Novosti Sport Događanja

Rukometašima bodovi protiv Spačve

08.05.2017. / Sportska redakcija

Parket Srednjoškolske dvorane i dalje je neosvojiv. Rukometaši Gorice i dalje su neljubazni domaćini, tek rijetki su uspjeli otkinuti bod u posljednjih godinu i pol dana. Te sreće u subotu nisu bili rukometaši Spačve koji su poraženi s 29:27 čime su Goričani došli do druge pobjede u Ligi za prvaka. Trenutno su na polovičnom uspjehu, jer uz pobjede nad Umagom i Spačvom, porazi su upisani samo od SEHA ligaša, PPD Zagreba i NEXE-a.

U prvom dijelu uglavnom se igralo gol za gol, a na odmor se otišlo s minimalnom prednošću domaćeg sastava (13:12). Podjednako se krenulo i u drugom dijeli utakmice, a kada god su igrači trenera Hrvoja Pekere pobjegli na gol ili dva prednosti, Spačva je brzo pojačala tempo i nanovo poravnavala rezultat.

U posljednjih deset minuta ušlo se s +dva Gorice (25:23), a kada je Ivan Laljek u dva navrata povisio prednost na plus tri (26:23, 27:24) bilo je jasno kako će bodovi ostati u Velikoj Gorici.
Goricu je do slavlja s deset pogodaka predvodio Ivan Laljek, dok je šest pridodao Hrvoje Ceković. Svoj dan ponovno je imao i vratar Tomislav Sladoljev koji je sakupio 15 obrana.

LIGA ZA PRVAKA, 4. KOLO
HRK GORICA – RK SPAČVA 29:27 (13:12)
HRK GORICA: Lončar, Ceković 6, Marjanović, Laljek 10, Krstanović 2, Barišić, Nedić, Božiček, Vladušić 1, Čurek, Ćavar 4, Pušić, Sladoljev 15 obrana, Goršeta, Bura 5, Buhiniček 1.
RK SPAČVA: Stojanović 4 obrane, M. Jurić 8, Karaula 6, Androš, I. Jurić 2, Božić, Tomas 5, Mišić, Nedić, Rimac 1 obrana, Babić 2, Vukušić 2, Petričević 1, Dundović 1.

Podijeli