VELIKA GORICA I SISAK

Snježna oluja u Pokuplju ostavila 4000 kućanstava bez struje

04.03.2016 u 16:44

Bionic
Reading

Snježno nevrijeme koje je u noći sa četvrtka na petak pogodilo Sisačko-moslavačku i Zagrebačku županiju uzrokovalo je kvarove na distribucijskoj mreži te prekide u opskrbi električnom energijom u široj okolici Siska i Velike Gorice, izvijestio je u petak HEP

Radnici HEP - Operatora distribucijskog sustava iz Elektre Sisak i Elektre Zagreb su na terenu te su danas popravili kvarove u većini mjesta koja su ostala bez električne energije, dodaje se u priopćenju.

Tako je tijekom jutra na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije bez električne energije bilo oko 16.000 kupaca, a do 15 sati taj je broj smanjen na 4000.

Radnici HEP-a i dalje čine sve kako bi se kvarovi što prije popravili i uspostavila redovita opskrba kupaca električnom energijom. Kako se doznaje u HEP-ovoj ispostavi u Velikoj Gorici, zbog snijega je došlo do pada žica dalekovoda na desetak mjesta.

Kvarovi na Lučelnici, Cerovskom Vrhu, Lukinić Brdu i Jerebiću uklanjaju se od protekle noći, zbog čega je bez struje gotovo cijela općina Pokupsko, čija je distribucijska mreža najranjivija na ovakve kvarove te je ove zime u nekoliko navrata dugotrajno ostajala bez struje.