Novosti Sport Događanja

Zrakoplovna škola domaćin Državnog natjecanja za promet

31.03.2017. / Juraj Odrčić

Zrakoplovno tehnička škola Rudolfa Perešina po prvi puta je bila organizator, uz Agenciju za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Državnog natjecanja učenika srednjih strukovnih škola u obrazovnom sektoru promet i logistika, a koje se tradicionalno održava u hotelskom naselju Solarisu u Šibeniku.

Učenici su svoje znanje odmjerili u natjecateljskim disciplinama; tehničar cestovnog prometa, tehničar za željeznički promet, zrakoplovni prometnik, tehničar PT prometa, tehničar za poslovne i financijske usluge, tehničar za logistiku i špediciju, vozač motornog vozila i pomorski nautičar i to na natjecanju koje ove godine ima svoju 20. izvedbu.

Osim domaćinstva, ZTŠ R. Perešina je još jednom potvrdila i visoku kvalitetu nastavnog rada jer je upravo njihova učenica Lucija Pedišić osvojila 1. mjesto i to sa zanimljivom temom poroda u zrakoplovu pod naslovom "Ono kad se rodiš u avionu". Natjecanje se sastojalo od tri dijela: zadaci objektivnog tipa - teorijska znanja,primjena znanja i prezentacija samostalnog rada.

- Učenica se istaknula u sve tri kategorije natjecanja, a posebnu pohvalu i nagradu dobila je od članova državnog ispitnog povjerenstva za izradu samostalnog rada - javljaju iz škole o učenici koja je radila pod  stručnim vodstvom mentorice Karmele Boc.

Otvorenje u znaku Grada zrakoplovstva

Na otvaranju Državnog natjecanja kratkim su govorom sve uzvanike, učenike i njihove mentore, pozdravili su Zoran Smolić - zamjenik župana Šibensko-kninskog, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika - Danijel Mileta, ravnatelj Zrakoplovne tehničke škole  Rudolfa Perešina- Vedran Šarac, te svečano otvorio ovo natjecanje Branko Mikulić – predsjednik državnog povjerenstva, a na otvaranju je nazočio i direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe gospodin Dragan Bilać.

Prigodnim predstavljanjem kroz let, učenici Zrakoplovne škole su u tv i radio emisiji prisutnima približili svoju školu, struku, a i uspješno obilježili 40. obljetnicu postojanja škole, te glazbenim programom započeli ovo državno natjecanje.

- Škola domaćin je kroz cijelo događanje promovirala zrakoplovstvo kao jednu od najvažnijih djelatnosti na području Grada i svojevrsni brend, kao i započeti projekt „Velika Gorica – Grad zrakoplovstva“. Svi sudionici natjecanja dobili su na poklon vrećicu koja je odisala zrakoplovstvom, a sve zahvaljujući Gradu Velikoj Gorici, Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe, Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, Veleučilištu Velika Gorica, TradeAir-u, CroatiaAirlines-u, Turističkoj zajednici grada Velike Gorice i Turističkoj zajednici Zagrebačke županije koji su pripremili prigodne poklone - poručili su iz škole.

Na državnom natjecanju u Solarisu sudjelovalo je 49 učenika iz cijele Hrvatske, najboljima su uručene nagrade i priznanja. Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o. je pobjednicima u svakoj kategoriji darovala knjigu umirovljenog brigadira i vojnog pilota Vladimira Rajtara „Nebeski ratnici“. (zts)

Galerija slika

Zrakoplovna škola domaćin Državnog natjecanja za promet Zrakoplovna škola domaćin Državnog natjecanja za promet Zrakoplovna škola domaćin Državnog natjecanja za promet Zrakoplovna škola domaćin Državnog natjecanja za promet

Podijeli