Novosti Sport Događanja

Velika analiza nekretnina: Cijene pale za tri posto

03.07.2017. / Ivana Ćurić

Prema novom istraživanju Njuškala, provedenom na 169 tisuća aktivnih oglasa u lipnju 2017. godine, cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju rast od gotovo 2 posto na godišnjoj razini. Dok cijene u Zagrebu rastu, u obližnjim gradovima padaju.

Tako su u Velikoj Gorici cijene niže tri posto, u Sisku gotovo četiri posto, a u Karlovcu 1,4 posto u odnosu na prošlu godinu.

U kontinentalnoj Hrvatskoj, jedino u Gradu Zagrebu je zabilježen veći rast cijena od 3 posto na godišnjoj razini. Većina županija na mjesečnoj razini pokazuje tendenciju pada u traženim cijenama, pri čemu je do najvećeg pada došlo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, više od 8 posto.

U Zagrebačkoj županiji prosječni kvadrat nekretnine u lipnju prošle godine iznosio je 822 eura, a ove godine 808 eura što je pad cijene za 1,75%. Kvadrat kuće u Zagrebačkoj županiji u lipnju je koštao prosječno 709 eura, a kvadrat stana 1.106 eura.

Kvadrat kuće prošlog mjeseca prosječno je u Velikoj Gorici koštao 911 eura, a stan se prosječno plaćao 1.077 eura po kvadratu. Ukupno nekretnine u Velikoj Gorici u usporedbi s lanjskim cijenama u srpnju u padu su za 2,72 posto.

Podijeli