iz Zagreba, jer upravo će se na lokaciji velike rođendanske proslave obilježiti i Dan vatrogasaca Grada Zagreba. Ni to nije sve! Bit će to čak trostruko slavlje, jer u subotu poslijepodne svojih će prvih 1o godina postojanja proslaviti i Počasna postrojba Vatrogasne zajednice Grada Zagreba! 

Naime, Hrašće ili Hrašće Turopoljsko, kao mjesto koje vatrogastvo živi generacijama, nalazi se na samoj ‘međi’ Velike Gorice i susjedne nam hrvatske metropole i županije, Grada Zagreba, te je od samog osnutka neraskidivo povezano sa svojom zagrebačkom braćom po životnom pozivu.   

Foto: Zlatko Križanić, predsjednik DVD-a Hrašće

Na proslavu u dom obiteljskog vatrogastva, što Hrašće bez ikakve sumnje jest, već danima pristižu gosti sa svih strana, a na središnjoj proslavi očekuje se njih nekoliko tisuća! Brojke ne čude, jer sama bit dobrovoljnog, kao i profesionalnog, vatrogastva su zajedništvo i humanost. Pa kako se ne bi odazvali ovoj najvećoj ikad proslavi vatrogastva na ovom području!

Foto: Vatrogasna zajednica Grada Zagreba/Počasna postrojba

Foto: Vatrogasna zajednica Grada Zagreba

Stoga nam je bilo izuzetno drago da je upravo Zlatko Križanić, predsjednik DVD-a Hrašće, te počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, odvojio malo svog dragocjenog vremena za razgovor o tradiciji obiteljskog vatrogastva u Hrašću, programu proslave, povijesti jednog od najboljih DVD-ova u Hrvatskoj, ali i o budućim planovima.

Križanić je čelni čovjek DVD-a Hrašće već 35 godina, no članstvo u društvu je puno, puno duže. Naime, njegov djed, Vinko Križanić, bio je jedan od osnivača i prvih članova ovog 80 godina mladog društva, pa su i dan danas Križanićevi prava obitelj vatrogasaca! Baš kao i brojne druge hrašćanske obitelji.

– To je naša velika obljetnica u Hrašću, jako se tome veselimo i pozivamo sve da nam se pridruže ove subote na 80. rođendanu našeg dobrovoljnog vatrogasnog društva. Uz to imamo i još dvije proslave naših dragih prijatelja i dobrovoljnih vatrogasaca iz Zagreba. Program počinje oko 16 sati, dočekom gostiju svih vatrogasnih postrojbi, uz našu nezaobilaznu limenu glazbu. S nama će slaviti i brojne međunarodne delegacije, stižu nam vatrogasci iz Francuske, Njemačke, Slovenije, Češke, Slovačke, BiH, a ujedno i brojna naša domaća društva s područja Turopolja. Svemu tome se jako veselimo – priča nam Križanić.

U nastavku svečanog programa od 17 sati slijedi nastup KUD-a Mladost iz Odre, prelet Krila Turopolja, nakon čega kreće svečani mimohod vatrogasnih postrojbi Grada Zagreba. U njemu će sudjelovati oko 500-tinjak vatrogasaca postrojenih u 10 do 12 ešalona, a uz njih će prolaziti i vozila, oprema i tehnika zagrebačkog vatrogastva. Slijede službeni govori i pozdravi, a Križanić nam otkriva kako se očekuje i veliki broj uvaženih gostiju i dužnosnika.

– Zvali smo sve, do premijera i predsjednika, pa tko dođe i stigne – dobro nam je došao! To je naša velika proslava i želimo da nam se što više ljudi u njoj pridruži, jer posebno smo ponosni što je naše dobrovoljno vatrogasno društvo jedno od najboljih na području čitave Republike Hrvatske – ističe.

U nastavku proslave slijedi zabavno-glazbeni program, oko 21 sat nastupa Tamburaški sastav ‘Gazde’, koji sviraju do ponoći, a proslava 80. rođendana DVD-a Hrašće nastavlja se sve do 3 ujutro uz klasičnu vatrogasnu zabavu! No, tada vatrogasci kreću u čišćenje čitavog prostora proslave, jer, kako kaže naš sugovornik  – sve mora biti ‘kak’ se spada’ do prvog jutarnjeg autobusa.

– Pripremili smo oko dvije tisuće besplatnih porcija hrane, i pića su besplatna, želimo sve počastiti! Ak’ bu i više gostiju, bumo podijelili kol’ko imamo, solidarno, a ak’ kaj ostane i to ćemo sigurno znati iskoristiti – poziva uz smijeh predsjednik DVD-a Hrašće.

Iako ćemo ove subote slaviti 80 godina ovog društva, prema predajama, povijest im seže još u 1645., kada je izbio veliki požar u Zagrebu. U arhivama se tako spominje kako su ‘odlukom Gradskog senata, kmetovi i podanici obližnjeg imanja Hrašća pristupili raščišćavanju zgarišta i odvoženju pogorjelih ruševnih kuća’.

Foto: DVD Hrašće/arhiva CZK NZG

Službeno, DVD Hrašće je osnovano je 1944. godine, u vrijeme vihora Drugog svjetskog rata, koje su osnovali, kako se navodi u arhivskoj dokumentaciji Juraj Vodopivec (predsjednik), Mirko Kolarić (potpredsjednik), Imbro Kos, (tajnik), Vinko Križanić, zapovjednik, te Bartol Kos ml., (blagajnik).

– U početku je društvo brojalo 12 članova, a razvijalo se u neke tri etape. Prva je bila do 60-tih godina prošlog stoljeća, gdje su svi DVD-ovi s ovog zagrebačkog i turopoljskog područja ‘vegetirali’. No, ‘70tih godina 20. stoljeća dolazi do naglog razvoja vatrogasnog društva, kad su stanovnici naselje vlastitim sredstvima kupili prvo navalno vozilo, 1974.godine, i od tada je stalni napredak. Danas imamo oko 450 članova, 120 djece, 80 žena, oko 160 operativnih članova. Veliko smo dobrovoljno vatrogasno društvo, u svakom trenutku smo spremni, mobilni i operativni, a i svake smo godine na dislokaciji na priobalju u vrijeme sezonskih požara. Baš kao što smo bili zadnjih godina na lokacijama svih velikih poplava, požara i potresa – priča nam prvi među jednakima DVD-a Hrašće.

Što se statistike tiče, dobrovoljni vatrogasci Hrašća su unazad 15-tak godina bili na terenu oko 750 puta, ili prosječno 50 puta godišnje u gašenjima požara i protupožarnim osiguranjima. Koliko je stalna edukacija bitna pokazale su njihovi operativci prilikom zagrebačkog i petrinjskog potresa 2021.godine, gdje su na području Zagreba,Siska, Petrinje i okolnih područja obavili više od 200 intervencija.

Samo Hrašće kao naselje organizirano je kao jedna jedinstvena zajednica, ‘srce’ mjesta je upravo Vatrogasni dom, a sve tradicionalne manifestacije uvijek se održavaju s istim ciljem – prikupiti pomoć za one kojima je tom trenutku najpotrebnija.

I za kraj, planovi za idućih (bar) 80 godina, te poziv na veliku proslavu ove subote u Hrašću.

– Ono što nam je već dugo želja je da se napravi jedan novi Operativni centar, to su naše želje, pa vjerujemo kako ćemo to isto ostvariti. A naši mladi su nam garancija budućnosti, jer gajimo obiteljsko vatrogastvo koje je sam temelj dobrovoljnog vatrogastva. Pozivam i ovom prilikom sve koji još nisu da nam se pridruže i nastave tu lijepu tradiciju – rekao nam je Križanić, te uputio još jedan poziv na njihov ‘okrugli’ rođendan.

– Dođite, pridružite se našem veselju, proslavi 80 godina uspješnog rada DVD-a Hrašće, imamo dobar grah i gulaš, osvježavajuća pića, zahvaljujemo se i svim sponzorima, dobro nam došli svi! – završno poručuje predsjednik DVD-a Hrašće, Zlatko Križanić.

Zbog velikog broja gostiju i cjelodnevne proslave na snazi će biti i posebna privremena regulacija prometa, a u poslijepodnevnim satima će doći i do obustave prometa.

Od 15 sati u subotu, 25. svibnja, do 4 sata u nedjelju, 26. svibnja, promet se zatvara na Velikoj cesti nakon nadvožnjaka u smjeru Hrašća, Odranskoj ulici, na završetku kod Đačke, Arbanasovoj (kod raskrižja s Mirnom).

Također i na raskrižjima Hrašćanska – Pinturska, Pinturska – Odranska, Đačka – Nova cesta, Novozagrebačka – Kolarićeva i Novozagrebačka – Velika cesta. U tom će periodu biti zabranjeno zaustavljanje i parkiranje na Trgu Jurja Muliha. Promet će se odvijati obilazno Đačkom i Mirnom ulicom.

I za kraj, dovoljni je da si zapišete/zabilježite u svoje mobilne uređaje ono osnovno:

Trg Jurja Muliha 8, Hrašće Turopoljsko, subota 25. svibnja, od 16 sati- vidimo se na 80. rođendanu DVD-a Hrašće, jer takva fešta se ne propušta! 

Nastavite čitati

Sport

Dinamo Hidrel i Ostrna u Novom Čiču igraju u subotu, u nedjelju na Dinamovu proslavu titule

Udar groma napravio štetu na infrastrukturi Hidrela, navijačka skupina raste iz dana u dan.

Objavljeno

na

Objavio/la

Zajednički dogovor će biti realiziran. Umjesto u nedjelju, Dinamo Hidrel i Ostrna će svoju prvenstvenu utakmicu 24. kola 1. županijske lige jug u Novom Čiču igrati u subotu 25. svibnja od 17.30. Razlog promjene termina iz nedjelje? Nije svadba, nije rođendan, svi su zdravi hvala Bogu, pa što je onda? Ide se na proslavu šampionima i osvajačima kup natjecanja Dinamu u Zagreb! Iz Ostrne su poručili: ‘Mi idemo, vi u Čiču ste također Dinamovci, red je da se pohodi Maksimir? Istina.

Spomenimo da nova navijačka skupina Dinama Hidrel brojem raste iz dana i dan. Pjevalo se i složno navijalo i na gostovanju u Maloj Buni (2-2) a iz kluba su najavili konkretnu podršku. Na blagdan Tijelova i praznik Dana državnosti u četvrtak 30. svibnja, Hidrel organizira memorijalni turnir Franjo Milanščak Gira za mlade igrače. Više o tome sredinom idućeg tjedna.

Nastavite čitati

Vijesti

FOTO Šuma Striborova za proslavu 85. obljetnice Centra za odgoj i obrazovanje

Centralna proslava održana je danas u dvorani Gorica i to posebnim programom, na način kako to samo oni znaju i umiju.

Objavljeno

na

Objavio/la

Centar za odgoj i obrazovanje slavi 85. rođendan! Centralna proslava održana je danas u dvorani Gorica i to posebnim programom, na način kako to samo oni znaju i umiju! Djeca i djelatnici Centra pripremili su kulturni program s temom ‘Šuma Striborova’.

– Pripreme za proslavu traju od početka drugog polugodišta, a povezali smo nekoliko tema koje se odnose na naš Centar. U parku naše zgrade nalazi se kip Ivane Brlić-Mažuranić s Hlapićem i Gitom koje je izradila naša poznata kiparica Marija Ujević. S obzirom na to da se ove godine obilježava 150. godina od rođenja naše slavne književnice pa smo tako iz njezinog opusa odabrali ‘Šumu Striborovu’. Željeli smo nekako svima dočarati taj naš začarani svijet u našem radu – ističe ravnateljica Nikolina Vučković Barišić.

24.05.2024. – Centar za odgoj i obrazovanje 85. rođendan – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Centar spada u sustav socijalne skrbi i pruža odgoj, obrazovanje, smještaj, socijalnu skrb i rehabilitacijske programe, a brine za oko 300-tinjak korisnika.

– Imamo 85 učenika, 51 korisnika poludnevnog boravka, 14 djece na smještaju, 121 korisnika koji dolaze na programe psihosocijalne podrške. Imamo i tri obitelji u obiteljskom tretmanu i 10 obitelji pod intenzivnim nadzorom. Ono što radimo posljednjih desetak godina je psihosocijalna podrška kojom smo se približili lokalnoj zajednici, odnosno otkada smo je uveli roditelji više ne moraju voditi djecu na rehabilitacijske programe u Zagreb – dodaje ravnateljica Vučković-Barišić te ističe dobru suradnju s lokalnom zajednicom.

– Pratimo sva događanja na području grada i uključujemo se u sve ono što je prihvatljivo i adekvatno za našu djecu. Ona isto vole putovati, vole i pokazati ono što su naučili kroj svoj rad. Jako dobro surađujemo s vrtićima i školama. S obzirom na to da smo na privremenoj lokaciji na prostoru Međunarodne zračne luke Zagreb, možemo reći da živimo pravu inkluziju u susjedstvu sa Zrakoplovno tehničkom školom. Ovim putem hvala svim djelatnicima i učenicima škole na toploj dobrodošlici i prihvaćanju naše djece. Srce nam je puno – naglasila je Baršić.

24.05.2024. – Centar za odgoj i obrazovanje 85. rođendan – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

No, već idući, 86. rođendan djeca i djelatnici Centra mogli bi se vratiti u svoju staru, ali obnovljenu zgradu. Državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava i socijalne politike, Marija Pletikosa potvrdila je kako su sredstva za obnovu osigurana.

– Ono što je važno za istaknuti je to da ćete imati, kao što ste imali i do sada jaku i snažnu podršku ministarstva. Vjerujem da svi vi ovdje jedva čekate vratiti se u svoju staru zgradu. Nadam se da ćete svoj 86. rođendan proslaviti u svojim staro-novim prostorijama, jer su ministarstvo i Vlada osigurali sredstva, ugovor je potpisan, a uskoro će se raspisati i javna nabava vezana uz izvođače radova. Stoga hvala svim zaposlenicima koji su od potresa do danas vrijedno radili prenoseći znanje i ono što je najvažnije ljubav djeci o kojoj svakodnevno brinu – istaknula je Pletikosa.

24.05.2024. – Centar za odgoj i obrazovanje 85. rođendan – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Na proslavi ove velike obljetnice goričke javne ustanove bila je i Ksenija Čuljak, županijska pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak.

– Velika brojka koja govori o tradiciji, kvaliteti i kontinuitetu rada ove javne ustanove kroz jedno neprestano učenje i nove spoznaje u radu s djecom i mladima. Danas u 21. stoljeću život je po mnogočemu različit od onog u prijašnjim vremenima. U dobu globalne umreženosti i mnogih promjena te novih metoda rada s djecom nije nimalo lako odgovarati na njihove potrebe. Za ovaj rođendan želim im da i dalje plove punim jedrima u budućnost – poželjela je Čuljak.

24.05.2024. – Centar za odgoj i obrazovanje 85. rođendan – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

24.05.2024. – Centar za odgoj i obrazovanje 85. rođendan – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

24.05.2024. – Centar za odgoj i obrazovanje 85. rođendan – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

24.05.2024. – Centar za odgoj i obrazovanje 85. rođendan – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

24.05.2024. – Centar za odgoj i obrazovanje 85. rođendan – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

24.05.2024. – Centar za odgoj i obrazovanje 85. rođendan – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

24.05.2024. – Centar za odgoj i obrazovanje 85. rođendan – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

24.05.2024. – Centar za odgoj i obrazovanje 85. rođendan – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Nastavite čitati

Sport

Još 90 minuta i kraj: ‘Istra je u sjajnoj formi, ali želimo pobjedom završiti sezonu!’

Nogometaši Gorice u petak od 18 sati otvaraju posljednje kolo SuperSport HNL-a domaćim ogledom s Istrom 1961, utakmicom kojom će trener zatvoriti jedan krug, a dio igrača odraditi oproštaj od našega kluba

Objavljeno

na

Objavio/la

I šesta prvoligaška sezona u povijesti HNK Gorice došla je do svoga finiša, do posljednjeg čina jedne nogometne predstave koju ćemo pamtiti po kolopletu događaja i emocija, po dobrim i lošim trenucima koji su se smijenjivali, po promjenima na klupi i u ambicijama… Nakon svega, preostalo je još samo ovih posljednjih 90 minuta, još samo ogled s Istrom 1961 na domaćem terenu.

– Spremni smo, naporno smo radili i pripremali se za tu zadnju utakmicu u sezoni. Znamo da nas čeka jako zahtjevna utakmica, Istra se u posljednje vrijeme prezentira kao jedna od najboljih momčadi u ligi, imaju fantastične rezultate… Bit će to sve samo ne lagana utakmica, ali mi ćemo učiniti sve kako bismo sezonu zaključili na najbolji mogući način. Pokušat ćemo pobijediti i uhvatiti to sedmo mjesto – kaže trener Rajko Vidović u iščekivanju spuštanja zavjese na još jednu prvenstvenu kampanju.

Najviše što Gorica može uloviti u toj zadnjoj utakmici je sedmo mjesto, a pobjeda u tom zadnjem ispitu barem bi malo popravila ne baš osobit dojam koji je ostao nakon svega. S druge strane, Istra bi pobjedom došla do šestoga mjesta, do kojeg Gorica više ne može.

– Sigurno Istra ima svoje planove, ali imamo i mi svoje. Željeli smo uloviti šesto mjesto, u čemu nismo uspjeli nakon serije slabijih rezultata, iako bih ja rekao da su rezultati bili lošiji nego naše prezentacije na terenu. Ostalo nam je tih zadnjih 90 minuta, sve znamo o protivniku, u koliko su dobroj formi i ritmu, da igraju odličan nogomet, ali mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da ih zaustavimo – istaknuo je Vidović i dodao:

– U momčadi je dobra atmosfera, vlada stvarno dobro raspoloženje, a u kadar nam se vraća kapetan Mrzljak. Šteta što nema Mitrovića i još nekih igrača, ali bez obzira na to ćemo ići na pobjedu, pokušati uzeti to sedmo mjesto i završiti sezonu što je bolje moguće.

Trener Rajko ovom će utakmicom i zatvoriti jedan krug, jer dosad je vodio Goricu protiv svih momčadi u ligi osim protiv Istre. Uoči ogleda s ovim protivnikom u Puli dogovorio je svoj dolazak u Turopolje, ali bilo je to samo uhodavanje za sve što je slijedilo u posljednjem krugu prvenstva…

– Tu sam utakmicu gledao s tribine, Mujdža i Krnjić dobro su odradili posao, a sa tih sljedećih osam utakmica, generalno gledajući situaciju i stanje u momčadi, činjenicu da smo dali priliku velikom broju mladih igrača, da je bilo dosta ozljeda, mogu biti napola zadovoljan. Pokazali smo korektan, dobar nogomet protiv najjačih protivnika, iako je u tim utakmicama u ovim okolnostima bilo teško očekivati nešto puno više. Podbačajem bih označio samo poraz u Koprivnici protiv Slaven Belupa, tu smo bili dobri i imali dosta situacija da riješimo utakmicu, ali dogodila se i ona ozljeda Đekića, utjecalo je i to sigurno, i na kraju smo izgubili nezasluženo uvjerljivo. To mi je jedina utakmica u kojoj vidim minuse, a sve ostalo je na razini realnosti. Uspijemo li pobijediti Istru u petak, bit ću zadovoljan – analizira Vidović.

I ovoga puta nedostajat će mu značajan broj igrača, ponovno će priliku dobiti dio mladih igrača, pa će sve skupa definitivno poslužiti i kao posljednji dio priprema za novu sezonu. Prije nego što te pripreme, u svakom smislu, stvarno i započnu.

– Predsjednik, sportski direktor i ja u svakodnevnim smo razgovorima, imamo svoje zamisli i ideje, imamo i neka imena, ali ajmo to ipak ostaviti za razdoblje kad završi sezona. U svakom slučaju, nema straha za Goricu – zaključio je trener Vidović.

Gorica i Istra 1961 kreću u petak od 18 sati, ova će utakmica otvoriti posljednje kolo prvenstva, bilo bi lijepo da dekor bude odgovarajući, sa što više ljudi na tribinama…

Nastavite čitati

Reporter 437 - 23.05.2024.

Facebook

Izdvojeno