Novosti Sport Događanja

Josip Sesar ponovno u VG košarci

23.08.2017. / Sportska redakcija

Posljednje tri sezone gorički su košarkaši proveli u A-1 ligi iz koje su prošle sezone spletom nesretnih okolnosti ispali. U trokutu momčadi gdje su uz Goricu bili Alkar i Hermes Analitica Goričani su imali najslabiju koš razliku te su zajedno sa Kvarnerom 2010 ispali iz lige. Korak unazad je to za klub koji se odmah želi vratiti u najjače društvo.

Na tome putu trebao bi im pomoći povratnik u klub i sportski život Velike Gorice, Josip Sesar koji je za kormilom kluba bio u najuspješnijoj sezoni kada je Gorica igrala četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića, ali i Ligu za prvaka gdje su priredili senzaciju svladavši Zadar na Višnjiku. I ovog puta, baš kao i tijekom prvog stolovanja u Velikoj Gorici očekuje ga veliki izazov.

-Drago mi je što sam ponovno u okruženju koje poznajem. Moja ambicija je da se vratimo u Premijer ligu, što se poklapa i s klupskom željom- na početku će povratnik Josip Sesar koji je jučer okupio i igrače na prvom treningu.

Odazvalo se njih osam; od lanjskog kadra Nino Tomić, Ante Jukić i Marko Petrović kojima su se pridružili povratnici u gorički dres Ivan Papac i Ivan Majcunić, te Marin Brzica, Karlo Mikšić i Marko Baković. Opravdano su s prvog treninga izostali Ante Mašić i Ljubo Prgomet.

-Na dobrom smo putu što se tiče slaganja momčadi. Naravno da ćemo još gledati one igrače s kojima možemo osnažiti momčad, a da nam se uklapaju u financijski budžet. Imamo spoj mladost i iskustva, a ja se nadam da ćemo uspjeti pronaći hijerarhiju unutar momčadi, kao i kemiju koju su imali u onoj moj prvoj sezoni- nastavio je Sesar dok su okupljeni igrači pod nadzorom njegova pomoćnika, Jakova Stipanovića obavljali uvodni dio treninga.

Nova košarkaška sezona kreće 7. listopada, a Goričani je otvaraju utakmicom u Ludbregu protiv Grafičara. Tijekom pripremnog perioda većinu utakmica momčad će odigrati s klubovima iz Zagreba i okolice, a kako nas je informirao trener postoji i mogućnost odlaska u Tuzlu, te na turniru u Mađarsku.

Galerija slika

Josip Sesar ponovno u VG košarci Josip Sesar ponovno u VG košarci Josip Sesar ponovno u VG košarci Josip Sesar ponovno u VG košarci Josip Sesar ponovno u VG košarci Josip Sesar ponovno u VG košarci Josip Sesar ponovno u VG košarci Josip Sesar ponovno u VG košarci Josip Sesar ponovno u VG košarci

Podijeli