Novosti Sport Događanja

HNS-ovci darivali medicinske sestre na njihov dan

12.05.2017. / Ivana Ćurić

Danas, 12,svibnja, obilježava se Međunarodni dan sestrinstva, upravo medicinske sestre kao primarni davatelji zdravstvenih usluga imaju ključnu ulogu u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i utjecaj na socijalne odrednice zdravlja u svakom društvu. Kako bi im čestitali njihov dan članovi goričkog HNS-a predvođeni kandidatom za gradonačelnika Goranom Beusom Richemberghom jutros su u Domu zdravlja medicinskim sestrama donijeli mali znak pažnje.

-Medicinske sestre i medicinski tehničari rade fenomenalan posao kojeg mi zapravo ne vidimo iako smo s njima u doticaju i više nego s liječnicima, veliki teret u svim zdravstvenim ustanovama nose upravo oni, raspodjeljuju poslove, glavni su asistenti, nije prvi put da im čestitamo njihov dan. Nismo došli praznih ruku. Ženska inicijativa HNS-a VG na nizu radionica pripremile su set poklona u kojem su maske za spavanje punjene lavandom, lavandino ulje, kupka od soli i lavande te balzam da sestre posveta malo pažnje i sebi, a ne samo nama-rekao je Goran Beus Richembergh koji sa svojim stranačkim kolegama zakucao na vrata ordinacija u Domu zdravlja čestitavši sestrama njihov dan.



Medicinske sestre i tehničari inače su najbrojnija profesionalna kategorija zaposlenika u sustavu zdravstva Republike Hrvatske, s ukupno 30.413 zaposlenih krajem 2016. godine. Prema podacima Hrvatske komore medicinskih sestara, 35.628 ih je registrirano u statusu aktivnih članica i članova.

-Rad medicinskih sestara je izuzetno naporan, sam naziv kaže sestra, kad nam je najpotrebnije nešto u životu tražimo majku ili sestru, a mi smo medicinske sestre. U zadnje vrijeme naše kolegice moraju odlaziti iz naše lijepe Hrvatske da bi zarađivale negdje u Europi, da bi njegovale i ljubav dale stanovnicima drugih zemalja I to me jako žalosti, jer izuzetno naporno rade, a uglavnom se nema razumijevanja za njihove napore i uvjete rada, pa je stvarno lijepo da se makar na naš dan netko sjeti i pruži djelić ljubavi da sestre vide da nisu zaboravljene- rekla nam je Ljubica Zrno, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja zagrebačke županije.

Galerija slika

HNS-ovci darivali medicinske sestre na njihov dan HNS-ovci darivali medicinske sestre na njihov dan HNS-ovci darivali medicinske sestre na njihov dan HNS-ovci darivali medicinske sestre na njihov dan HNS-ovci darivali medicinske sestre na njihov dan HNS-ovci darivali medicinske sestre na njihov dan HNS-ovci darivali medicinske sestre na njihov dan HNS-ovci darivali medicinske sestre na njihov dan HNS-ovci darivali medicinske sestre na njihov dan

Podijeli