Novosti Sport Događanja

Patrik Stepanić treći junior Hrvatske

04.03.2017. / Sportska redakcija

Sedamnaestogodišnji Patrik Stepanić iz Lomnice, kojem je ovo prva godina u juniorskom tenisu sitnim koracima grabi prema vrhu. Nakon što je prošlu sezonu završio kao najbolje rangirani tenisač do 16 godine, ove je godine nakon samo dva dobro odrađena turnira stigao do trećeg mjesta na juniorskoj rang ljestvici.

Iako je od konkurencije mlađi za godinu dana, ovo je već sada ogroman uspjeh, jer ispred njega su jedino izlazni juniori Jakov Šuler i Roko Savin. Do ovog rezultata Patrik je stigao nakon osvajanja dvoranskog turnira u Ogulinu gdje je u finalu svladao Vitu Tonejca, dok je na juniorskom Prvenstvu Hrvatske zaustavljen u četvrtfinalu.

Međutim, u igri se parova okitio državnim naslovom jer on i njegov partner Antun Katanec bili su prejaki za ostatak konkurencije.

-Sada bi trebao odigrati seniorski Futers Istarsku rivijeru, te ITF turnir za juniore u Vrsaru nakon čega nam je u planu odlazak na šest ITF-ovih turnira u Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru- kaže nam Patrikov otac, Roberto kojeg smo upitali da li je već ove sezone u planu i koji od juniorskih Grand Slam turnira.

-Sve ćemo vidjeti do kraja godine, ako dobije pozivnicu organizatora onda ćemo ići odigrati. Ne žuri nam se nigdje, jer pred njim je još jedna juniorska sezona.  

Podijeli