Novosti Sport Događanja

Jedna od konstanti VG sporta je karate

07.03.2017. / Sportska redakcija

Jedna od konstanti goričkog sporta posljednjih godina su sportovi iz borilačke porodice. Karate koji ima i najdužu povijest među njima najtrofejniji je sport, što gorički karatisti potvrđuju svake godine kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni osvajajući najsjajnija odličja.

Danas, pod stručnim vodstvom Gorana Živkovića koji je nastavio tradiciju karatea koji je u Velikoj Gorici započeo njegov otac Ranko, stasa jedna nova generacija mladih i perspektivnih sportaša kojima su na posljednjim postignutim uspjesima danas čestitali gradonačelnik Dražen Barišić i njegovi suradnici. Ines Grdenić, Igor Vrban i Kristijan Obrazović predvodnici su jedne nove generacije goričkih karatista pred kojima je nastave li ovako raditi blistava karijera.

-Imamo veliku čast i sreću da ovakve prijeme činimo sve češće, jer kada nam dolazite s medaljama i uspjesima s kojima ste se predstavili u svijetu znamo da ste osim sebe i vašeg kluba, predstavili i naš Grad- istaknuo je gradonačelnik Barišić čestitavši mladoj trojki na posljednjim uspjesima.

Igor Vrban i Kristijan Obrazović nedavno su nastupili na Europskom prvenstvu u Sofiji gdje je do brončanog odličja u kadetskom uzrastu stigao Vrban, ponovivši tako uspjeh od prošle godine iz Limassola.

-Dan prije natjecanja sam se osjeća fantastično i to sam prenio na idući dan- o uspjehu će Vrban.  

Nažalost, Obrazović nakon prošlogodišnjeg srebra na ovogodišnjem prvenstvu nije stigao do odličja, iako mu se nakon pobjede otvorio dobar put do odličja. Taj neuspjeh nije ga pokoleba, štoviše motiv mu je za još jači rad i dokazivanje.

-Ovo nije kraj, ovo je početak. Najbitnije je da ovo zaboravim i naučim sve što se može iz toga poraza kako bi se sljedeći puta vratio s medaljom-rekao je Obrazović koji je na prošlom Europskom prvenstvu osvojio srebrno odličje.

Ines Grdenić koja je osvajala medalje i na Europskom i na Svjetskom prvenstvu ove je godine po prvi puta nastupila na seniorskom prvenstvu Hrvatske gdje je u debiju stigla do brončanog odličja, nastavivši tako tradiciju osvajanja odličja na državnim smotrama.

-I dalje očekujem dobre rezultate. Maksimalno ću su truditi i davati sve od sebe, te se nadam da će jednog dana doći i to zlato kako u Hrvatskoj, tako i na Europskom i Svjetskom prvenstvu. Kako je karate postao olimpijski sport bilo bi lijepo izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine- poručila je Ines Grdenić.  

Za postignute uspjehe Vrban i Obrazović nagrađeni su novim kimonima, dok je Ines Grdenić koju je gradonačelnik tom prilikom nazvao cvijetom goričkog sporta nagrađeni cvijećem.

A u sposobnosti ove trojke svi naši sugrađani moći će se uvjeriti na još jednoj Noći borilačkih sportova na čijem je organizacijskom čelu zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec koji nam je tom prilikom došapnuo kako se nova još atraktivnija večer borilačkih sportova priprema za 6. svibnja.

 

Podijeli