Novosti Sport Događanja

U Velikoj Mlaki zaplesali mali folkloraši

09.05.2017. / Ivana Ćurić

Što su sve naučili plesati i pjevati mali folkloraši iz Kulturno-umjetničkog društva Velika Mlaka, ali i njihovi gosti iz prijateljskih društava, pokazali su protekle nedjelje na jubilarnim 10. Dječjim folklornim susretima koji su održani u holu OŠ Velika Mlaka.

Susreti su to koji obično okupljaju desetak folklornih grupa, a zbog krizmi i pričesti nisu mogle nastupiti ti grupe. To naravno nije umanjilo radost koju su donijeli mladi folkloraši iz sedam folklornih društava. Nastupili su KUD ‘Antun Klasinc’ iz Lasinje, KUD ‘Sveta Ana-Vučjak’ iz Karlovca, KUD ‘Horvatska’ iz Velike Horvatske, KUD ‘Vivodina’ iz Vivodine, KUD ‘Nova Zora’ iz Donje Lomnice, KUD ‘Bjelovar’ iz Bjelovara te domaćin, KUD ‘Velika Mlaka’.

-Ovo su 10. susreti u Velikoj Mlaki koje održavamo upravo zbog djece da mogu pokazati što su cijelu godinu uvježbavali i da vide druga djeca čime se mali folkloraši bave i da se svi zajedno međusobno upoznaju i druže. Želimo da naša djeca nauče naše izvorne običaje i da drugi vide što se to događa u našem mjestu-rekla nam je predsjednica KUD-a Velika Mlaka Đurđa Havidić.

U KUD-u Velika Mlaka okupljeno je 110 članova svih uzrasta koji njeguju narodne običaje, pjesmu i plesove.

-Imamo grupe djece i mladih, tu su djeca od 3 do 13 godina, i A sekciju, tu su i tamburaši koji djeluju u tri sekcije. KUD ima sve više obaveza, i ako želimo imati kvalitetni folklor moramo imati stručne voditelje.
Moram pohvaliti i roditelje naših folkloraša, roditelji koji su u Mlaku doselili iz različitih krajeva uče djecu da ovdje žive i uče običaje koje ima Velika Mlaka i na tome smo im zahvalni, trudimo se što najviše možemo, a tako će biti i u daljnjem našem radu- dodala je predsjednica Havidić koja je budno promatrala nastup svojih malih folkloraša.

Smotru je posjetio i pročelnik društvenih djelatnosti Zvonko Kunić te brojni roditelji i Velikomlačani koji su pljeskom ispratili male folkloraše na kraju Susreta.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

Podijeli