Novosti Sport Događanja

Gorica "Vukovima" skupo prodala kožu

05.02.2017. / Sportska redakcija

Cibona je slavila u Velikoj Gorici. Rekli bismo očekivano, no oslabljena domaća momčad pružila je dostojan otpor ABA ligašu, čiji je trener Damir Mulaomerović u nekoliko navrata imao što-šta za reći svojim igračima koji su na kraju slavila sa 80:70. Minus deset domaćih košarkaša, koji su bili oslabljeni neigranjem povrijeđenih Mašana Vrbice i Marka Petrovića, te viroznog Tima Osolnika zasigurno je iznenadilo i tristotinjak okupljenih gledatelja koji su mogli uživati u dobroj košarkaškoj predstavi.

-Ima jedna izreka; Kako sam se nadala, dobro sam se udala. S obzirom na prorijeđeni sastav da nam je ovo netko ponudio prije utakmice objeručke bi prihvatili. Ponosan sam na momke. Naš fokus je usmjeren na prvu bitnu utakmicu, a to je Alkar 25. veljače- rekao nam je nakon utakmice trener Gorice, Boris Džidić.

Nisu se oslabljeni domaći košarkaši (osam igrača u rotaciji, op.a) prestrašili Vukova s Tuškanca. Odigrali su hrabru i borbenu utakmicu, u kojoj su do sredine prvog dijela bili u rezultatskom egalu. Štoviše, u 12. minuti imali su i sedam koševa viška (23:16). Međutim, nakon jezikove juhe od strane trenera Mulaomerovića gosti kao da su ubacili u brzinu više, te su goričko vodstvo od 26:21, serijom 11:0 preokrenuli u plus šest u vlastitu korist (26:32).

Niz bez ubačaja prekinuo je tricom najbolji domaći košarkaš u prvom dijelu, Ante Mašić. U nastavku susreta Mašić je veliku pomoć dobio od strane Javana Felixa koji se predstavio u dobrom svjetlu, jer je susret završio s 19 ubačaja, sedam skokova i četiri asistencije.

Imali su gosti u posljednjoj dionici susreta u nekoliko navrata i više od petnaest poena viška, no uporni Goričani nisu im dozvolili „razbijanje“. Iako je semafor na tri minute do kraja pokazivao minus 18 (60:78), domaći košarkaši serijom 10:2 smanjuju na podnošljivih i oku ugodnih minus deset.

-Rutinski je, no umorni smo, jer prije nepunih 48 sati mi smo igrali protiv Zadra. Danas smo pokušali rasporediti minute, no žao mi je što nismo imali više prostora da stavimo Uljarevića i Mandića. Ne znam, možda smo se i mi malo opustili kada smo vidjeli da Gorica par ozlijeđenih igrača, no bez obzira na to oni su odigrali dobru utakmicu- o utakmici će trener Cibone, Damir Mulaomerović.



A-1 LIGA, 16. KOLO
KK GORICA – KK CIBONA 70:80 (16:16, 19:25, 11:15, 24:24)
KK GORICA: Jukić 1, Tomić, Šutalo 6, Petrović, Mašić 20, Vrbica, Tomić 3, McDonald 7, Felix 19, Prgomet 9, Radoš 5. TRENER: Boris Džidić
KK CIBONA: Reynolds 7, Uljarević, Šakić 19, Marinelli 2, Marić 11, Žorić 14, Bošnjak 2, Rozić 10, Sulejmanović 5, Mandić, Joksimović 10, Gospić. TRENER: Damir Mulaomerović  

Galerija slika

Gorica "Vukovima" skupo prodala kožu Gorica "Vukovima" skupo prodala kožu Gorica "Vukovima" skupo prodala kožu Gorica "Vukovima" skupo prodala kožu Gorica "Vukovima" skupo prodala kožu Gorica "Vukovima" skupo prodala kožu Gorica "Vukovima" skupo prodala kožu Gorica "Vukovima" skupo prodala kožu Gorica "Vukovima" skupo prodala kožu Gorica "Vukovima" skupo prodala kožu Gorica "Vukovima" skupo prodala kožu Gorica "Vukovima" skupo prodala kožu

Podijeli