Novosti Sport Događanja

Ribničanke na Vatrogasnoj olimpijadi

12.07.2017. / Ivana Ćurić

Članice A ženske ekipe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ribnica krajem prošlog tjedna otputovale su u Austriju gdje su do danas već odradile prve vježbe uoči Vatrogasne olimpijade.

Ribničanke su prošle godine na Državnom vatrogasnom natjecanju u Puli osvojile drugo mjesto i time se plasirale na Olimpijadu koja se ove subote održava u austrijskom Villachu.

-Cure su odradile prvi službeni trening, tek su se upoznale s opremom i zadovoljne su prvom vježbom koja je bila 42.32 sekunde, drugu su popravile i napravile vrijeme 37.23. Drugi službeni trening odrađen je danas u prijepodnevnim satima, prva je vježba bila 37.0, a druga 36.92. U ponedjeljak se trčala štafeta koju su cure otrčale za 62.1 sekunde-izvijestili su iz DVD-a Ribnica dodavši kako s nestrpljenjem čekaju subotu.



Imat će Ribničanke i podršku na tribinama s kojih će ih pratiti tridesetak vatrogasaca, većinom iz njihova DVD-a uz nekoliko članova prijateljskih društava i predstavnika Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice.

-Jako smo zadovoljni kako su naše članice odradile treninge. Službenih treninga više nema, a do subote će raditi još na opremi. Nadamo se da će biti među prve tri ekipe, to su realna očekivanja, a sada sve ovisi kako se stvari poslože-rekao nam je Stjepan Vrban, predsjednik DVD-a Ribnica.

U sastavu vatrogasne reprezentacije Hrvatske inače se nalaze četiri odjeljenja s područja Zagrebačke županije; DVD Andrilovec i DVD Paukovec (MA), DVD Ribnica (ŽA) te JVP Ivanić-Grad (PA).

Najbolji vatrogasci iz cijele Europe okupit će se u Villachu i natjecati u više kategorija, a u kategoriji u kojoj se natječe DVD Ribnica ima 23 ekipa. Uz podršku i znanje koje su već pokazale ne sumnjamo u njih i svi zajedno se nadamo lijepim vijestima iz Austrije.

Galerija slika

Ribničanke na Vatrogasnoj olimpijadi Ribničanke na Vatrogasnoj olimpijadi Ribničanke na Vatrogasnoj olimpijadi

Podijeli