Novosti Sport Događanja

Pomozite Anamariji u borbi s teškom bolešću

21.08.2017. / Maja Peranić

Anamarija Vujnović, 18-godišnjakinja iz Novog Brda kraj Kravarskog treba vašu pomoć. Riječ je o djevojci koja boluje od cerebralne paralize zbog koje je ovisna o tuđoj skrbi. Nakon niza skupih operacija očekuje je i rehabilitacija koja bi zauvijek mogla promijeniti njen život nabolje.

S cerebralnom paralizom Anamarija se nosi od svoga rođenja, te je prošla četiri značajne operacije od kojih je svaka stajala oko 3500 eura. Unatoč teškoj životnoj borbi ova mlada Velikogoričanka pozitivna je i uporna, bavi se pjevanjem te pohađa privatnu glazbenu školu.

-Anamarija dobro napreduje i svi u školi su oduševljeni njezinim talentom, no teškoće joj i dalje stvara bolest – kaže nam njezina majka Renata i dodaje:

-Danas moja kći hoda, ali zbog desne ruke koja ne funkcionira još joj je uvijek potrebna pomoć u obavljanju nekih osnovnih potreba, higijene i sličnih stvari.

Nova metoda rehabilitacije koja bi Anamariji omogućila osamostaljenje i kvalitetniji život pruža se jedino u privatnoj poliklinici. Tretman traje najmanje 10 tjedana, a stoji nešto manje od 100 tisuća kuna.

-Navodno su nakon takve metode liječenja jako dobri rezultati i puno je efikasnije od svega što smo do sada prošli. No vrlo je i skupo, po tjednu tretmana plaća se 10 000 kuna, stoga tražimo pomoć. Dosad je prikupljeno za svega tjedan i pol tretmana. Zahvaljujemo svakome na pomoći – kazala je gospođa Renata Vujnović.

Svoju donaciju možete uplatiti na Anamarijin žiro račun u Privrednoj banci Zagreb, IBAN: HR05 2340 0093 1112 4962 8

Podijeli