Novosti Sport Događanja

"Srne u jeseni" nova knjiga Slavice Sarkotić

27.03.2017. / Ivana Ćurić

Matičin četvrtak u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Velika Gorica proteklog je tjedna u Muzeju Turopolja okupio veliki broj ljubitelja poezije. Svi oni, imali su jedan cilj, podržati velikogoričku pjesnikinju Slavicu Sarkotić koja je tom prilikom promovirala novu knjigu pjesama «Srne u jeseni».

Susret je započeo skladbom «Turopolska divja roža» koju je izveo Vokalni ansambl «Zlatne godine». Tekst ove pjesme napisala je upravo Slavica Sarkotić i često se izvodi na susretima Ogranka MH Velika Gorica.

O knjizi, liku i ranijim djelima autorice u podužem monologu govorio je urednik Miljenko Muršić, a s obzirom na to da je knjiga objavljena zahvaljujući i Ogranku, kao nakladnik, o tome je govorio i predsjednik Ogranka Stjepan Rendulić.


Nagrađivana pjesnikinja piše od osnovne škole i objavljivala je u časopisima bivše države. Njeni radovi zastupljeni su u nekoliko antologija, više pjesama joj je uglazbljeno i s uspjehom izvedeno na festivalima u Krapini, Karlovcu i Velikoj Gorici.

Pjesnikinja je 2008. godine dobila godišnju nagradu "Albatros", a 2013. godine dobila je Plaketu "Mihovila Pavleka Miškina". Godine 2010. osvojila je jednu od Nagrada grada Siska za doprinos književnosti 2010., njeni radovi zastupljeni su i u pedesetak zbornika s recitala na kojima je dobila i brojne nagrade, objavila je devet samostalnih knjiga, članica je Društva hrvatskih haiku pjesnika, Matice hrvatske Ogranka Velika Gorica te Udruge hrvatskih zavičajnih književnika pri Hrvatskom saboru kulture. Radove je objavljivala u časopisima: "KAJ", "Marulić", "Luč", "Radost", "Smib" i "Modroj lasti".

 

Ana Peternac Bučan

Podijeli