Povežite se s nama

Vijesti

FOTO VIJEST Prometna nesreća u Ulici Ljudevita Posavskog

Objavljeno

na

Pravi prometni čep nastao je iz smjera Zagreba prema Velikoj Gorici zbog sudara dvaju vozila oko 19,30 sati u Ulici Ljudevita Posavskog. U prometnoj nesreći sudjelovali su osobni automobil i kombi.

Iz policije vozače pozivaju na strpljenje i oprez.

 

HOTNEWS

Dvodnevna akcija policije: Motociklisti, mopedisti i biciklisti oprez!

Posebna pozornost posvetit će se i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.

Objavljeno

na

S ciljem povećanje razine sigurnosti u prometu kao i sprečavanje najtežih prometnih prekršaja, policija će sutra i u srijedu kroz preventivno-represivnu akciju motriti na motocikliste, mopediste, bicikliste i ostale vozače osobnih prijevoznih sredstava. Posebna pozornost posvetit će se i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.

– Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke – dodaju iz Policijske uprave zagrebačke te pozivaju vozače i putnike da se pridržavaju zakonskih odredbi.

 

Nastavite čitati

Vijesti

Gorički Turovci u Karlovcu na Zborovanju osvojili prva tri mjesta u višeboju i olimpijadi

Na 15. Zborovanju izviđača u Karlovcu sudjelovalo je 40 mladih Velikogoričana.

Objavljeno

na

Članovi Turopoljske udruge skauta ‘Tur’ sudjelovali su na 15. Zborovanju izviđača u Karlovcu i ostvarili odlične državne rezultate u višeboju i olimpijadi koje su održane u sklopu Zborovanja. Inače, u Karlovcu je sudjelovalo 40 mladih Velikogoričana u masi od oko tisuću izviđača iz cijele Hrvatske, poletaraca i izviđača, a konkurencija od 57 ekipa u jednom i 26 ekipa na drugom natjecanju bila je zaista jaka.

Turova ekipa patrole Fijolice osvojila je prvo mjesto u signalizaciji zastavicama, drugo mjesto u vezanju čvorova i ukupno drugo mjesto između 57 ekipa na Državnom izviđačkom višeboju.

Dok je ekipa Panjevi bila prva u orijentacijskom krosu i ukupno druga na državnoj izviđačkoj olimpijadi između 26 ekipa. Panjevi su bili i drugi u vezanju čvorova na Državnoj izviđačkoj olimpijadi te treći u signalizaciji zastavicama.

– Čestitamo našim natjecateljskim ekipama koje su ostvarile izuzetne rezultate na državnim natjecanjima te pokazale gorljivost i želju za pobjedom, kao i kvalitetu sustavnog rada u pripremi za natjecanja. Jednako iskreno čestitamo i svim ostalim ekipama koje su ostvarile plasman na koji su ponosne, kao i svim volonterima, domaćinima i organizatorima koji su nam priuštili fenomenalan vikend u Karlovcu – istaknuo je predsjednik Udruge, Alen Konjević.

 

Nastavite čitati

Vijesti

Saznajte zašto je dovoljno dobar roditelj bolji od savršenog

Sudjelovanje je besplatno.

Objavljeno

na

Gradska knjižnica Velika Gorica pripremila je novo izdanje radionice Četrtog četrtka. Ovoga puta tema će biti roditeljstvo. Odnosno zašto je dovoljno dobar roditelj bolji od savršenog i što je potrebno da postanete jedan od.

Sve to imat ćete priliku doznati u četvrtak u Središnjem odjelu, a voditeljica radionice je magistra psihologije Zrinka Zovak Čehobašić, inače praltičar terapije igrom te majka šestero djece.

Sudjelovanje je besplatno i nije potrebna prethodna prijava. Početak je u 18 sati.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Veliki uspjeh! Velimir Šandor osvojio srebro i plasirao se na Paraolimpijske igre u Pariz

Ovo je Velimirov najbolji plasman ikad na svjetskim prvenstvima.

Objavljeno

na

Velimir Šandor osvojio je srebrnu medalju u bacanju diska klase F52 na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u japanskom Kobeu! Ovo je Velimirov najbolji plasman ikad na svjetskim prvenstvima.

Nakon Dohe 2015. i Londona 2019. gdje je osvojio brončane medalje ovog puta kući donosi srebro. No, uvjeti nisu bili nimalo lagani.

– Dojmovi s nastupa su kišni i mokri. S obzirom na uvjete, rezultatom nisam zadovoljan, no s druge strane jesam jer po ovakvim uvjetima kada ne možeš kontrolirati disk zbog kiše koja pada po tebi cijelo vrijeme. Imam sreću da takvi ekstremni uvjeti, uvijek mi pomažu, odnosno završe u moju korist. Ostvarili smo još jednu kvotu za Pariz. Nije to rezultat koji mene trenutno zadovoljava, ali važan je plasman – komentirao je Šandor dojmove nakon održanog natjecanja.

Osvajanjem srebrne medalje Velimir je osigurao nastup na Paralimpijskim igrama Pariz 2024.

–  Znamo da možemo puno dalje i bolje. Zato ćemo se truditi i još trenirati ova tri mjeseca i borit se da u Parizu bude to daleko dalje i nadam se novoj borbi za medalje – zaključuje Šandor.

Čestitke Velimiru i njegovom treneru Ivanu Čengiću na ostvarenom uspjehu!

Nastavite čitati

Vijesti

Vikend bez pijanih vozača, ali brzina je i dalje ‘problem’

Policija je u svojoj dvodnevnoj akciji pojačanog nadzora vozila i vozača utvrdila ukupno 18 prometnih prekršaja. 

Objavljeno

na

Kako je izvijestila gorička policija, za vikend nije bilo vozača pod utjecajem alkohola. Odnosno, policija je u svojoj dvodnevnoj akciji pojačanog nadzora vozila i vozača od 17. do 20. svibnja utvrdila ukupno 18 prometnih prekršaja.

Svakako je pohvalno što zaustavljeni vozači tijekom kontrole nisu bili pod utjecajem alkohola, no ovoga puta do izražaja su došli oni koji su malo jače stisnuli papučicu gasa. Naime, policija je kaznila 11 vozača koji su bili u prekršaju kada je u pitanju brzina. Kažnjeno je još dva vozača koji nisu bili vezani kao i jedan vozač koji je koristio mobitel za vrijeme vožnje.

Dobra je i vijest da se za vikend nije dogodila niti jedna prometna nesreća.

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno