Novosti Sport Događanja

Ljevica okupila koaliciju za Goricu

31.03.2017. / Ivana Ćurić

Spoj mladosti i iskustva-tako su ukratko opisali svoju koaliciju predstavnici SDP-a, HSS-a i Hrvatskih laburista-Stranke rade koji su u Izbornom stožeru SDP-a u Zagrebačkoj ulici danas iza 13 sati potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Velikoj Gorici.

Koaliciju su potpisali predsjednici goričkih ogranaka stranaka Vlado Horina (HSS), Damir Šimunić (SDP) i Željko Tijeglić (Hrvatski laburisti).

-Imamo program koji će Veliku Goricu učinit pametnom, razvojnom, održivom i poduzetnom, tvrdim otpočetka da je to spoj mladosti i iskustva , to je to što smo htjeli, naš kandidat za gradonačelnika nije vicmaher, neće dijeliti gradonačelničku fotelju sa saborskom i siguran sam da će građani prepoznati naš program i dati nam povjerenje-rekao je predsjednik goričkog SDP-a Damir Šimunić.

Željko Tijeglić iz Hrvatskih laburista istaknuo je kako će svi zajedno maksimalno doprinijeti da njihov zajednički kandidat za gradonačelnika Aleksandar Horvat prođe na izborima i da dobiju većinu u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice.

-Želimo da prestane politika koja sva sredstva gura u određene sredine to se mora disperzirati, jako smo zainteresirani za razvoj OPG-a kojima treba omogućiti uz sve aktivnosti i mogućnost da na tržištu ostvare svoje rezultate i da naši građani jedu domaće i kvalitetno. Vjerujem u uspjeh iako nam ankete nisu sklone u prvi mah-rekao je Vlado Horina, predsjednik HSS-a Velike Gorice. Kako saznajemo u redovima HSS-a u sklopu ove koalicije neće sudjelovati Stjepan Kos koji je kao član HSS-a u protekla dva mandata obnašao dužnost zamjenika gradonačelnika.

U nedjelju potpisivanje i na županijskoj razini

Potporu koaliciji dali su i predsjednici županijskih organizacija Stjepan Kožić ispred HSS-a i Mihael Zmajlović ispred SDP-a.

-Velika Gorica, kako čujem, ima proračun veći od Zagrebačke županije, tako da ima potencijala ali  mislim da nije iskorišten koliko to građani očekuju. Vjerujem da će ova mlada ekipa to promijeniti. Vjerujem u velike rezultate i da ćemo biti bitni kao koalicija u Velikoj Gorici-rekao je predsjednik županijskog HSS-a i još aktualni župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

- Vjerujem da će potpisivanje i realizacija ovog programa biti temelj dobrog društva, takvu koaliciju ćemo vjerujem potpisati na razini županije u nedjelju u Samoboru, gradu u kojem je već dokazano da ta koalicija dobro funkcionira- rekao je Mihael Zmajlović davši potporu mladom Aleksandru Horvatu.

Nakon potpisivanja koalicije okupljenima se za kraj obratio i zajednički kandidat.

-Našu koaliciju ovjerili smo potpisima pred građanima, javno ne u uredu s tri i pol čovjeka ,kod javnog bilježnika. Prije par tjedana predložili smo program za pametnu održivu i poduzetnu Veliku Goricu, pronašli smo najbolje partnere za Goricu, iza ovog programa stoje ljudi s imenima i prezimenima i za one političke aktere koji u ovom trenutku misle kopirati naš program poručujem im da maknu prste s toga. Mi smo skupili hrabrosti i napisali ga, ako Ne možete napisati deset rečenica onda niste sposobni da vodite Grad. Ovo je festival demokracije i dobrih namjera i lijepih želja, obećavam da ćemo napisano ispuniti, da ćemo provesti kurikularnu reformu koja je zaustavljena u jedinicama lokalne samouprave-zaključio je Aleksandar Horvat.

Galerija slika

Ljevica okupila koaliciju za Goricu Ljevica okupila koaliciju za Goricu Ljevica okupila koaliciju za Goricu Ljevica okupila koaliciju za Goricu Ljevica okupila koaliciju za Goricu Ljevica okupila koaliciju za Goricu Ljevica okupila koaliciju za Goricu Ljevica okupila koaliciju za Goricu Ljevica okupila koaliciju za Goricu Ljevica okupila koaliciju za Goricu

Podijeli