Novosti Sport Događanja

U Gradićima zgroženi događanjima iz Odranskog Obreža

02.05.2017. / Sportska redakcija

Iza nas je 24. kolo Međužupanijske lige koje je nogometašima Gradića donijelo gostovanje u Odranskom Obrežu kod Dinama. Susret dva prijateljska kluba trebao je i proteći u takvom tonu.

No nažalost, nakon susreta malo tko je govorio o igri i rezultatu, a susret je završio podjelom bodova 2:2. Svi su se zgražali na katastrofalno suđenje Ozrena Kneževića i njegovih pomoćnika, ali i opažanje delegata susreta, Marijana Klepe koji prema dobivenim informacijama nije bio u stanju obavljati svoju dužnost.

Iako je na susretu u 80. minuti došlo do verbalnog, ali i fizičkog sukoba više igrača jedne i druge momčadi koji je potrajao više minuta, dotični je gospodin u svom izvješću na kraju susreta tek konstatirao: „Organizacija utakmice u skladu s propozicijama natjecanja. Pogotci regularni, a stegovne mjere u skladu s PNI. U 80. minuti nakon jednog prekršaja na gostujućem igraču došlo je do opće međusobne tučnjave u kojoj su sudjelovali svi igrači, a zbog čega su treneri udaljeni s klupe. Suđenje uglavnom dobro.“

Zoran Tomčić: „Šteta što se priča o tim stvarima“

Niti tri dana kasnije na suđenje Kneževića i njegovih pomoćnika strasti iz Gradića nisu se smirile. Iako su ih klubovi koji su prije njih gostovali u Obrežu upozoravali na slične stvari, u Gradićima nisu vjerovali da će se sve baš toliko otrgnuti kontroli. Nakon dvije gotovo neprospavane noći trener Zoran Tomčić jučer je odlučio s nama podijeliti događanja sa subotnjeg susreta između Dinama i Gradića.

-Ne znam što reći. Stalno vrtim isti film i ponavljam ista pitanja. Zar je moguće da dođemo u prijateljski klub i da njihov redar skida redarsku majicu i udara našeg igrača, nakon čega ponovno oblači tu majicu te sve ponovno ponavlja i udara jednog našeg člana Uprave. Zar je to moguće u današnjem nogometu? Zar je moguće da u utakmici koja je trajala 118 minuta sva tri suca sve odluke donose na našu štetu- priča nam Tomčić i osvrće se na nesretnu 80. minuti i gužvu koja je nastala u tom trenutku.  

-Da li je moguće kada je nastala gužva koja je nastala udaranjem laktom našeg stopera bez lopte da njihov trener u punom šprintu uletava u teren i nagurava naše igrače, te nakon dolaska našeg vratara koji ga je odgurnuo pada kao pokošen tražeći isključenje koje se i dogodio. Isti taj igrač koji je sve to i uzrokovao dobio je tek žuti karton, dok su naša dva igrača isključena- nastavio je Tomčić koji je i sam morao napustiti teren za igru iako u cijeloj toj gužvi nije sudjelovao.  
Iako je četvrti sudac glavnom sucu rekao kako Tomčić nije sudjelovao u gužvi te ne mora biti isključen, popusta nije bilo te je morao otići iza ograde igrališta.

-Ja ne znam da li je u svemu ovome bilo namjere. No i kada smo ostali s dva igrača manje i u preostalih dvadeset minuta i dalje su suci izmišljali kornere i prekršaje u njihovu korist- kaže nam trener Gradića čiji su igrači usprkos svemu uspjeli teškom mukom sačuvati i taj jedan bod.

Gradići više nisu simpatična ekipa

-Ponosan sam na svoje igrače što su susret herojski priveli kraju. Ponosan sam na Upravu i navijače koji su pretrpjeli i udarce. To govori da su Gradići na pravom putu, a ovakve stvari dodatno homogeniziraju momčad i klub da bude još bolji i jači. Ja sam igrače cijeli tjedan pripremao na mogućnost domaćinskog suđenja. Morate znati kako Gradići više nisu simpatična ekipa koja će u gostima primiti dva- tri komada i otići će sretna doma. To zaboravite, Gradići sada imaju pobjednički mentalitet, što pokazuju i proljetni rezultati jer mi smo u devet utakmica doživjeli tek jedan poraz- priča nam dalje Tomčić koji je u cijeloj toj situaciji jedini ostao smiren te svojim igračima koji su htjeli napustiti teren to nije dozvolio.

Nažalost na kraju cijele ove priče ispaštat će Gradići koji će u nastavak prvenstva ući oslabljeni za isključenog Tomislava Galea i Petra Kovačića. Upravo zbog toga se u klubu pitaju zbog koga se igra nogomet? Ne bi li u prvom planu trebali biti igrači i gledatelji koji odvajaju svoje slobodno vrijeme, a ne neki sporedni likovi koji su svojim postupcima pokazali kako im nije mjesto na travnjaku!?

-Naš klub neće dozvoliti da se drugi poigravaju našim trudom i mukom. Sve drugo što se događalo na susretu neka svima njima bude na dušu- za kraj će Tomčić.

Podijeli