Povežite se s nama

Vijesti

Hoćete li i vi biti na Milenijskoj fotografiji u Novom Čiču?

Objavljeno

na

Na ovogodišnjoj 11. međunarodnoj smotri folklora, uz plesove i pjesme iz cijele regije, posjetitelji će moći razgledati bogato uređeno Etno naselje Novo Čiče. Sve će se dogoditi u subotu na tradicionalnoj proslavi Ivanjskih večeri. Osim dobroga folklora, bit će tu i turopoljskih jela, tradicionalni mimohod svih sudionika smotre kroz Novo Čiče te misa u Crkvi svetog Ivana Krstitelja.

 

 „Program će početi nogometnom utakmicom veterana Dinamo-Hidrel i nogometnog kluba Usora iz Zagreba. Nakon toga će posjetitelji moći razgledati Etno naselje Novo Čiče. Dvije prekrasne drvene kuće opremljene su starinskim namještajem, a vani je turopoljski vrt“, najavio je predsjednik KUD-a Čiče Stipo Duvnjak.

 

Upoznajte tkalački stan i konjski tramvaj koji je vozio 28 godina

 

Posjetitelji će moći razgledati repliku konjskog tramvaja – kojnače koji je od 1907. do 1935. godine prometovao od Novog Čiča do Velike Gorice.

 

U sklopu manifestacije bit će predstavljen projekt “Od lana haljina tkana” koji je započeo sjetvom lana u travnju.

 

„Prikazat ćemo cijeli postupak branja lana na polju, od toga kako se sjeme skida i priprema za sjetvu iduće godine. Također, bit će prikazano tkanje u tkalačkom stanu“, rekao je Duvnjak.

 

Svečano otvorenje 11. Međunarodne smotre folklora predviđeno je iza 18 sati kada će početi nastup 12 društava iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i BiH.

 

Bit će ovjekovječeni svi sudionici

 

Drugu godinu zaredom, svi sudionici manifestacije pridružit će se snimanju Milenijske fotografije.

 

„Prošle godine smo pokrenuli projekt Milenijske fotografije. Tu će se naći svi sudionici smotre, od folklora, vatrogasaca, mladeži nogometnog kluba Dinamo-Hidrel te Judo kluba Kokica. Očekujemo oko 500 ljudi na fotografiji“, dodao je Duvnjak.

 

Vijesti

Mladi vatrogasac Luka Čučuković na tronu 6. Zagrebačke vatrogasne utrke

Bio je prvi u svojoj kategoriji od 20-29 godina.

Objavljeno

na

Vatrogasni operativac Luka Čučuković iz Novog Čiča ponovno je briljirao na još jednoj utrci u nizu. Ovoga puta sudjelovao je na 6. Zagrebačkoj vatrogasnoj utrci na Jarunu, a koju je organizirao DVD Prečko. Luka je u utrci od 5 kilometara s rezultatom od 0:20:01 osvojio prvo mjesto u kategoriji od 20-29. godina.

Foto: FB Vatrogasci DVD Novo Čiče

Riječ je o jednoj od 11 vatrogasnih utrka u Hrvatskoj koja se boduje za Trkačku vatrogasnu ligu 2024. Osim toga, njome se želi istaknuti važnost zdravog života i fizičke spremnosti za brojne izazove koje vatrogasce očekuje pri obavljanju svakodnevnih zahtjevnih intervencija.
Uz našeg sugrađanina, inače i člana Maraton kluba Velika Gorica, nastupilo je ukupno 120 vatrogasaca iz Hrvatske i Slovenije. Na njegov uspjeh ponosni su njegovi vatrogasci iz DVD-a Novo Čiče kao i cijela lokalna zajednica.

Foto: FB Vatrogasci DVD Novo Čiče

– Čestitamo našem Luki na opet izvanrednom rezultatu i želimo mu puno sreće na slijedećim vatrogasnim utrkama i na budućim osvojenim rezultatima. Svaka čast Luka, ponosni smo na tebe – poručili su vatrogasci iz Čiča.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Glazbeni uspjeh u Americi: Talentirani gorički trubač Stefan Gjorgiev osvojio treću nagradu

Sudjelovao je na velikom Međunarodnom trubačkom natjecanju ‘Ryan Anthony’ u Anaheimu.

Objavljeno

na

Boje Hrvatske i Velike Gorice, na velikom Međunarodnom trubačkom natjecanju ‘Ryan Anthony’ u Anaheimu jedini je branio mladi gorički trubač Stefan Gjorgiev!

Ovaj učenik Umjetničke škole Franje Lučića osvojio je treću nagradu na ovom prestižnom trubačkom natjecanju koje se održalo u sklopu Konferencije međunarodnog trubačkog udruženja u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Od stotinjak kandidata, na temelju poslane snimke njih 25 je ušlo u finale natjecanja. Stefanu je nagrada dodijeljena na koncertu Håkana Hardenbergera, svjetske trubačke legende, a u publici su bili trubači poput Davida Hickmana, Allena Vizzuttija, Malcolm McNaba i Huwa Morgana – ponosno javljaju iz škole.

Foto: FB Umjetnička škola Franje Lučića

Stefanu je u sklopu Kongresa dodijeljena i stipendija tvrtke “Guard Bags”, a zanimljivo je i to da je na tomboli izvukao sordinu, posebnu napravu za prigušivanje i istodobno mijenjanje boje tona instrumenta. Uz to njegova grupa na Trivia kvizu osvojila je kapu s potpisom slavnog trubača Allena Vizzuttija.

– Iznimno smo sretni što pri samom kraju ove nastavne godine, u kojoj obilježavamo 50. obljetnicu postojanja Škole, možemo objaviti ovakvu vijest! Iskrene čestitke od srca upućujemo Stefanu i njegovom nastavniku Tomislavu Špoljaru, prof. izvrsnom savjetniku – ističu iz Umjetničke škole Franje Lučića.

Foto: FB Umjetnička škola Franje Lučića

Nastavite čitati

Sport

Srebro za Softića i Šimića, a nek su se hrvači okušali po prvi puta u borbama

Gorički bikovi natjecali su se na zahtjevnom međunarodnom hrvačkom turniru ‘Arena open’ u Puli.

Objavljeno

na

Gorički bikovi Grga Softić i Blago Šimić osvojili su srebro na vrlo zahtjevnom međunarodnom hrvačkom turniru ‘Arena open’ u Puli.
U borbi za medalju bio je i Leonardo Kovačić, no uz dvije pobjede i dvije izgubljene borbe osvojio je 5. mjesto.

Veliku Goricu na ovom velikom natjecanju predstavljalo je 11 članova Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991.

– Naši su hrvači, ostavili srce na borilištima, u vrlo teškim uvjetima sparne dvorane, gdje je natjecanje trajalo sve do 19 sati. Tu su nastupale i mnogobrojne reprezentacije od Hrvatske, Srbije, Izraela….. Čestitke svim našim hrabrim velikogoričkim hrvačima na svom prikazanom trudu, posebno onima, kojima su ovo bile i prve borbe, a to su Fran Hranilović, Roko Marinković i Martin Mužek – istaknuli su iz kluba.

Inače, turnir je okupio 360 natjecatelja iz 43 kluba i devet država.

Foto: Hrvački klub Velika Gorica 1991.

Foto: Hrvački klub Velika Gorica 1991.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Teslinom vozio s 3 promila, policija uhitila 51-godišnjaka

Završio je na triježnjenju.

Objavljeno

na

Gorička policija prilikom pojačane kontrole prometa i vozača, za vikend je zaustavila 51-godišnjeg muškarca u Teslinoj ulici koji je ‘napuhao’ čak 3 promila.

Vikend rekorder zaustavljen je u nedjelju 2. lipnja u 23:55 sati. Muškarac je uhićen i smješten u prostorije policije do otrježnjenja. Nakon toga će biti uz optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud.

U vremenu od 31. svibnja do 3. lipnja, na goričkim prometnicama policija je utvrdila čak 34 prometna prekršaja, od čega je bilo 25 prekršaja prekoračenja brzine.

 

Nastavite čitati

Sport

Najveće pojačanje povratak ozlijeđenog, mogu li pomoći i naši “Slovenci”?

Trener HNK Gorice Rajko Vidović zakazao je početak priprema za 24. lipnja, a između svih ostalih pojaviti bi se trebali i igrači koji su sezonu iza nas proveli na posudbama – trojica u slovenskim klubovima, dvojica u našim nižim rangovima

Objavljeno

na

Objavio/la

Budući da je početak nove sezone u SuperSport HNL-u zakazan bitno kasnije nego što smo to naviknuli posljednjih godina, pa će nova prvenstvena kampanja početi tek drugog dana kolovoza, ove su godine i igrači dobili nešto više prostora za predah, za odmor od napora koje su ostavili iza sebe. U nedjelju oko 19.30 sati, nakon što završi posljednja utakmica sezone u drugom rangu hrvatskog nogometa, doznat ćemo hoće li Rudeš u elitnom društvu zamijeniti Šibenik ili Zrinski, ubrzo nakon toga izaći će i raspored odigravanja prvenstva, a kad je riječ o našoj HNK Gorici, zasad je jasno samo da će pripreme početi 24. lipnja. I da će ih povesti isti čovjek koji je i završio prošlu sezonu.

– Rajko Vidović apsolutno je neupitan. Neka odradi pripreme po svome, a kadar za novu sezonu selekcionirat ćemo zajednički – kazao je predsjednik Nenad Črnko, ne otkrivajući tom prilikom i odgovor na pitanje računa li pod terminom “zajednički” i na sportskog direktora Marija Brkljaču.

Budući da je Brkljači ugovor istekao posljednjih danom prošle sezone, budući da oko kluba vlada cijeli niz nepoznanica, zasad nema potvrde hoće li Gorica krenuti dalje s istim sportskim direktorom, s nekim drugim čovjekom u toj ulozi ili, moguće je i to, bez čovjeka na toj funkciji. U tom smislu, nije nerealno očekivati da će igrački roster slagati predsjednik i trener, a s obzirom na sve te nedoumice teško je i pokušati predvidjeti kao će Gorica izgledati u sljedećoj sezoni.

Što se odlazaka tiče, zasad je poznato da igrači Gorice više neće biti Sven Blummel, Alex Munksgaard, Marko Soldo, Tim Matavž, Lenny Ilečić i Jan Paolo Debijađi, a u ovom trenutku igrač našeg prvoligaša više nije ni Gabrijel Rukavina, čiju bi posudbu u klubu voljeli produžiti. Sa 99 posto sigurnosti možemo pretpostaviti da svoju goričku priču neće nastaviti ni Nikola Vujnović, a nije isključeno da će ta lista u danima pred nama biti dopunjena još ponekim imenom.

– S Mitrovićem, Maločom i Štiglecom smo produžili ugovore, a nadamo se da će s nama ostati i kapetan Mrzljak – kaže predsjednik Črnko, svjestan da s ovim potonjim pregovori i dogovori tek slijede, budući da je i Mrzljaku ugovor istekao.

Uzimajući u obzir mogućnost da se dogodi i neki transfer, što bi bilo sjajno za klub, u ovom trenutku možemo reći da su igrači Gorice i dalje golmani Banić i Radošević, braniči Krizmanić, Leš, Matković, Đekić i Vuko, veznjaci Pršir, Kapulica, Sagna, Lazarov, Brlek i mladi Vrzić, kao i krila Mitrović i Majstorović te napadač Jurić.

S ranijem spomenutom trojicom i Mrzljakom, to je ukupno 20 igrača, a njima treba dodati i najveće pojačanje za novu sezonu, koje dolazi iz unutarnjih redova. Ozljeda Merveila Ndockyta puno je toga poremetila u sezoni iza nas, veznjak iz Konga igrao je možda i najbolji nogomet svog života u trenutku kad je zaradio iznimno neugodnu ozljedu pubične kosti, pa se njegovu povratku raduju svi odreda. Pokušao se “Endo” vratiti već na proljeće, ali na jednom od prvih treninga opet je osjetio bol, pa je dobio još vremena za oporavak. Svi u klubu vjeruju da je ta ozljeda sad stvar prošlosti i da će se Ndockyt pojaviti već na prvom danu priprema i krenuti punom snagom.

S obzirom na veliku dozu iščekivanja i neizvjesnosti, o nekim drugim pojačanjima u ovom je trenutku praktički nemoguće i govoriti, pa se u rubrici “dolasci” može najaviti još samo ostatak društva iz unutarnjih rezervi. Riječ je o petorici igrača koji su sezonu iza nas proveli na posudbama, pri čemu nikoga od njih nećemo i ne možemo okarakterizirati pojačanjima.

Trener Rajko Vidović imat će priliku vidjeti i upoznati na terenu igrače koje su prošlu sezonu proveli na posudbama

Iz drugoligaša Sesveta bi se tako trebao vratiti golman Karlo Žiger, koji je odradio vrlo dobru sezonu na zagrebačkom istoku i nije nemoguće da bude jedna od opcija za mjesto između goričkih stativa. Pogotovo ako znamo da je moguće da (barem) jedan od dvojca Banić – Radošević napusti klub ovoga ljeta, pa kad tome dodamo da će svojim putem krenuti i lani treći golman Debijađi…

Čak trojica igrača vratit će se u Goricu nakon sezone u slovenskom nogometu, a tu je riječ o dvojici veznjaka iz drugog razreda slovenskog nogometa i jednom napadaču iz tamošnje prve lige. Brazilac Caio Cruz (22) bio je vrlo dobar u prvoligašu Radomlju, za kojeg je upisao 32 nastupa i postigao tri gola, uz dvije asistencije. Brojke na prvu nisu impresivne, ali ono što je Caio pokazivao u dresu Radomlja nudi šansu da bi mogao pokazati svoje pravo lice u novoj goričkoj eri. Pripreme će svakako započeti, a hoće li se i izboriti za važno mjesto u rotaciji, ovisit će samo o njemu.

U pripreme bi i ovoga puta trebali krenuti i Patrik Jug te Vinko Skrbin, vezni igrači koji su prošli goričku školu nogometa, a iskustvo i minute prošle sezone skupljali u tri slovenska drugoligaša. Skrbin (20) odigrao je sezonu u NK Tolminu u ulozi standardnog prvotimca, skupio je 28 nastupa i postigao dva gola za klub koji je na kraju završio na 11. mjestu lige u kojoj je 16 klubova. Dvije godine stariji Jug prvi je dio prošle sezone odradio u dresu NK Iliriji, da bi uoči starta proljeća prešao u NK Beltinci, klub koji je završio na trećemu mjestu, nedaleko od promocije u najviši rang. U svojoj sezoni afirmacije Jug je odigrao 29 utakmica za oba kluba, postigavši pritom jedan gol, uz dvije asistencije.

Sve njih trener Rajko Vidović imat će priliku vidjeti, upoznati i procijeniti, a isto bi moglo vrijediti i za Francuza Nathana Cruce-Corcyja, 20-godišnjeg stopera visokog čak 197 centimetara. On je prošlu sezonu proveo na posudbi u trećem rangu hrvatskog nogometa, u redovima Mladosti iz Ždralova, no veliko je pitanje koliko će prikazano u tom okruženju impresionirati goričku struku. Šansu bi također mogao dobiti, ali realno bi bilo iznenađenje da se uspije nametnuti za ostanak u Gorici.

Međutim, sve dok se nešto ne pomakne ili promijeni, ova petorka u ovom trenutku čini jedine prinove koje se mogu očekivati na početku priprema. Pri čemu se isplati nadati i vjerovati da će se ovi dečki, barem bio njih, vratiti u Goricu kao bolji igrači nego što su bili kad su iz njej odlazili…

Nastavite čitati

Reporter 437 - 23.05.2024.

Facebook

Izdvojeno