Povežite se s nama

Sport

Pobjeda Udarnika protiv Slunja

Objavljeno

na

Udarnik je u drugoj pripremnoj utakmici na svom terenu ugostio momčad Slunja, člana 1.ŽNL Karlovačke županije i nadmoćnom igrom tijekom cijelog susreta očekivano lako pobijedio. Minimalna pobjeda nije realna slika događanja na terenu, jer je prema prigodama pobjeda četveroligaša trebala biti puno uvjerljivija. Realizacija izglednih prigoda za postizanje golova bila je vrlo loša i rezultirala je samo jednom loptom u mreži gostiju iz Slunja. Jedini pogodak je uslijedio nakon lijepe akcije Mihanovića i Župetića te silovitog udarca najboljeg igrača utakmice Markovića u rašlje vratara Katića.

U drugom poluvremenu trener Livada je izmjenama podigao trkački ritam i prigode domaćih redale su se kao na pokretnoj traci, jer gosti (bez dana priprema) nisu mogli uspješno zaustavljati stalne napade preko bočnih pozicija. Ipak, pogodaka više nije bilo, velike šanse odnosno zicere redom su promašili Landeka, Dilberović, Dedić, Marković i dva puta Leder.

Nakon tri tjedna treninga (polovica pripremnog razdoblja) Udarnik samo u trkačkom segmentu zadovoljava, sve ostalo treba doraditi, pogotovo moralo bi se znati s kojim igračima će se startati u novo prvenstvo. Opet će se pojaviti klasična ljetna dilema: hoće li igrati oni koji propuštaju (najžešći) dio priprema, a navodno su sigurni za mjesto u prvoj postavi ili pak oni koji redovito treniraju, ali im manjka iskustvo (kao, premladi su)?

Udarnik – Slunj 1:0 (1:0)

Velika Gorica. Igralište: SRC Kurilovec. Gledatelja 100. Nedjelja, 09.08.2015., 18 sati. Sudac: N. Šimunović. Pomoćnici: Sejdinović i M. Čužić (svi Velika Gorica).

Strijelac: 1:0 – Marković (32).

UDARNIK: Feljan, Sabljak, Paradžik, Radoš, Čumpek, Pralas, Marković, Mihanović, Landeka, Novosel, Župetić (još su igrali: Ruklić, Maslać, Dedić, Leder, Dilberović, Zlodi). Trener: Dinko Livada.

SLUNJ: Katić, Špelić, Plivelić, Markovina, Paulić, Požega, Kučinić, Pehar, A. Cindrić, Elvić, D. Cindrić (još su igrali: Vrančić, Obrovac). Trener: Darko Cindrić.

galerija fotografija:

[Best_Wordpress_Gallery id=”25″ gal_title=”Pobjeda Udarnika protiv Slunja 2015″]

Sport

Gorica čeka Rudeš: ‘Već su ispali, ali već su nas pobijedili. I to jedino nas…’

Nogometaši Gorice pokušat će negativan niz rezultata prekinuti u ogledu s Rudešom, u petak od 18 sati, u prvoj utakmici 34. kola. U kadar se vraća Dino Štiglec, a traži se i način kako početi realizirati prilike…

Objavljeno

na

Objavio/la

Svakog ovog ćudljivog proljetnog dana sve smo bliže kraju sezone u najvišem rangu hrvatskog nogometa, pa je tako četvrtak stigao kao posljednji dan za pripremu za pretposljednje domaćinstvo nogometaša Gorice u ovoj prvenstvenoj kampanji. Situacija je daleko od idilične, nanizala su se četiri poraza, dogodila se i ta užasavajuća situacija s ozljedom mladog Đekića, a u svemu tome otvara se i cijeli niz upitnika.

– Atmosfera je kod nas uvijek dobra, tako je i sad, bez obzira na zadnje rezultate. Radimo dobro i kvalitetno, moramo ići dalje – izbjegava kompliciranja i mladi stoper Mario Matković u iščekivanju domaćeg ogleda s Rudešom.

I doista, nema druge nego ići dalje, pokušati popravljati stvari dan po dan. I utakmicu po utakmicu. Rudeš doma trebao bi biti idealan protivnik u ovoj situaciji, šest dana nakon neugodnog i nezasluženo visokog poraza kod Slaven Belupa, ali malo je što u ovoj priči idealno.

– Nećemo se puno vraćati unatrag, u Koprivnici je to bio loš dan za nas. Iako, odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, bila je to Gorica kakvu želim, bili smo dobri, stvorili smo dobre situacije… Nažalost, nismo ih iskoristili – kaže trener Rajko Vidović, svjestan da je realizacija prilika jedan od najočitijih problema za ovu momčad Gorice.

S jedne strane terena preteško se zabijaju golovi, a s druge se prelako primaju. A kad je tako, niz poraza je realnost.

– U nogometu to tako ide. Ako ne zabiješ šanse, često se dogodi da te stigne kazna. Ove sezone nama se to događa često, ali mene kao trenera veseli što stvaramo dobre situacije u igri prema naprijed. Tako je bilo u sva ova četiri posljednja poraza, no te šanse nismo znali iskoristiti, da bi zatim gubili koncentraciju, primali golove, a onda gubili i utakmice. I u Koprivnici je poraz ispao visok, ali svi koji su gledali utakmicu znaju da je u prvom poluvremenu lako moglo otići na našu stranu. I tu se opet vraćamo na početak, ako ne zabiješ, bit ćeš kažnjen – ističe Vidović.

Gorica je nakon poraza u prošlom kolu ostala na samo dva boda iznad devetoga mjesta, posljednjeg na kojem se ove sezone, ako se ne zoveš Rudeš, uopće može završiti. Takav rasplet apsolutno svi u klubu žele izbjeći pod svaku cijenu, zbog čega se pobjeda u sudaru s uvjerljivom zadnjom momčadi lige smatra imperativom. Međutim…

– Opet nas čeka jedna zahtjevna utakmica. Da, Rudeš je već ispao u drugu ligu, ali baš zato igra rasterećeno. U zadnjim utakmicama svima su bili neugodni, stvarali su šanse, a ne zaboravimo i da je to momčad koja je jedino nas pobijedila ove sezone, i to u utakmici u kojoj je Gorica bila dobra… Po onome što vidim na treninzima, mogu zaključiti da postoji želja kod igrača da se takvo nešto ne ponovi. Radili su dobro svih ovih dana i vjerujem da ćemo biti dobri u petak – optimističan je Vidović.

Dobit će trener Gorice i jedno značajno pojačanje za ogled s Rudešom, no četvorica igrača neće biti u kadru.

– Vraća se Štiglec, a već standardno nema Krizmanića, Matavža i Ndockyta, kao što nema ni Kapulice… Imamo to što imamo, želimo nastaviti u smjeru u kojem smo išli u prvih sat vremena u Koprivnici, pa još pokušati i produžiti tu minutažu što je više moguće. Bude li tako, bit će dobro – uvjeren je Vidović.

Sve govori da će Gorica ostati zapisana kao jedina momčad koju je Rudeš uspio pobijediti u sezoni negativnih rekorda kluba sa zagrebačkog zapada, a jedino gore od toga bilo bi da ostane zapisana kao momčad koju je Rudeš u ovakvoj sezoni pobijedio dvaput.

Dovoljan motiv za maksimalan angažman? Trebao bi biti…

 

Nastavite čitati

Sport

FOTO OK Velika Gorica 3 – pehar i medalje za 2. mjesto u 3. ligi

Objavljeno

na

Objavio/la

Velika Gorica, 06.05.2024.  OK Velika Gorica 3 – 2.mjesto u 3. ligi Regija Sjever. Foto: OKVG3

Odbojkašice OK Velika Gorica 3 su u netom završenoj sezoni 2023./2024. osvojile 2. mjesto u natjecanju 3. odbojkaške lige Regija Sjever Skupina Jug. One su u 14 utakmica zabilježile 11 pobjeda i zauzele uvjerljivo 2. mjesto iza OK Sunja, koja je osvojila 1. mjesto bez poraza.

Velika Gorica, 06.05.2024.  OK Velika Gorica 3 – 2.mjesto u 3. ligi Regija Sjever. Foto: OKVG3

Velika Gorica, 06.05.2024.  OK Velika Gorica 3 – 2.mjesto u 3. ligi Regija Sjever. Foto: OKVG3

Mlade goričke odbojkašice (mlađe kadetkinje i kadetkinje) i trenerica Marija Uzelac za osvojeno drugo mjesto nagrađene su peharom i medaljama, koje im je uručio Željko Jurčević, član Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Galerija fotografija

3.liga Regija Sjever skupina Jug 2023./2024.

Konačni redoslijed: 1. OK Sunja (14 14 0 42:3 28), 2. OK Velika Gorica 3 (14 11 3 34:15 22), 3. OK Kravarsko (14 7 7 25:23 14), 4. HOK Gorica 2 (14 7 7 26:27 14), 5. OK Petrinja 2 (14 5 9 21:29 10), 6. HOK Gorica 3 (14 5 9 21:30 10), 7. OK Glina 2 (14 5 9 16:32 10), 8. OK Velika Gorica 4 (14 2 12 11:37 4).

Nastavite čitati

Sport

Gradići preko Poleta u finale velikogoričkog Kupa

Poletovo uspješno nogometno proljeće prekinuli su sretno i spretno Gradići koji će protivnika u finalu saznati 29. svibnja nakon utakmice Lukavca i Kurilovca.

Objavljeno

na

Objavio/la

U prvoj polufinalnoj utakmici velikogoričkog Kupa nogometaši Poleta na svom Zvrniku, poraženi su od višerangiranog Gradića. Na početku dvoboja sve je idealno krenulo za domaću momčad. Već u 13. minuti iz slobodnjaka s nekih 25 metara fenomenalno je pogodio u gornji lijevi kut gradićkog gola Matušin. Gradići su poravnali iz kaznenog udarca, prethodno je u domaćem kaznenom prostoru srušen Raković, a iz bijele točke siguran realizator za 1:1 u 24. minuti bio je kapetan Budimir. Opušteno razdoblje domaće momčadi Gradićani su iskoristili ponovo za četiri minute, jednu asistenciju s lijeve strane Donahue iz blizine sprema u mrežu Poleta. Do kraja poluvremena Polet je bio blizu niveliranja rezultata preko Šestaka i Matkovića koji su bili neprecizni.

U drugom poluvremenu Gradići su uspješno održali vodstvo, nisu gotovo ni jednom opasnije ugrozili domaći gol. Na suprotnoj strani četiri ozbiljne prilike Poletovih igrača. U 51. minuti Matković pogađa stativu, u 62. minuti Ribarić je neprecizan iz blizine, u 75. Župetić također. Najveća prilika ipak nije iskorištena u drugoj minuti sudačke nadoknade kada Janječić samo s dva metra od gol linije nije poslao loptu u mrežu protivnika. Poletovo uspješno nogometno proljeće prekinuli su sretno i spretno Gradići koji će protivnika u finalu saznati 29. svibnja nakon utakmice Lukavca i Kurilovca.

KUP NS VELIKA GORICA, POLUFINALE

POLET (B) – GRADIĆI 1:2

BUŠEVEC. SRC Zvrnik. Gledatelja 90. Sudac: Mirenić. Pomoćnici: Katarina Ćulumović i Mužar (svi iz Velike Gorice).

STRIJELCI: 1:0 – Matušin (13), 1:1 – Budimir (24 – 11 m), 1:2 – Donahue (28).

POLET (B): Halilić, Stuparić, Matković, Ivkić, Ribarić (od 71. Janječić), Zagorec, Župetić, Matušin, Dejanović (od 58. Jušić), Šestak (od 46. Brajković), Galović (od 58. Šečić). TRENER: Josip Rožić.

GRADIĆI: Maričević, Vojnić, Donahue (od 78. Vori), Pralas, Raković, Meštrović, Budimir, Ahouloumi (od 61. D. Posavec), Badrić (od 69. Belčić), Ćaćić, Cindrić. TRENER: Zoran Tomčić.

Nastavite čitati

Sport

Nemirno kurilovečko proljeće: ‘Sigurno ostajemo u ligi! Ako nam dopuste…’

Nitko se u redovima NK Kurilovca nije previše uzbuđivao zbog poraza 5-2 u polufinalu županijskoga Kupa protiv Tigra iz Sv. Nedelje u utorak, jer trenutačno puno važnije brige dominiraju Udarnikom. Još je šest utakmica do kraja sezone…

Objavljeno

na

Objavio/la

Burno i turbulentno proljeće traje na Udarniku, kultnome mjestu velikogoričkog sporta, na koju god stranu pogledaš. Počelo je naknadno otklonjenim problemima u funkcioniranju i vođenju kluba, nastavljeno je lošim nizom seniorske momčadi na terenu, što je dovelo do odlaska trenera Stjepana Bašića i povratka Senada Harambašića, a eskaliralo je ovih dana, priopćenjem kojim Kurilovčani prozivaju odgovorne zbog “oružanih pljački” koje se događaju u režiji sudaca…

Sve u svemu, nogometno proljeće u životu kluba kakvo nikome ne biste poželjeli. A još nije ni izbliza gotovo. Pred Kurilovcem je, spletom svih navedenih okolnosti, borba za ostanak u 3. NL Centar. Ono što se u najvećem dijelu sezone smatralo neupitnim, očuvanje statusa u ovom rangu, odjedanput je došlo u pitanje.

Kurilovec je trenutačno na 13. mjestu, sa 36 bodova, dva više od četrnaestog Samobora i pet više od petnaeste Bistre, ali i na dovoljnoj udaljenosti od zadnje tri momčadi lige, Save, Tondacha i Zeline. Liga se smanjuje za dva kluba, no to je i jedino što se sigurno zna.

– Koliko klubova ispada? To nitko živ ne zna… Neće se vjerojatno ni znati sve do kraja – govori trener Harambašić, ljutit i razočaran kao i svi uključeni u život i rad kluba s Udarnika.

Priopćenje kojim su Kurilovčani izazvali buru i u krovnoj nogometnoj organizaciji bilo je žestoko i bez štednje, puno je toga u njemu rečeno, a označilo je trenutak kad su stvari otišle “u crveno”.

– Ne uzbuđuješ se previše zbog takvih stvari tijekom sezone, znaš da se događaju u niželigaškom svijetu i na to se teško može utjecati, ali postoji i mjera za sve. Kad se prijeđe granica, kad sve skupa ode predaleko, jednostavno moraš reagirati – govori Harambašić, vrteći film ogleda s vodećom Segestom, utakmice koju je “Kurilovec po svemu morao dobiti”.

A nije je dobio. Pa su na Udarniku dobili kolektivni “šiz”, svjesni da bi takav način istupanja mogao biti i dvosjekli mač. Nakon svega što se događalo, ni sami Kurilovčani ne mogu znati što očekivati u završnici sezone, sigurno je jedino da su izazvali reakciju, da su uzburkali duhove…

– Pred nama je još šest utakmica do kraja, od toga četiri protiv klubova koji su ispod nas na tablici, plus odgođena protiv Gaj Mača i lokalni derbi protiv Lukavca. U prijevodu, sve je na nama. Kad nam već nisu dali da ranije riješimo sve dvojbe, morat ćemo to učiniti u izravnim dvobojima s ovima koji nas love – jasan je plan trenera Harambašića, uz dodatak:

– Siguran sam da ćemo ostati u ligi, ne dozvoljavam da se tu uopće stavlja znak pitanja! Moramo reagirati, to ćemo i učiniti, uvjeren sam u to.

Svom optimizmu unatoč, slijedio je ovdje još jedan, prilično logičan dodatak…

– Osim, naravno, ako se budu ponavljale situacije kakve smo imali u posljednje dvije utakmice. Sve što govorim vrijedi samo ako sve bude normalno.

Sve je u našim rukama, idemo odraditi posao u posljednjih šest utakmica, poručuje trener Kurilovca… Foto: Vito Štuban

U cijelu ovu priču uklopio se i poraz 5-2 od Tigra iz Svete Nedelje u polufinalu županijskoga Kupa u utorak.

– Posljednja dva kola jako su nas ispraznila, u fizičkom, ali još više u emotivnom smislu. Zato sam u toj utakmici morao kombinirati momčad, raspoređivati snage, shvatiti sve skupa i kao dio pripreme za sve što nas čeka u prvenstvu. A čeka nas puno toga, jer do 1. lipnja igrat ćemo svaka tri dana, nemamo niti jednu slobodnu srijedu, jer tu se ugurao i gorički kup protiv Lukavca… – najavljuje zahtjevnu završnicu sezone Senad, s momentalnim okretom prema gostovanju kod Zeline u subotu.

– Zbog ozljeda nemamo na raspolaganju Blagoeva, Turkalja i Bolješića, Ćosić ima tri žuta kartona, a golman Tor neće moći nastupiti zbog obaveza na fakultetu. Ima nas jedva za posložiti se, ali nema alibija. Idemo po bodove u Zelinu – odlučan je trener Harambašić, koji već planira i sljedeću sezonu, u kojoj je cilj raditi neke iskorake.

No za početak će trebati odraditi posao u ovoj sezoni. Bude li ikako moguće…

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Start Proljetne odbojkaške lige – Rookie 2024

Objavljeno

na

Objavio/la

Velika Gorica, 05.05.2024.  Proljetna odbojkaška liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Proljetna odbojkaška liga startala je prošlog vikenda na 4 destinacije. Ovogodišnju razvojnu ligu (kadetkinje, juniorke), njeno 3. izdanje, na 1. okupljanju  započelo je 12 ženskih odbojkaških klubova iz tri županije (Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Zagrebačka) i Grada Zagreba. Igrano je po skupinama u Dugoj Resi, Velikoj Gorici, Sunji i Lekeniku. Slijedeće 2. okupljanje je u Sisku.

Velika Gorica, 05.05.2024.  Proljetna odbojkaška liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Skupina Velika Gorica (Dvorana OŠ Kumičića, nedjelja, 05.05.2024.): OK Velika Gorica 2 – OK Feniks (Sesvete) 3:0 (25:18, 25:15, 15:11), OK Feniks – OK Velika Gorica 1 0:3 (9:25, 18:25, 11:15), OK Velika Gorica 1 – OK Velika Gorica 2 2:1 (23:25, 25:20, 15:11).

Velika Gorica, 05.05.2024.  Proljetna odbojkaška liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Skupina Duga Resa (Dvorana OŠ Vladimira Nazora, subota, 04.05.2024.): OK Plavi zmaj (Duga Resa) – OK Kelteks (Varaždin) 3:0, OK Kelteks – HAOK Dubrava (Zagreb) 0:3, HAOK Dubrava – OK Plavi zmaj 0:3.

Velika Gorica, 05.05.2024.  Proljetna odbojkaška liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Skupina Sunja (Dvorana OŠ Sunja, nedjelja, 05.05.2024.): OK Sunja – OK Petrinja 2:1, OK Glina – OK Petrinja 0:3, OK Sunja – OK Glina 3:0.

Velika Gorica, 05.05.2024.  Proljetna odbojkaška liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Skupina Lekenik (Dvorana OŠ Mladost Lekenik, nedjelja, 05.05.2024.): OK Kravarsko – OK Pešćenica 1:2, OK Pešćenica – OK Sisak (nije odigrano), OK Sisak – OK Kravarsko (nije odigrano).

Velika Gorica, 05.05.2024.  Proljetna odbojkaška liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 05.05.2024.  Proljetna odbojkaška liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Redoslijed: 1. OK Plavi zmaj (2 2 0 6:0 4), 2. OK Sunja (2 2 0 5:1 4), 3. OK Velika Gorica 1 (2 2 0 5:1 4), 4. OK Velika Gorica 2 (2 1 1 4:2 2), 5. OK Petrinja (2 1 1 4:2 2), 6. OK Pešćenica (1 1 0 2:1 2), 7. HAOK Dubrava (2 1 1 3:3 2), 8. OK Sisak (0 0 0:0 0), 9. OK Kravarsko (1 0 1 1:2 0), 10. OK Glina (2 0 2 0:6 0), 11. OK Kelteks (2 0 2 0:6 0), 12. OK Feniks (2 0 2 0:6 0).

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno