Novosti Sport Događanja

Gorica u Kaštelama otvara drugi dio

10.02.2017. / Sportska redakcija

Svjetsko rukometno prvenstvo za nama je. Pogled domaće javnosti usmjeren je na domaće prvenstvo koje kreće ovog vikenda. Na rasporedu su utakmice jedanaestog kola u kojem gorički rukometaši gostuju u Kaštelama kod posljednjeplasirane Ribola Kaštele.

-Spremni smo, iza nas je šest pripremnih utakmica. Sastav je doživio određene promjene, dobili smo na širini jer u rotaciji sada imamo igrača više, a vjerujem i kvalitetu više. Dole idemo odigrati utakmicu i pokušati uzeti bodove- priča trener Hrvoje Pekera.

Odlazak ponajboljeg igrača Domagoja Ferenčine koji je sreću odlučio potražiti u Norveškoj u redovima Tromsoa nadomješten je povratkom Ivana Laljeka, te angažiranjem Luke Marjanovića koji se u dobrom izdanju predstavio u Varaždinu gdje su Goričani doživjeli poraz u osmini finala Kupa.

Jedini kolosijek tako im je prvenstvo u kojem su prvi dio završili na šestom mjestu s jedanaest bodova na kontu. Od najugroženijih klubova udaljeni su sedam bodova, dok im Liga za prvaka u koju se uključuju PPD Zagreb i NEXE trenutno bježi samo jedan bod.

-Sve ćemo vidjeti na kraju, mi idemo igrati utakmicu po utakmicu. O tom plasmanu u Ligu za prvaka ne ovisimo samo o sebi, već i o drugim klubovima. Najvažnije je da pobjeđujemo doma- kaže nam Pekera.

Utakmica u Kaštelama igra se u nedjelju od 18 sati, a trener i njegovi izabranici put Dalmacije kreću oko 10.

Podijeli