MASOVNA HAPŠENJA

U TIJEKU VELIKA POLICIJSKA AKCIJA Razbijen narkolanac: U Hrvatskoj i Sloveniji 33 uhićenih!

 Arhiva EPH

U koordiniranoj akciji slovenske i hrvatske policije danas ujutro privedeno je 18 osoba na području Slovenije te 15 na području Hrvatske koje se sumnjiči da su dio organiziranog međunarodnog lanca krijumčara droge, a među njima je, kako pišu slovenski mediji, i jedan zaposlenik kriminalističke policije.

Uhićenja su sprovedena na području Postojne, Logatca, Sežane i Ljubljane, kao i na širem riječkom području, a u opsežnoj operaciji sudjeluje stotinjak slovenskih i pedesetak hrvatskih kriminalista.

Informaciju je prvo objavila koparska Policijska uprava, nakon čega su je prenijeli slovenski portali, no njihovi kolege iz Policijske uprave primorsko-goranske županije nisu željeli otkrivati nikakve detalje kako ne bi ugrozili operaciju koja je u ponedjeljak još bila u tijeku.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, u vrijeme objave informacije pretraživali su se stanovi, prikupljali dokazi i vršile druge istražne radnje kako bi se dokazalo sudjelovanje privedenih osoba u kaznenom djelu.

Složeno kriminalističko istraživanje, kako su priopćili iz riječke policije, sprovodi se u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Slovenije u koordinaciji s Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom, i to nad više osoba u vezi krijumčarenja droge iz Slovenije u Hrvatsku.

Time su opovrgnute prvotne glasine da iza akcije stoji Interpol te da su privođenja vršena i na području drugih hrvatskih županija. Također, za sada nema nikakvih dokaza da operacija ima bilo kakve veze s aktualnom aferom prodaje povjerljivih policijskih informacija kriminalcima.

U Županijskom državnom odvjetništvu također su nam potvrdili da je akcija u tijeku, da se sprovodi u suradnji sa slovenskom stranom te da u ovom trenutku još ne mogu otkrivati nikakve detalje.

Neslužbeno, doznajemo da je operacija još uvijek u vrlo delikatnoj fazi prikupljanja dokaza, što znači da protiv svih privedenih osoba ne moraju nužno biti podignute kazneno prijave. S obzirom na dinamiku istražnih radnji, više informacija trebalo bi biti poznato u utorak ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 18:57