Novosti Sport Događanja

Rapsodija goričkih rukometaša traje i dalje

27.02.2017. / Sportska redakcija

Rukometaši Gorice i dalje čuvaju domaći teren. Više od godinu i tri mjeseca iz Srednjoškolske dvorane nitko nije odnio puni plijen. Isti scenarij dočekao je u subotu i do tog trenutka drugoplasiranu Spačvu koja više od časnog poraza 33:28 nije mogla izvući.

Početnih desetak minuta proteklo je ispitivanju snaga i izjednačenoj igri, nakon čega Gorica pojačava ritam te prebacuje u brzinu više. Agresivna obrana, raznovrstan napad koji je pogađao sa svih strana u potpunosti je okrenuo utakmicu na mlin Gorice koja je serijom 10:2 u samo trinaest minuta odjurila na velikih 15:7 što se za gostujući sastav u nastavku utakmice pokazalo prevelikim zalogajem.

Početkom nastavka prednost Gorice počela se lagano topiti, te su gosti u 37. minuti došli na svega tri gola zaostatka (22:19). Došli su gosti na minus tri i u 47. minuti (27:24), no dalje od toga jednostavno nisu mogli. Svaku pogrešku Goričani su naplatili za novu pobjedu kojom su skočili na četvrto mjesto poretka, koje budu li ga zadržali do kraja prvog dijela sezone vodi u Ligu za prvaka koja donosi dvoboje protiv PPD Zagreba i NEXE-a.

Najučinkovitiji u redovima Gorice bio je Hrvoje Ceković sa sedam pogodaka, dok su po šest postigli Davor Ćavar i Ivan Laljek koji se jako dobro snašao na poziciji srednjeg vanjskog.



PREMIJER LIGA, 13. KOLO
HRK GORICA – RK SPAČVA VINKOVCI 33:28 (20:12)
HRK GORICA: Lončar 1 obrana, Ceković 7, Marjanović 5, Laljek 6, Krstanović 3, Matić 3, Nedić, Božiček, Dijanić, Ćavar 6, Sladoljev 11 obrana, Buhiniček, Vladušić 1, Bura 2, Barišić.
RK SPAČVA VINKOVCI: D. Stojanović 6 obrana, Jurić, Karaula 4, Androš 4, Božić, Nađ 2, Tomas 3, Ma. Mišić 1, Rimac 4 obrane, Žegarac 2, Mi. Mišić 1, T. Stojanović, Vukušić 5, Petričević 2, Dundović 4.

Podijeli