Novosti Sport Događanja

Kurilovec je spreman za trećeligaški iskorak

24.05.2017. / Sportska redakcija

Slavlje u Kurilovcu može početi. Nakon subotnjeg susreta protiv Dinama iz Odranskog Obreža i pobjede od 2:0 nogometaši Udarnika i matematički su dva kola prije kraja prvenstva osigurali prvo mjesto u Međužupanijskoj ligi i plasman u 3. HNL što je bilo i postavljeno kao glavni cilj za ovu natjecateljsku sezonu.

Kurilovčani su se od prvog kola i pobjede nad Moslavinom prometnuli kao lider lige koji niti jednog trenutka nije ispuštao prvo mjesto. Dva kola prije kraja Udarnik ima 15 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Španskog (ima odigranu utakmicu manje, op.a) i zasluženo njegovi igrači i svi simpatizeri mogu slaviti ovaj veliki uspjeh.

-Mogu samo prvo čestitati svim igračima, treneru , te cjelokupnoj upravi na silnom trudu , entuzijazmu i volji kroz cijelu sezonu, a rezultat svega je ulazak u Treću ligu, što je i bio naš cilj na početku sezone. Imali smo prije svega dobar odabir igračkog kadra, jer sve su to od reda prvenstveno kvalitetni dečki, pravi ljudi i odlični igrači i oni su ti koji su najzaslužniji za pravu nogometnu euforiju koja se dogodila u Kurilovcu što je i na kraju rezultiralo osvajanjem prvog mjesta- započeo je razgovor sportski direktor Udarnika, Darko Janječić- Žica čijim je dolaskom prošlog ljeta u klub i započeo projekt stvaranja trećeligaša.

Najefikasnija momčad lige

Boris Perković koji je smijenjen u ožujku udario je konture pobjedničke momčadi, a tamo gdje je on stao nastavio je njegov nasljednik Damir Biškup koji je poput svog prethodnika nastavio gajiti napadački nogomet što se vidi i iz priloženog jer Udarnik je najefikasnija momčad lige. Takav nogomet u Kurilovec je tijekom cijele sezone privlačio veliki broj zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu.

-U preostala dva kola, u gostima kod Španskog i u domaćem susretu protiv Ponikva pokušat ćemo ostati neporaženi. Morate znati da smo kroz sezonu imali i dosta pehova, pogotovo drugi dio prvenstva kad smo već od 20. kola ostali bez najboljeg igrača Kristijana Brčića, koji se teže ozlijedio, a redom nakon toga ozljeđivali su se i kapetan Milanović, Petković, Kelava te Džaja. Ipak, uspjeli smo dokazati da imamo širok izbor igrača , te da su ostali igrači potpomognuti nekolicinom juniora pokazali da se na njih može itekako ozbiljno računati u daljnjoj budućnosti kluba- kaže nam popularni Žica.

Za ovaj veliki uspjeh kurilovečkog nogometa najzaslužniji su; Kranjčec, Feljan, Brčić, Džaja, Petković, Milanović, Brajko, Pralas, Šarić, Ladović, Maričević, Kelava, Mihanović, Stojić, Ramljak, Šimić, Grdenić, Skrbin, Zlodi, Krasnić, Gršić i Sučić.

-Što se tiče Treće lige naš cilj je opet borba za vrh, jer ja ne priznajem prosječnost. U dogovoru s našim odličnim trenerom i pozitivcem Damirom Biškupom, te njegovom desnom rukom Juricom Šimirom dogovorili smo plan priprema, dogovaramo i prava pojačanja , te se nadamo da će nam naš susjedski i prijateljski klub HNK Gorica ustupiti nekolicinu mladih i perspektivnih igrača. Mogu samo reći da ćete i sljedeću sezonu u Kurilovcu gledati pravi i efikasan nogomet, te ne sumnjam da ćemo i u 3. ligi biti u vrhu- o budućim planovima će sportski direktor.

Velika fešta u posljednjem kolu

Iako su pobjedom protiv Dinama osigurali naslov prvaka, velike proslave nije bilo. To se planira za posljednje kolo i susret protiv Ponikva koji će se u Kurilovcu odigrati u petak, 2. lipnja od 18 sati. Bit će to prilika za sve Kurilovčane, Goričane i ostale zaljubljenike da dođu na utakmicu i isprate Udarnikove igrače u 3. HNL, jer ovi su to dečki i zaslužili.

-Ovim putem pozivamo sve da u što većem broju dođu u Kurilovec, jer bit će to pravi praznik nogometa uz dodjelu pehara i medalja za osvojeno prvo mjesto, bit će tu i veliki vatromet, ali i puno dobre zabave uz svirku grupe Sjaj- priča nam s oduševljenjem Janječić.

Danas godinu dana od kako se u Kurilovcu počela stvarati priča o trećeligašu u koju su vjerovali samo rijetki te su ih svi gledali s podsmjehom sve su stvari sjele na svoje mjesto te je sve spremno za veliku feštu kakva i dolikuje novom trećeligašu iz Kurilovca.

Podijeli