Novosti Sport Događanja

Odobreno postavljanje "ležećih" na Plesu

07.03.2017. / Ivana Ćurić

U zoni raskrižja Ulice Jurja Dobrile i Petra Zrinskog na Plesu uskoro se uvodi nova prometna regulacija, riječ je o postavljanju ležećih policajaca i izmještenju znaka „STOP“.

Prije mjesec i pol dana na Plesu se dogodila prometna nesreća tik pred kućama u Ulici Petra Zrinskog. Nakon ovog događaja mještani Plesa na svojoj su facebook stranici upozorili kako i dalje zahtjevaju postavljanje ležećih policajaca u ovoj zoni kako bi se smirio promet, odnosno prisililo vozače da uspore. Njihov zahtjev ovog puta pao je na plodno tlo te su na teren izašle nadležne službe, prošlog tjedna stigla je suglasnost iz MUP-a te je potom napravljeno rješenje.

- Doneseno je rješenje po kojem se određuje postavljane opreme za smirivanje prometa i pripadajuće prometne signalizacija na privozima Ulice Jurja Dobrile i Petra Zrinskog-saznajemo od pročelnika za promet i komunalne djelatnosti Dubravka Katulića.

"Ležeći" će biti postavljeni u Dobrilinoj ulici koja se križa sa  Ul. Petra Zrinskog

Uz postavljanje „ležećih policajaca“ postojeći prometni znak „STOP“ na ovom djelu Dobriline ulice postavit će se na pregledniju lokaciju za vozače. Radove će izvršiti VG Komunalac sukladno prometnom elaboratu.

Problemi u Ulici Petra Zrinskog počeli su izgradnjom sjevernog dijela avenije pape Ivana Pavla II čime je Ulica P. Zrinskog dobila novu spojnu cestu. Tu je uočeno opetovano prekoračenje propisane brzine vožnje i povećan broj vozila, dok je u naselju ograničenje 50 km/h. Uz to kroz Pleso prolaze i brojna rent-a-car vozila koja su smještena na području ove gradske četvrti.

-Upravni odjel za promet izašao je na teren s Predstavnicima PP Velika Gorica i predstavnicima Gradske četvrti Pleso istim je zaključeno da se na sporednim privozima Dobriline ulice postave ležeći policajci kako bi se spriječilo razvijanje većih brzina, a time i izlijetanje vozila Ulicu Petra Zrinskog koja je cesta s prednosti prolaska- stoji u obrazloženju novog prometnog rješenja.

Podijeli