Novosti Sport Događanja

Mlađi kadeti KK Gorice među 16 najboljih

07.03.2017. / Sportska redakcija

Prošle godine mlađi kadeti Košarkaškog kluba Gorica postigli su najveći klupski uspjeh kada su u pitanju rezultati mlađih kategorija kluba. U konkurenciji mlađih kadeta Goričani su osvojili drugo mjesto, boljima od njih pokazali su se jedino košarkaši Cibone koje je predvodio MVP završnice čiji je domaćin bila Velika Gorica, Roko Prkačin.

Trener Istanbuli ove je sezone okupio novu generaciju igrača s kojom je krenuo u novo prvenstvo. Osvojivši četvrto mjesto Goričani su izborili poluzavršno natjecanje na kojem će ove godine premijerno zaigrati 16 klubova. Domaćini tih turnira su Đakovo i Zagreb.

-Prvi dio sezone odradili smo odlično, bili smo na omjeru od 6:3, da bi nas u nastavku pokosile ozljede i bolesti te smo ligu završili s devet pobjeda i isto toliko poraza. Ispred nas su bili Cibona, Cedevita i Zagreb. Ovaj rezultat od nas nitko nije očekivao, ali bez obzira na sve probleme mi smo ostali u vrhu. Primjerice Dubrava koja je prije dvije godine bila treća na U-12 prvenstvu Hrvatske nije izborila prolazak dalje- ispričao nam je trener mladih goričkih košarkaša, Hani Istanbuli.

Na putu prema državnoj završnici pred Goričanima koji su smješteni u zagrebačku grupu sada stoje Borovo, Kvarner, te drugoplasirani klub s juga. Zauzmu li jedno od prva dva mjesta ulaze u polufinale, a na final for odlaze finalisti.

-Nije nemoguće dobiti sve tri utakmice, jer to bi vrlo vjerojatno značilo i odlazak na final four. Nažalost, bit ćemo hendikepirani jer tri su nam igrača, Šekerija, Frljak i Vučković povrijeđeni, a uz to imamo i manjak visine, tako da će nam biti izuzetno teško igrati protiv fizički jačih klubova. Sam ulazak u 16 veliki je uspjeh jer smo nastavili kontinuitet rezultata usprkos svim problemima- istaknuo je Istanbuli čiji igrače novi izazov očekuje od 23. do 26. ožujka.

Podijeli