Novosti Sport Događanja

Horvatova fronta: Izbori neka budu referendum

24.05.2017. / Ivana Ćurić

Na današnjoj konferenciji za medije u izbornom stožeru SDP-a su govorili Aleksandar Horvat i Goran Beus Richembergh koji je SDP-ovu kandidatu uputio podršku za drugi krug izbora. Na upit zašto međusobne podrške između SDP-a i HNS-a nije bilo prije izbora Beus Richembergh je odgovorio kako je razlog - odgovornost.

- Ja sam imao odgovornost kao najvidljiviji političar opozicije u Velikoj Gorici, SDP je imao svoju vrstu odgovornost da kao najveća stranka u opoziciji pruži svoju varijantu. Imali smo dogovor prije izbora oko nekoliko stvari, za zajedničke liste u mjesnim odborima, zatim, u slučaju prolaska u drugi krug kandidat jedne stranke podržat će drugog i nastavak zajedničkog rada u Gradskom vijeću. Ostajemo vrlo korektni partneri, a što nosi budućnost to ćemo vidjeti - obrazložio je HNS-ovac Goran Beus-Richembergh.

Kandidat za gradonačelnika Aleksandar Horvat poručio je kako uz HNS-ovu podršku koalicija SDP-HSS-HL stvara frontu protiv "onoga što ne valja u ovom gradu".

- Bitno je da se prenese poruka da smo u ovom trenutku fronta protiv onoga što ne valja u ovom gradu, jedino mi u opoziciji možemo donijeti promjene za boljitak života građana Velike Gorice. Moje je pitanje svima koji nisu izašli na izbore žele li imati istu vladajuću garnituru u Gorica koja je u osam godina samo obećavala, a svi smo svjedoci u svojim sredinama što je obećano, a nije realizirano?! Imali su 8 godina da naprave nešto za ovaj grad, a nisu ništa napravili - izjavio je Aleksandar Horvat, kandidat SDP-a za goričkog gradonačelnika.



- Neka to bude referendum, neka i Barišić dobije taj referendum, onda će biti i moj gradonačelnik, ali do tog trenutka smatram da se Grad vodi krnje i manjina upravlja većinom i to je nedopustivo - dodao je Horvat rekavši kako računaju na građane koji žele Turopolje i Veliku Goricu 21. stoljeća.

Beus: Bahatom upravljanju gradom treba stati na kraj

Gorički HNS još je u izbornoj noći najavio podršku Horvatu u drugom krugu jer između dva kandidata Horvata vide kao nositelja promjena u Velikoj Gorici.

- Naša ocjena je da postojeći način vladanja i vođenja grada krajnje neprihvatljiv, da je netransparentan, korumpiran, potiče interesno umrežavanje i štetan je za razvoj grada. Naša potpora Horvatu je verbalna i više od toga, stalo nam je da se loša izlaznost prelomi i sve više građana izađe na izbore, da građani ovo shvate kao referendum: žele li ostati okovani u načinu vođenja gradom i politikama u personifikaciji Dražena Barišića ili žele nešto drugo, otvorenije i odgovornije prema zajednici - poručio je Beus Richembergh dodavši da u Barišićevom programu ne vide ništa novo te je kritizirao dosadašnju vlast.

- Uvjereni smo da je Horvat osoba ili personifikacija promjena i da samo on u drugom krugu može pružiti garancije da se otvore novi procesi, nove perspektive i da se može pristupiti redefiniranju proračuna, komunalnog razvoja i prilika - rekao je Beus Richembergh.

Osvrnuo se i na projekt Aglomeracije dodavši da se radilo osam godina na tom projektu i da je Gorica jedan od posljednjih gradova koji su uspjeli povući sredstva iz EU za neki značajniji projekt, a zaključuje da će provedba projekta biti netransparentna. Na kraju je pozvao glasače da izađu na izbore.


- Pozivam sve građane Velike Gorice koji nemaju svog kandidata u drugom krugu da prihvate Horvata, pozivam posebno onih 60 posto koji nisu glasali u prvom krugu da izađu na izbore, to je referendum o promjenama na koji treba izaći - zaključio je Beus-Richembergh.

U prvom izbornom krugu Barišić je osvojio 10.419 glasova birača, a Horvat 3.891 glas zbog čega se nada većoj izlaznosti birača nego što je to slučaj bio u prvom krugu.

- Računamo na birače koji razmišljaju svojom glavom, oni koji znaju da nam se 2018. zatvara odlagalište Mraclinska Dubrava, gdje ćemo s otpadom? Hoćemo li ga izvoziti? To je skupo, gdje ćemo ga odlagati? To su problemi koji kucaju na vrata, a gradska uprava spava svoj zimski san. Ovim putem pozivam Barišića na javno sučeljavanje, ja želim da se gradonačelnik pojavi među svojim građanima i odgovori na pitanja što je radio proteklih osam godina i koja je njegova projekcija grada za četiri naredne godine i što će Gorica postati. Pa da vidimo još obećanja na ova koja smo do sada čuli - zaključio je SDP-ov kandidat za gradonačelnika.

Podijeli