Povežite se s nama

HOTNEWS

Zbog nedostatka državnih domova umirovljenika, mnogima su nada i spas udomitelji

Objavljeno

na

Stotinjak udomitelja i njihovih obitelji okupilo se u Starom Čiču, na druženju koje je organizirao gorički Centar za socijalnu skrb. Razmjena iskustava, razgovor i nova prijateljstva glavni su razlog što se udomitelji svake godine odazivaju druženju. Šaljivi igrokaz Društva žena Pleso, glazbene točke i predavanje ‘Psihološka prilagodba na udomiteljsku obitelj” danas su tako zabavili i razveselili udomitelje iz Sisačko-moslavačke, Varaždinske i Zagrebačke županije.

 

“Udomila sam i brinem se za četiri nepokretne osobe od 60 godina naviše. To je jako human i lijep posao. Ispunjava me što su ljudi zadovoljni i ne osjećaju se odbačenima te su postali dio naše obitelji. To je najveća nagrada za rad 24 sata na dan”, ispričala je Radmila Bočkor, udomiteljica iz Čazme koja se time bavi devet godina.

 

susret-udomiteljskih-obitelji-5

 

“Već gotovo 30 godina organiziramo druženja i podršku udomiteljskim obiteljima. Napravimo za njih prigodni program koji ima edukacijski dio, ali i zabavni dio. Također, za njihove korisnike pripremimo poklone. Zagrebačka županija nema državnog doma koji bi bio jeftiniji i zato podržavamo udomiteljstvo na sve moguće načine”, rekla je Marija Žirović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb, i dodala kako udomiteljstvo na našem području stagnira, no kako se radi na profesionalizaciji udomiteljstva što bi doprinijelo i većem broju udomitelja.

 

Galerija fotografiija

 

HOTNEWS

Dvodnevna akcija policije: Motociklisti, mopedisti i biciklisti oprez!

Posebna pozornost posvetit će se i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.

Objavljeno

na

S ciljem povećanje razine sigurnosti u prometu kao i sprečavanje najtežih prometnih prekršaja, policija će sutra i u srijedu kroz preventivno-represivnu akciju motriti na motocikliste, mopediste, bicikliste i ostale vozače osobnih prijevoznih sredstava. Posebna pozornost posvetit će se i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.

– Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke – dodaju iz Policijske uprave zagrebačke te pozivaju vozače i putnike da se pridržavaju zakonskih odredbi.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Veliki uspjeh! Velimir Šandor osvojio srebro i plasirao se na Paraolimpijske igre u Pariz

Ovo je Velimirov najbolji plasman ikad na svjetskim prvenstvima.

Objavljeno

na

Velimir Šandor osvojio je srebrnu medalju u bacanju diska klase F52 na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u japanskom Kobeu! Ovo je Velimirov najbolji plasman ikad na svjetskim prvenstvima.

Nakon Dohe 2015. i Londona 2019. gdje je osvojio brončane medalje ovog puta kući donosi srebro. No, uvjeti nisu bili nimalo lagani.

– Dojmovi s nastupa su kišni i mokri. S obzirom na uvjete, rezultatom nisam zadovoljan, no s druge strane jesam jer po ovakvim uvjetima kada ne možeš kontrolirati disk zbog kiše koja pada po tebi cijelo vrijeme. Imam sreću da takvi ekstremni uvjeti, uvijek mi pomažu, odnosno završe u moju korist. Ostvarili smo još jednu kvotu za Pariz. Nije to rezultat koji mene trenutno zadovoljava, ali važan je plasman – komentirao je Šandor dojmove nakon održanog natjecanja.

Osvajanjem srebrne medalje Velimir je osigurao nastup na Paralimpijskim igrama Pariz 2024.

–  Znamo da možemo puno dalje i bolje. Zato ćemo se truditi i još trenirati ova tri mjeseca i borit se da u Parizu bude to daleko dalje i nadam se novoj borbi za medalje – zaključuje Šandor.

Čestitke Velimiru i njegovom treneru Ivanu Čengiću na ostvarenom uspjehu!

Nastavite čitati

HOTNEWS

TJEDNA PROGNOZA: Nedjelja i ponedjeljak ‘pržiona’, no ušli smo u period nestabilnijeg vremena

Najoblačnije uz najčešće kišu i pljuskove, ponegdje moguće i obilnije, očekuje se u utorak, a najrjeđe, uz više sunca, u srijedu. Dnevna temperatura malo niža, jutarnja viša, najavljuju iz DHMZ-a. Detaljnije za danas i sutra u prognozi Kristijana Božarovo – klikom na članak!

Objavljeno

na

Baš kao i netom nam pozdravljena ljetna subota, barem po temperaturama zraka, takav će nam biti i ovaj nedjeljni dan. Idući tjedan počinje slično, ali zbog, kako meteo stručnjaci kažu ‘dostupne energije u atmosferi’, stižu i lokalni pljuskovi, popraćeni grmljavinom. No, krenimo redom.

– Djelomično sunčano, u drugom dijelu dana uz više oblaka mogućnost za malo kiše ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova. Jutarnja temperatura od 9 do 14°C, a najviša dnevna između 24 i 27 Celzijevih stupnjeva.

Foto: Ilustrativna/pixabay.com

U ponedjeljak će biti djelomično sunčano, a uz povremeno više oblaka u drugom dijelu dana ponegdje može biti prolazne kiše ili lokalnih pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 11 do 15°C, a najviša dnevna između 24 i 27 Celzijevih stupnjeva – najavljuje prognostičar Kristijan Božarov, kojeg možetet popratiti i na FB stranici ‘Kad će kiša?’.

Najoblačnije uz najčešće kišu i pljuskove, ponegdje moguće i obilnije, očekuje se u utorak, a najrjeđe, uz više sunca, u srijedu. Dnevna temperatura malo niža, jutarnja viša, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod.

– Idući tjedan od samog početka ne obećava neko stabilno vrijeme, možemo očekivati dosta nestabilnosti u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, lokalno i izraženijih, zbog dostupne energije u atmosferi. Temperature će varirati, ali generalno se očekuju tu nekako oko prosjeka – najavljuju prognostičari DHMZ-a, koji u slobodno vrijeme vode FB stranicu Vremenske prilike by MeteoTeam.

FOTO: Ilustrativna/pixabay.com

 

Naslovna fotografija: Arhiva Cityportal.hr/Jezero Čiče/V.Stanojević 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Premijer Plenković potvrdio: Vlada će podržati projekt Dnevne bolnice u Velikoj Gorici

Prvi dan zasjedanja novog saziva Sabora, gradonačelnik Ačkar iskoristio je kako bi istaknuo novi projekt, a koji je obuhvaćen u programu Vlade.

Objavljeno

na

Velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar ponovno je izabran u Hrvatski sabor, podsjetimo, sa više od 7 tisuća preferencijalnih glasova, što je potvrda njegova rada u Velikoj Gorici. Upravo je i prvi dan zasjedanja novog saziva Sabora iskoristio kako bi istaknuo novi projekt, a koji je obuhvaćen u programu Vlade Republike Hrvatske.

Ačkar je u replici predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću istaknuo kako je u prošlom mandatu bio svjedok dobre suradnje Vlade i jedinica lokalnih samouprava čemu se nada i dalje.

– Sjećam se prije četiri godine kada ste iznosili program Vlade, tada nismo ni slutili da će to razdoblje biti razdoblje najbolje suradnje Vlade i lokalnih čelnika. To mogu posvjedočiti iz osobnog iskustva, ali mogu i kolege iz oporbenih stranaka. Osobito veseli da se u ovom programu nalazi i toliko željena bolnica u Velikoj Gorici, pa prenosim i zahvale mojih sugrađana – istaknuo je Ačkar.

Plenković mu je, uz nabrajanje velikih projekata koji su realizirani u gradu potvrdio gradnju dnevne bolnice u vidu rasterećenja građana u odlascima za sve zdravstvene potrebe u Zagreb.

– Da, želimo podržati dnevnu bolnicu u Velikoj Gorici koja je jedan od najvećih gradova, a imajući na umu ulaganja koja se tamo i inače događaju, od velikog logističkog centra, poduzetničkog inkubatora, kampa HNS-a. Itekako je korisno da Gorica dobije dnevnu bolnicu – potvrdio je Plenković i najavio kako će i u novom mandatu ojačati model suradnje s jedinicama lokalne samouprave i pomagati projektno, fiskalno i funkcionalno kako bi čelnici tih sredina opravdali povjerenje dobiveno od građana.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Vikend prognoza: Južina donosi temperature zraka i do 27 Celzijusa

Ako birate najidealniji dan za izlet, roštiljanje i slične proljetne radosti, prema najavama prognostičara – subota je taj dan!

Objavljeno

na

Umjereni vjetrovi južnih smjerova ‘zapuhivati’ će nas tijekom nadolazećeg vikenda, a ponovo nam stižu i više ljetne, no proljetne vrijednosti temperature zraka.

Danas će ujutro biti oblačnije, a danju djelomično ili pretežno sunčano. Vjetar slab i umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 22 do 25°C.

U subotu će biti pretežno sunčano. Vjetar većinom slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 12°C, a najviša dnevna između 24 i 27 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju će biti djelomično sunčanih i oblačnijih razdoblja. Ponegdje može pasti malo kiše ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova. Jutarnja temperatura od 9 do 14°C, a najviša dnevna između 23 i 26 Celzijevih stupnjeva – najavljuje prognostičar Kristijan Božarov.

 

Naslovna fotografija: pexels/pixabay.com

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno