Novosti Sport Događanja

Zoran Tomčić ponovno zaigrao u dresu Wolfsburga

04.07.2017. / Sportska redakcija

Zoran Tomčić nakon dvadeset godina ponovno je odjenuo dres njemačkog bundesligaša, Wolfsburga. Povod je bila proslava dvadesete obljetnice od ulaska u najviši razred njemačkog nogometa u kojem klub bez prestanka igra od 1997. godine. Dio te zlatne generacije bio je i Zoran Tomčić koji je u dresu Vukova odigrao i prvu sezonu Bundeslige.

-Kada nakon dvadeset godina dođete u klub i ponovno vidite te iste ljude osjećaj je fenomenalan- na prvu će Tomčić.

Srdačan doček i topla dobrodošlica kakva je karakteristična za zapadne zemlje Tomčića je malo iznenadila, no tamošnji ljudi ni danas dvadeset godina kasnije ne zaboravljaju njegove partije u dresu Wolfsburga.

-Ja sam tamo proveo samo dvije sezone, no bez obzira na to oni mene cijene kao osobu i čovjeka te su mi vrata kluba uvijek otvorena- priča nam Tomčić koji je svojim pogotkom u pretposljednjem kolu omogućio da Wolfsburg ostane u utrci za ulazak u Bundesligu.

Proslava dvadesete obljetnice od ulaska u prvi razred njemačkog nogometa bila je velika svečanost čije je finale bila revijalna utakmica između Wolfsburga iz 1997 godine te zvijezda Wolfsburga koje su u proteklih dvadeset godina nosile dres kluba. Revijalnu utakmicu u kojoj su sa 4:3 slavile zvijezde Wolfsburga pratilo je 9 500 gledatelja.

-Poslije utakmice doživjeli smo takve ovacije. Meni je to bilo nevjerojatno, no za Njemačku je to sasvim normalno- osvrnuo se Tomčić na tu revijalnu utakmicu.

-Danas s odmakom od dvadeset godina mogu slobodno reći kako je za taj uspjeh najzaslužniji bio naš trener Willy Raymond koji je sve to dobro posložio. Prilagodili smo se tada jako dobro drugoligaškom nogometu koji nije atraktivan, no nas je krasila trka i duel igra- prisjetio se naš sugovornik tih dana.

Nešto od tih vrijednosti koje je njima usadio Raymond Tomčić danas nastoji prenijeti na svoje igrače. Njegova svakodnevica danas su Gradići gdje je momčad preuzeo prošle jeseni. Sa započetim poslom Tomčić će nastaviti i u nadolazećoj sezoni u kojoj bi momčad trebala biti kud i kamo jača što nam je potvrdio i sam Tomčić ne želeći nam još otkriti o kojim se sve akvizicijama radi.

Podijeli