Novosti Sport Događanja

Dinamo Hidrel scenirao još jedan čudesan preokret

07.03.2017. / Sportska redakcija

Nogometaši Dinamo Hidrela još jednom su priredili svojevrsno čudo u rezultatskom preokretu, jer u utakmici drugog kola Kupa Nogometnog središta Velika Gorica zaostatak od 5:1 u posljednjih petnaest minuta pretvorili su u 5:5, da bi prolazak dalje izborili boljim izvođenjem kaznenih udaraca.

Ništa nije upućivalo na ovakav scenarij jer Lomnica je u 75. minuti imali vodstvo od 5:1 i samo se čekao posljednji sučev zvižduk da zaustavi daljnju provaliju igrača trenera Stivena Žitnika koji nažalost nisu tako mislili. Pogocima Vedrana Novosela, Mate Sablje, Amela Pudića i iskusnoga Saše Sabljaka stigli su do izjednačenja, a svoje su navijače dodatno razveselili konačnom pobjedom do koje su došli boljim izvođenjem kaznenih udaraca.

Za momčad Dinamo Hidrela ovo nije prvi ovosezonski preokret, jer jesenas su igrači iz Novog Čiča u nekoliko navrata činili slične poduhvate. Mnogima su još uvijek u svježem sjećanju utakmice protiv Dubrave ili Bana Jelačića, gdje je Dinamo Hidrel do 89. minute bio u podređenom položaju, da bi u posljednjim trenucima susreta osigurali pobjedu i tri boda.

-To već sada ulazi u anale nogometa. Čak sam i dečkima u svlačionici rekao da to mogu samo oni. Ova utakmica bila je užitak za gledatelje, uz deset pogodaka u devedeset minuta gledatelji su mogli vidjeti još njih jedanaest s jedanaest metara. Vidjeti 21 gol, e toga baš nema u nogometu svaki dan- kaže trener Dinamo Hidrela, Stiven Žitnik.

Bila je ovo i posljednja utakmica za Novočičane uoči proljetnog nastavka prvenstva, koje Dinamo Hidrelu donosi gostovanje u Križu kod momčadi Sloge.

-Uvijek težiš biti bolji, a kako smo mi jesenas bili drugi, cilj nam je sada biti za stepenicu bolji- poručio je Žitnik.

Uz susret između Sloge i Dinamo Hidrela koji je na rasporedu u subotu, u prvom proljetnom kolu još se sastaju Sava (SH)-Turopoljac, Buna-Ban Jelačić (V), Rugvica-Dubrava, Meštrica-Turopolje, Brcko-Lonja, Oborovo 74-Vatrogasac i Zvekovac-Ban Jelačić (B).

Podijeli