Novosti Sport Događanja

Mladi gorički rukometaši zaigrali na turniru u Veszpremu

21.08.2017. / Sportska redakcija

Krajem srpnja, okupljanjem mlađih dobnih kategorija, počela je nova sezona u goričkom rukometnom premijerligašu. Razlog nešto ranijeg okupljanja bila je pripremama za dva nadolazeća međunarodna turnira, u Veszpremu te u Dubravi.

Nakon nekoliko dana priprema tri ekipe pod vodstvom trenera Marinka Karavanića, Hrvoja Pekere te Hrvoja Cekovića zaputile su se u mađarski grad rukometa Veszprem, čije boje istoimenog kluba brane i proslavljeni hrvatski reprezentativci, Mirko Alilović i Renato Sulić. Turnir se održavao od 6. do 12. kolovoza uz sudjelovanje 141 ekipe s preko 30 00 igrača iz Meksika, Kuvajta, Hong Konga, Kine, Tajvana, ali i iz niza europskih zemalja (Norveška, Švedska, Danska, Njemačka, Poljska, Španjolska, Mađarska, Srbija).

HRK Gorica na turniru je sudjelovala s ekipama 2004., 2002. i 2000. godište. Kako su na turniru sudjelovale ekipe neparnih godišta (2003., 2001. i 1999.) mladi su Goričani igrali protiv godinu ili dvije starijih ekipa.

-To im je dalo dodatni motiv za još većim žarom i borbom za što bolji rezultat. Bio je ovo zahtjevan turnir koji je trajao pet dana. Naši dečki su sve odradili na vrlo visokom nivou odigravši sedam do osam utakmica. Nakon utakmica po skupinama, dvije ekipe izborile su ulazak u četvrtfinale, a jedna ekipa je igrala u razigravanju- o turniru će Hrvoje Pekera.

Kao i svi sudionici i Goričani su bili smješteni u učeničkom domu, a družeći se s igračima iz cijeloga svijeta stekli su mnoštvo novih poznanstava i prijateljstava. Za izvrsno predstavljanje svoga kluba na parketu, kao i za besprijekorno ponašanje van terena po povratku kući gorička je ekspedicija zastala na jezeru Balatonu na zajedničkom kupanju.

Inače, iz kluba ovom prilikom pozivaju sve dječake rođene 2006. godine i mlađe da im se priključe u stvaranju jedne nove rukometne priče.

Galerija slika

Mladi gorički rukometaši zaigrali na turniru u Veszpremu Mladi gorički rukometaši zaigrali na turniru u Veszpremu Mladi gorički rukometaši zaigrali na turniru u Veszpremu Mladi gorički rukometaši zaigrali na turniru u Veszpremu Mladi gorički rukometaši zaigrali na turniru u Veszpremu Mladi gorički rukometaši zaigrali na turniru u Veszpremu Mladi gorički rukometaši zaigrali na turniru u Veszpremu

Podijeli