Novosti Sport Događanja

Lovrenčić predstavila svoju poeziju u Noći knjige

25.04.2017. / Ivana Ćurić

Jurjevskim pjesmama koje su izveli članovi Folklornog ansambla Turopolje u petak posljedpodne počela je manifestacija "Noć knjige" u velikogoričkoj gradskoj knjižnici.

Na samom otvorenju okupljene Goričane pozdravila je ravnateljica Katja Matković-Mikulčić, a Noć knjige nastavila se "Čitanjem bez korica" na kojem je gostovala Ana Lovrenčić te druženjem s planinarima iz PK-a Horizont VG i književnim kvizom uz suorganizaciju Goričkog kluba mladih.

Na književnom druženju pjevačice goričkog benda "Mixed up Mary", Ana Lovrenčić govorila je o svojoj poeziji, nadhnućima, poslu, pa i proznim tekstovima koje piše, a dobar dio publika je mogla čuti upravo iza autoričinih usta na Noći knjige te saznati i pokoju zanimljivost o njoj. Između ostalog Lovrenčić je govorila o tome kako stvara svoju poeziju, koje osjećaje je probudilo majčinstvo , ali i da nije jedina u obitelji koja se izražava stihovima.

-Ponekad više shvaćam pjesme svog brata Ivana nego što shvaćam svoje, ali se zato nas dvoje jako dobro razumijemo- rekla je Ana Lovrenčić o svom bratu Ivanu Laiću poznatijem ljubiteljima slam poezije. Autorica nije krila da je iznenađena pozivom da predstavi svoju poeziju u Noći knjige, a sudeći po pažnji s kojom ju je pretežito ženska publika slušala i pljeskom kojim je nagrađena steći će i ubuduće svoje poklonike koji je za sada prati samo putem društvenih mreža.

U Područnoj knjižnici Galženica dan kasnije, u subotu, održan je i Festival knjige na kojem su Goričani mogli kupiti otpisane knjige po cijeni od 5 kuna i tako za male novce potražiti dobro štivo povodom dana, ali i Noći knjige, a sve je završilo književnim druženjem za djecu na Središnjem odjelu Gradske knjižnice.

Podsjetimo, nacionalnom manifestacijom Noć knjige afirmira se ljubav prema knjizi i čitanju, a u nju se uključuju hrvatske knjižnice, knjižare i ostale institucije koje se bave knjigom s ciljem da oči javnosti usmjerimo na knjigu, u svim njezinim tradicionalnim i modernim oblicima. Njome se 23. travnja obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, a kako se dan ranije, 22. travnja, obilježava i Dan hrvatske knjige (u spomen na datum dovršenja Marulićeve „Judite“ 1501. godine), ova se dva važna datuma objedinjuju u jedinstvenu manifestaciju u svrhu promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

 

Galerija slika

Lovrenčić predstavila svoju poeziju u Noći knjige Lovrenčić predstavila svoju poeziju u Noći knjige Lovrenčić predstavila svoju poeziju u Noći knjige Lovrenčić predstavila svoju poeziju u Noći knjige Lovrenčić predstavila svoju poeziju u Noći knjige

Podijeli