Novosti Sport Događanja

Damir Milinović: "Šokiran sam ovom odlukom"

31.03.2017. / Sportska redakcija

Nasljednik Damira Milinovića na klupi goričkog drugoligaša je Davor Mladina, kojem je posljednja destinacija bio Lučko gdje je smijenjen nakon prvog proljetnog kola. Debi na klupi novog kluba imat će sutra protiv Hrvatskog dragovoljca na čijem je kormilu bio čak tri puta, a osim Crnih ratnika trenirao je i Vukovar 91, Cibaliju, Široki Brijeg, Marsoniju, Orašje, Imotski, Mosor, Primorac 1929 te GOŠK iz Gabele.

Milinoviću je ovo bio drugi boravak na klupi Gorice, u prvom mandatu Goricu je vodio u jesenskom dijelu prvenstva u sezoni 2012./2013., da bi se za kormilo ponovno vratio u rujnu 2015. godine. U proljetnom dijelu prvenstva momčad je pod njegovim vodstvom svladala Šibenik i Rudeš, te remizirala protiv Dinama II, Dugopolja i Šibenika nakon čega je ekspresno smijenjen iako je zaostatak za vodećim Rudešom od pet bodova smanjio na samo jedan bod.

No, život trener ponekad je nemilosrdan. Uostalom, u sportskim kuloarima o njegovoj se smjeni u više navrata pričalo još protekle jeseni kada se s HNK Goricom povezivalo Blaža Sliškovića.

-Šokiran sam da ne mogu biti više. Pun sam tuge. Pojedinci koji su me smijenili sve znaju, to neka bude njima na dušu , neki su još jednom pokazali kakav im je karakter- tužnim glasom će sada već bivši trener HNK Gorice, Damir Milinović čija je momčad u posljednjih 17 utakmica doživjela tek jedan poraz.

-Upravo zbog toga ova me odluka iznenadila jer izgleda da rezultat više nije mjerilo- kaže nam Milinović.

U posljednjih deset kola momčad će tako prema pokušaju ulaska u Prvu ligu povesti Davor Mladina.

-Svom stručnom stožeru i svim dečkima s kojima ću ostati u sjajnom odnosu želim sve najbolje u životu. Bit ću njihov najveći navijač i od srca im želim da uđu u Prvu ligu, dok ovim pojedincima jednostavno to ne mogu zaželjeti- zaključio je razgovor uvijek dostupan i za medije otvoren Damir Milinović.

Podijeli