Home Izdvojeno Kamo s drvcima nakon Božića

Kamo s drvcima nakon Božića

PODIJELITE

Božićno razdoblje približava se svome kraju, a mnoge zanima kamo s božićnim jelkama. Božićne jelke tradicionalno raskićujemo na Sveta tri kralja, ali ima i onih koji to učine i kasnije, čak i početkom 2. mjeseca na Svijećnicu. U Velikoj Gorici prikupljanje božićnih drvaca počinje već u petak, 6. siječnja, a drvca će odvoziti djelatnici VG Čistoće.

 – Kreće se od blagdana Sveta tri kralja, a traje do kraja siječnja, odnosno početka veljače. Građani mogu odložiti drvca ispred svojih ulaza na javnu površinu pored spremnika ili kod zelenih otoka uz kontejnere.  Standardno kao i svake godine. Mi smo odredili tri veće lokacije na kojima ćemo ih svakodnevno skupljati – u Ulici Slavka Kolara, Zvonimirovoj i Ulici Juraja Dobrile. Tu ćemo ih skupljati na veće hrpe i potom odvoziti grajferima u kompostanu na Jakuševec – ispričao nam je Stjepan Žugaj iz VG Čistoće.

Odvoz se organizira samo za stambene zgrade, a građani koji žive u obiteljskim kućama borove mogu odložiti na većim odlagalištima. – Ne idemo posebno od kuće do kuće – objasnio je Žugaj.

Uobičajena procedura odvoza prakticira se i ove godine. Ako do početka veljače iznesete svoje borove, oni će biti zbrinuti.