Povežite se s nama

Vijesti

Gorički klub mladih traži volontere

Objavljeno

na

Gorički klub mladih traži suradnike na projektu besplatnih instrukcija. Uvjet je da su studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Fakulteta elektrotehnike i računarstva ili nekog drugog srodnog visokog učilišta. Do sada se u akciju uključilo 10 volontera. Oni drže besplatne instrukcije goričkim školarcima u prostoru Kluba od njegovog otvaranja.

-S obzirom na to da su naši volonteri studenti i imaju studentske obveze, posebice sada u veljači, dobro bi nam došlo još volontera kako bi zadovoljili potrebe naših korisnika – rekao nam je Matej Peranić, voditelj Kluba.

Kako nam je rekao naš sugovornik, interes je dosta velik, a do sada je održano oko stotinjak sati besplatnih instrukcija. Polaznici su uglavnom osnovnoškolci, a nešto je manje srednjoškolaca.

– Učenicima dobro dođe pomoć pri učenju, a roditelji su sretni jer je sve besplatno. Često nam dolaze djeca, koja su izostala s nastave pa su htjela nadoknaditi propušteno – dodao je Peranić.

Ako imate viška slobodnog vremena i odgovarate traženom profilu možda je najbolji način da ga utrošite u ovu hvalevrijednu akciju.

Vijesti

Vikend bez pijanih vozača, ali brzina je i dalje ‘problem’

Policija je u svojoj dvodnevnoj akciji pojačanog nadzora vozila i vozača utvrdila ukupno 18 prometnih prekršaja. 

Objavljeno

na

Kako je izvijestila gorička policija, za vikend nije bilo vozača pod utjecajem alkohola. Odnosno, policija je u svojoj dvodnevnoj akciji pojačanog nadzora vozila i vozača od 17. do 20. svibnja utvrdila ukupno 18 prometnih prekršaja.

Svakako je pohvalno što zaustavljeni vozači tijekom kontrole nisu bili pod utjecajem alkohola, no ovoga puta do izražaja su došli oni koji su malo jače stisnuli papučicu gasa. Naime, policija je kaznila 11 vozača koji su bili u prekršaju kada je u pitanju brzina. Kažnjeno je još dva vozača koji nisu bili vezani kao i jedan vozač koji je koristio mobitel za vrijeme vožnje.

Dobra je i vijest da se za vikend nije dogodila niti jedna prometna nesreća.

Nastavite čitati

Vijesti

Otišao je i legendarni nogometaš goričkog Radnika, Željko Smolković – Braco

Starosjediocima Gorice, kojih je sve manje, svaka vijest o minulom vremenu je dragocjena

Objavljeno

na

Objavio/la

Susreti sa živućim nogometnim legendama Velike Gorice Ivanom Mišerić Pevijem i Nikolom Plepelićem, obično donose i novu ekskluzivnu vijest iz miljea najpopularnijeg sporta pa i u nogometnom Turopolju i lokalnoj metropoli. “Znaš li da nas je zauvijek napustio i naš suigrač Željko Smolković Braco?”- bilo je pitanje. Šok. Smolković je stariji 10 godina od potpisnika ovih redaka koji je također vrlo kratko trenirao pa i igrao s popularnim Bracom. Evo što je o Smolkoviću napisao Mišerić u svojoj bogatoj monografiji o Radniku iz Velike Gorice.

“Željko Smolković Braco rođen je 7. travnja 1940. godine u Velikoj Gorici. Nogomet je počeo igrati u NK Radniku 1954., najprije za juniore, a potom i seniorsku momčad. Igrao je na poziciji centarhalfa, danas stopera. Bio je stasit, oštar i britak inteligentni znalac pa je kod suparnika izazivao strahopoštovanje. Zbog spomenutog branio je i boje tada vrlo cijenjenog Elektrostroja iz Zagreba a bio je i u fokusu zanimanje Dinama Zagreb s kojim je neko vrijeme trenirao. Godine 1961. Smolković se vratio u Radnik u legendarnu Kolarevu za koji je igrao do kraja karijere.

Radnik je imao i malonogometnu momčad za koju je igrao i omiljeni te vrlo popularan Braco.

U klubu je bio i trener od 1969. do 1971. godine. I nakon trenerske karijere ostao je vezan uz Radnik kao član te je redovito bio sudionik svakogodišnjeg okupljanja svih generacija kluba. U medijima je objavio i nekoliko tekstova o Radniku a kao simpatizer pohodio je gotovo sve utakmice HNK Gorice dok mu je snaga to omogućila.”

Sahrana je u ponedjeljak 20. svibnja od 13.30 na Gradskom groblju u Velikoj Gorici.

Poštovani Braco, počivajte u miru, nogometni vršnjaci i oni malo mlađi, neće Vas zaboraviti.

Fotografije:  Iz monografije o NK Radniku 

Nastavite čitati

Sport

Vodili pa izgubili: Gorica praznih ruku kući s Poljuda…

Nogometaši Gorice poraženi su 2-1 na gostovanju kod Hajduka na Poljudu, posljednjem ove sezone. Goričani su poveli preko Rukavine, no domaćin je preokrenuo, pa će za sedmo mjesto biti potrebna pobjeda u zadnjem kolu

Objavljeno

na

Objavio/la

Ivan Banić, Krešimir Krizmanić, Josip Mitrović, Mateo Leš, Merveil Ndockyt, Ino Novak, Luka Kapulica, Nikola Vujnović, plus Đuro-Giulio Đekić, koji je izašao iz bolnice započeo oporavak od ozljede glave.

Svi ti igrači nedostajali su Gorici na Poljudu kod Hajduka, u posljednjoj gostujućoj utakmici ove duge i preduge sezone. Doda li se tom društvu i Filip Mrzljak, koji je utakmicu odgledao s klupe, dolazimo do brojke od desetorice igrača koji ovom prilikom nisu bili na raspolaganju treneru Rajku Vidovića. I za puno veće i jače klubove, one koji su u puno boljem trenutačnom stanju i formi, bilo bi to previše.

Logično, bilo je previše i za Goricu…

– To je otprilike ono što mi možemo u ovom trenutku. Odigrali smo jednu korektnu utakmicu, dečkima nemam što zamjeriti, ali treba priznati i da je Hajdukova pobjeda zaslužena – rekao je trener Vidović nakon poraza 2-1 u susretu u kojem je Hajduk “okrenuo” Goricu.

Samo minutu nakon što se brojka nedostupnih povećala na 11, nakon što je Alex Munksgaard morao izaći zbog ozljede, Goričani su uspjeli povesti. Bila je to lijepa kombinacija Gabriela Rukavine, koji je prvo propustio loptu, pa je dobio nazad od Dina Štigleca. Udarac nije bio idealne snage ni preciznosti, no bio je dovoljno dobar da prevari mladoga golmana Bornu Buljana.

Lijepo ispunjene poljudske tribine u tom su trenutku na čas zanijemile, ali goričkog vodstvo nije potrajalo dovoljno dugo da bi unijelo dodatnu nervozu u domaće redove. U 30. minuti Moufi je ušao u šesnaesterac s desne strane, vratio u sredinu, a tamo je spreman bio Aleksandar Trajkovski. Božo Radošević nije imao šanse…

I prije i nakon golova pokazala je Gorica se došla u Split nadigravati, pokušati pobijediti, no nešto je opasniji ipak bio domaćin, predvođen Perišićem, Brekalom i Pukštasom, koji je i potpisao konačnu presudu Goričanima. U 64. minuti loptu je do njega dovukao mladi Jurak, a udarac ne puno starijeg Amerikanca putem prema golu je zakačio Štigleca i prevario Radoševića.

Pokušala je Gorica do kraja doći do izjednačenja, kreirao je i domaćin još poneku opasnost, ali rezultat se nije mijenjao sve do posljednjeg sučeva zvižduka.

Ove sezone čut ćemo takvo nešto još samo jedanput. Preostalo je odigrati i protiv Istre sljedećeg vikenda, pa onda zaklopiti knjigu jedne čudnovate sezone. Gorica više ne može biti deveta, Slaven Belupo ostao je na minus pet, a sedma može biti jedino ako pobijedi razigranu Istru na oproštaju od sezone.

Bilo bi lijepo da se to i dogodi, ako je ikako moguće. Ne samo zbog 50-ak tisuća eura više od TV prava, kolika je razlika između sedmoga i osmoga mjesta, nego i zbog kompletnog dojma, koji vapi za kakvim-takvim popravljanjem.

– Učinit ćemo sve da dobijemo tu utakmicu – obećao je trener Rajko.

Hoće li u tome uspjeti, tko će mu uopće do tad biti na raspolaganju, ostaje da vidimo…

Nastavite čitati

Crna kronika

Dragi vozači, ako ste na putu, pripazite na svoje stvari na odmorištima!

U noći sa subote na nedjelju, 42-godišnji vozač iz BiH ostao je bez prilične svote eura, zbog sitne neopreznosti, koja ga je na kraju skupo koštala. Sve se dogodilo na parkiralištu odmorišta kod Ivanić Grada.

Objavljeno

na

Višesatna putovanja autocestama znaju biti itekako zamorna, pa je uobičajeno, ali i preporučljivo, da se po tom putu vozači, pa i suputnici, kratko i odmore. No, pri tome svakako pripazite da ste svoje vozilo i sve stvari koje se u istome nalaze, ostavili sigurnima, pod ključem i na vidljivom mjestu.

Foto: PUZ

Naime, jedan je 42-godišnjak iz BiH noćas ostao bez prilične svote novaca, zbog toga što na parkiralištu odmorišta na području Ivanić Grada, nije zaključao svoj auto.

– Noćas, 18. svibnja, oko 3:30 sati u Ivanić Gradu, na odmorištu, dvojica su nepoznatih počinitelja prišla otključanom parkiranom osobnom automobilu marke Audi Q5, njemačkih registarskih oznaka kojim se koristio 42-godišnji državljanin Republike Bosne i Hercegovine te otuđili novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura – izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Ako ste na putu znajte kako je na cestama zasad sve okej, promet teče bez posebnih ograničenja na većini cesta, osim na dionicama gdje traju radovi, piše na svojim web stranicama Hrvatski autoklub, gdje možete provjeriti i aktualnosti.

 

Naslovna fotografija: Ilustrativna/ Ivica Galovic/ PIXSELL

Nastavite čitati

CityLIGHTS

‘Dan D!’ danas otvara program Goričkih večeri, a večeras plešete uz Marekovića i Swingers!

‘Dobrodošli su i ljubitelji ‘militarije’, a i hipiji i pacifisti! Željno vas očekujemo i vidimo se u što većem broju!’, u svom su zafrkantskom stilu posjetitelje pozvali članovi OTK Turopolje. Vidimo se na Tuđmancu!

Objavljeno

na

Objavio/la

Nedjeljni program Goričkih večeri, koje su svečano otvorene u petak, i danas nudi i to besplatno – sjajne doživljaje, pa svakako računajte na poslijepodnevno-večernju gužvu u središnjem gradskom parku Franje Tuđmana! U dnevnom dijelu programa ove najdugovječnije manifestacije Pučkog otvorenog učilišta VG središnji događaj je izložba oldtimera na otvorenom pod nazivom ‘Dan D’!

– I na ovogodišnjim Goričkim večerima ljubitelji starih automobila imat će prilke posjetiti izložbu povijesnih vozila. Oldtimer klub Turopolje će u Parku dr. Franje Tuđmana izložiti vozila, od predratnih skupocjenih primjeraka do novijih oldtimera iz ’80-ih – najavili su iz POUVG-a.

Foto: Oldtimer klub Turopolje – izložba u sklopu Goričkih večeri 2024.g./19.05. Park dr.F.Tuđmana/OTK Turopolje

Dolazak prvih oldtimera na Tuđmanac očekuje se već oko 13 sati, a iz samog kluba pozivaju sve posjetitelje da dođu i razgledaju doista jedinstvene i rijetke primjerke, a članovi OTK Turopolje i njihovi gosti drage volje će im pojasniti sve što ih zanima.

– Uz naglasak na obilježavanje 80-te godišnjice dana D i uprizorenje vojnog kampa, bit će izložena i civilna povijesna vozila. Dobrodošli su i ljubitelji ‘militarije’ kao i hipiji i pacifisti.  Željno vas očekujemo i vidimo se u što većem broju! – u svom su zafrkantskom stilu pozvali posjetitelje članovi OTK Turopolje.

Foto: OTK Turopolje

Oko 18 sati u drugom dijelu gradskog parka kreće program, umjetnička animacija, pod nazivom Pantomima Classic. 

A za više nego odličan kraj vikenda energijom za novi radni tjedan će vas napuniti koncert s početkom u 20 sati, gdje će na velikoj pozornici nastupiti zvijezde nedjeljne večeri – Robert Mareković i Swingers!

Krajem devedesetih godina u Americi se dogodio revival swing glazbe iz 30-tih i 40-tih godina prošlog stoljeća. Nije trebalo dugo da Robert Mareković, sjajni vokalist i karizmatični frontman legendarnog zagrebačkog benda ‘Fantomi’ u svom rodnom gradu Zagrebu 1999.godine osnuje novi band pod nazivom ‘Swingers’. Osim što su osvojili publiku diljem Hrvatske, nastupaju i na brojnim pozornicama eminentnih klubova i hotela diljem Europe.

Čagica na otvorenom pod zvjezdanim goričkim nebom (barem tako kaže prognoza) uz ritmove swinga, jivea, rockabillya, i garantirano dinamičan nastup, večeras od 20 sati na Tuđmancu – vidimo se!

Program događanja Goričkih večeri do 30.svibnja provjerite na webu Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica ili klikom OVDJE.

 

Naslovna fotografija: Izložba OTK Tuopolje u sklopu Goričkih večeri /arhivska/POUVG

 

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno