Novosti Sport Događanja

Karatisti "bruse" formu za Europsko prvenstvo

01.02.2017. / Sportska redakcija

Kadeti, juniori i mlađi seniori koji su izborili nastup na ovogodišnjem karate Prvenstvu Europe nalaze se na završnim pripremama u Daruvaru. Među njima su i Velikogoričani, Igor Vrban i Kristijan Obrazović koji tamo ostaju do subote, nakon čega se vraćaju kući gdje će pod budnim okom Gorana Živkovića koji se i dalje nalazi u stožeru ženske juniorske reprezentacije obaviti završni „glanc“.
Inače, na posljednjem Europskom prvenstvu na Cipru obojica su osvojila odličja.

-Ovdje smo od subote i za sada je sve u najboljem redu. Ritam je nešto naporniji jer se trenira tri puta tjedno- kaže nam trener Goran Živković kojeg smo uspjeli dobiti nakon jutarnjeg treninga.

Igor Vrban u Sofiji će nastupiti u kategoriji kadeta iznad 70 kilograma, dok Kristijana Obrazovića očekuje nastup u juniorima do 61 kilograma. Njihov nastup na najvećoj europskoj karate priredbi samo je nastavak niza koji su velikogorički karatisti započeli 2012. godine nastupom na Prvenstvu u Turskoj.

-Mi u klubu imamo bazu kadeta i juniora koji se nalaze u hrvatskom vrhu. Europsko prvenstvo izborila su njih dvojica, a ja vjerujem da ćemo na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj imati i više natjecatelja- kaže Živković.

Prvenstvo u Sofiji na rasporedu je od 17. do 20. veljače.

Podijeli